witam wszystkie sierpnióweczki
Chętnie do Was dołącze.. Również będę rodzić w sierpniu..
Jest to moja druga ciąża, nieplanowana.. Ale mimo wszystko bardzo się cieszę, bo bardzo chciałam mieć drugie dziecko, ale gdybyśmy mieli je z mężem zaplanować to pewnie pojawiłoby się za około 2-3 lata. A tak to dzieciaki nie będą miały zbyt dużej róznicy wieku
Jak na razie moja ciąża przebiega prawidłowo.. jedyne objawy to brak miesiączki, powiększone piersi i ogólne zmęczenie i senność.. Na całe szczęście ominęły mnie kolejny raz mdłości (bo przy pierwszej ciąży też nie miałam).. Dlatego z niecierpliwością czekam na pierwsze ruchy dziecka, żeby w końcu "poczuć" tą ciążę
Mieszkam za granicą, więc praktycznie jesteśmy tu sami, bez jakiejkolwiek rodziny..
Chętnie będę tu do Was zaglądać, bo wokół siebie nie mam żadnych ciężarnych koleżanek, więc nie mam z kim pogadać o ciążowych sprawach..
pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamy i życzę miłego dnia
EwaK to i ja Cię pocieszę. Twój synek na pewno da sobie radę. Tobie będzie ciężej ale on, jeśli garnie się do dzieci na pewno będzie zadowolony. Moja córcia poszła do tzw. domowego żłobka jak miała 13,5 miesiąca. Ona zostawała tam bez problemu, czasem popłakiwała przy rozstaniu, ale w momencie jak ja wyszłam to była już cisza i od razu szła się bawić. Zapominałą o mamie i cieszyłą się ze jest z dziećmi. Niestety jest tak że to my matki bardziej to przeżywamy niż dzieci. A wydaje nam się że dla nich to ciężkie.
Z mówieniem Twój synek na pewno da sobie radę. Jeśli będzie między dziećmi to szybko będzie się uczył nowych słów od nich. Mojej Kamili wystarczyły 2 tygodnie pobytu u rodziny w PL, gdzie całe dnie spędzała słuchając języka polskiego i załapała tyle nowych słówek, że sama byłam w szoku.
Także bez obaw. Pamiętaj że jak Ty będziesz spokojna to i synek da sobie lepiej radę
Trzymam kciuki oby poszło jak najlepiej