reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam z rana ;-)

Dzisiaj zaliczyłam badania, ponad godzinę czekania :angry:
Ja też będę rodzić w szpitalu gdzie mój gin jest ordynatorem :-) rodziłam tam i jestem zadowolona :-) mam nadzieję,że tym razem też tak będzie.
Uciekam na spacer z małą.
Życzę miłego dnia !
Powodzenia na dzisiejszych wizytach !

reklama
Tonya no wlasnie moj lekarz pracuje w jednym z tych szpitali ze zlą opinią a polecil mi wlasnie ten ktory wybralam. Nie ma opinii na jego temat gdyz jest nowy i do tej pory mial niewiele pacjentek ze wzgledu na lokalizacje (wszyscy ciagna do mejskich szpitali). Twoj lekarz poleci ci na pewno najlepszy bo teraz jest juz bezstronny;-)

myszka1987, również wybrałam moim zdaniem najlepszy szpital(i chyba najdalej w Poznaniu z mojej perspektywy), a jak przyszło co do czego to pojechałam do szpitala, w którym zarzekałam się całą ciążę że rodzić nie będę (ze względu na opinie). I przyznam, że nie byłam jakoś rozczarowana. Oczywiście nie miałam ochoty im wyprawić po porodzie imprezy w ramach podziękowania, ale pewnie w jak zacznę rodzić to też tam tym razem skończę;)
To był mój również 'pierwszy raz' jeśli chodzi o pobyt w szpitalu.

Także może złe opinie o tym najbliżej Ciebie są przesadzone?

a85 wszystkiego dobrego na nowej drodze życia sluze.gif- ale z ciebie laska

Ja będę rodziła w tym samym szpitalu co moje pierwsze dziecko, każdy szpital ma opinie dobre i złe to zależy jak komu się trafiło. Najlepiej sobie iść wcześniej pooglądać, popytać się itp. jak szpital w porządku to napewno wszystko pokaże i odpowie na wszystkie pytania:-)

Ja kierowalam sie tym zeby personel traktowal pacjentow po ludzku i oczywiscie zebym miala zapewnione w razie potrzeby ZZO ale najbardziej boje sie tego ze tam nie zdaze i wyladuje wczesniej w ktoryms z tych koszmarnych... Nie wiem jak to bedzie i czy ma sie na to jakis wplyw zeby np wytrzymac 15 min dluzej samochodem ale jechac tam gdzie sie chce...

Cześć dziewczyny,
a85 wszystkiego naj... jeszcze raz na nowej drodze życia, bardzo ładnie wyglądałaś :-)

Ja będę rodzić w tym samym szpitalu co poprzednio, tam też mój gin jest.

A my nadal chorzy, czytam Was ale nie mam sił pisać .....

myszka ja jade 50km do szpitala i nie mam wyboru bo tylko tam jest.wszystkie kobiety z mojego miasta tam rodza a sa jeszcze miasta bardziej oddalone od szpitala i nie slyszalam zeby ktoras mama nie zdazyła.Wiec i ty dasz rade...chyba takie nagłe porody ,ze juz teraz to nie za czesto sie zdarzają.
A co do znieczulenia tez chce miec pod ręka ze jak w razie co zawsze moge poprosic i juz.;)innej opcji nie biore pod uwagę.

Dali o matko jak dobrze ze nie tylko ja wybieram oddalony szpital (w sumie 30 min) bo mi normalnie spac nie daje to ze moge nie zdazyc ale chyba nie ma tak dobrze ze za pierwszym razem porod w 15 minut;-) Wogole co miesiac mam inne obawy czasem takie nawet wziete z kosmosu:-D

Słyszałam ze do tego moje szpitala przyjmują ze skurczami co 3 min...jak sa rzadziej to odsyłaja do domu...nie wiem czy to prawda ,ale co wtedy?siedzieć i czekać.A poród w 15 min to marzenie...ach byłoby cudownie.

a i nie denerwuj się.

reklama
a85, świetnie wyglądałaś. Jeszcze raz gratuluje ;-)

Ja też nie mam zbyt wielkiego wyboru szpitala bo mamy jeden. Ogólnie nie jest źle, ale zawsze mogło by być lepiej.
Nie wiem czy u mnie w ogóle w chodzi w grę poród sn, raczej cc, ale na ten temat jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem (jeszcze za wcześniej). Póki co wiem tylko że mam zwężony kanał rodny i może być cieżko, plus dochodzą do tego inne sprawy.

Do góry