reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2021

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamy :) Podczytywałam ten wątek z ukrycia, dopiero założyłam konto i proszę o dopisanie do wątku zamkniętego. Ja dzisiaj jestem w 10t6d, usg mialam w 9t4d, wszystko jak na razie prawidłowo. Następne usg prenatalne mam 26.01. Termin na 4 sierpnia.

Witam wszystkie przyszłe mamy :) Podczytywałam ten wątek z ukrycia, dopiero założyłam konto i proszę o dopisanie do wątku zamkniętego. Ja dzisiaj jestem w 10t6d, usg mialam w 9t4d, wszystko jak na razie prawidłowo. Następne usg prenatalne mam 26.01. Termin na 4 sierpnia.
Witamy serdecznie 😀

Ja również poproszę o dodanie mnie do grupy zamkniętej [emoji4]

Dziewczyny, czytam, że tyle z Was ma problem z jedzeniem, a ja non stop jestem głodna [emoji87] to dopiero 7+5, co będzie dalej... Nigdy wcześniej tak nie miałam, chyba waga będzie moim wrogiem.
Czy któraś ma podobnie?[emoji16]
Ja też tak miałam mniej więcej w okolicy 7-8 tygodnia. Co godzinę czułam tak wielki głód jakbym cały dzień nie jadła.. Do tego jak poczułam głód od razu czułam, że jest mi lekko niedobrze. Wszędzie jeździłam z jedzeniem :D na wypadek gdybym zrobiła się glodna. Teraz mam 11+3 i się uspokoiło. Jem w miarę normalnie tyle ile przed ciążą i nie mam napadów głodu co godzinę. Jak u was waga dziewczyny? U mnie pomimo tych napadów głodu mam -1kg od początku ciąży.

Wg OM 31/7, wg USG 27/7 i tego lekarz kazał się trzymać. No to się trzymam. Uparcie , zawzięcie i do bólu. Byle do przodu i zdrowe bylo.

Dopiero teraz do Was zajrzałam i udało mi się wszystko nadrobić [emoji846]. Wydaje mi się, że Wy tak często macie wizyty a ja następną prywatną mam dopiero 15.02 odstęp 5 tygodni od poprzedniej dlatego mnie tak zapisała żeby od razu wykonać na następnej wizycie usg prenatalne będzie to 13+1 tyg uznała, że wszystko jest w porządku i nie ma potrzeby widywać się w międzyczasie. Dobrze że mam wizytę na NFZ za tydzień w poniedziałek to podejrzymy co u fasolki słychać inaczej nie wiem czy bym tyle wytrzymała tym bardziej, że dziś znowu pojawił się u mnie śluz zabarwiony na kolor brunatny. Biorę luteinę, ginekolog mówiła że nie widzi przyczyny więc staram się nie panikować.
Co do pytania kiedy poznaliśmy płeć to przy pierwszym dziecku w 14 tygodniu, przy drugim pamiętam dokładnie 11+5 z tym że moja gin jest w tym specjalistką i ma bardzo dobry sprzęt. Wiem że są ginekolodzy którzy nawet nie podejmują się oceny płci na wczesnym etapie i nie wszyscy chcą oceniać po nubie.Masz na myśli rozstęp mięśni prostych brzucha czy inne rozejście?
Ja niestety zmagam się z brzuchem mam spory rozstęp i mam zamiar zrobić z tym porządek po trzeciej ciąży trochę wysiłku trzeba włożyć.
Ja teraz będę mieć wizyty takie standardowe raz na miesiąc, ale w międzyczasie idziemy na usg genetyczne, więc się moze wydawać, że często :) wizyta nr 1 2.12, wizyta nr 2: 30.12 wizyta nr 3- usg genetyczne 21.01, wizyta nr 4 03.02

Dzień dobry :) na nogach już od 5 po ciężkiej nocy .
Juz zrobiłam badania . Powtórzyłam mocz i. Glukozę zobaczymy.
Wczoraj znowu mnie coś dopadło wieczorem :( czy oby na pewno wszystko jest dobrze

reklama
Cześć dziewczyny 👋 ja zaraz zbieram się do laboratorium, trochę się boję, bo do tej pory zawsze jadłam coś przed wstaniem z łóżka, a teraz nie mogę wiadomo 🙈 Mam nadzieję, że nie skończy się to źle 😅 Trzymajcie kciuki 🤞 Dobrego dnia dla was 🙂
Oj ja dzisiaj ledwo doleciałam do domu po pobraniu krwi....mało brakowało a byłoby widowisko....mogłam zjeść jakiś jogurt po drodze ale najpierw wydawało mi się,że wszytko ok a później nagle atak potwornych mdłości i odruchy wymiotne...wrrrr...

Do góry