reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

OMG to jakby mnie odeslali do domu to bym koczowala pod drzwiami szpitala ze spakowana torba:) Ja jestem taki cykor ze szok

reklama
Dali, hmmm ale jak odejdą wody.. to też odsyłają? Przecież to nie jest bezpieczne dla dziecka, może rozwinąć się jakieś zakażenie, albo jeszcze gorsze rzeczy mogą się wydarzyć...

u mnie w szpitali jest taka sobie opinia, mamy teraz nowy szpital i jesli chodzi o komfort to jest podobno rewelacja ale co z tego jak personel jest do bani. ja w odległości ok 20 km mam trzy szpitale tylko nie wiem czy jak dostane skórczy to bede mysleć czy jechac do tego lepszego.

a tak z innej beczki, to cudna pogoda za oknem ja teraz trzy godz. przeleżałam na hamaku, wziełam kocyk i gazetki. Sloneczko jak przygrzało to i sie zdrzemlam, miodzio. Kocham taka pogode:-D:-D

czytałam jak to jest w Norwegii z ciaza...czyli jesli przebiega normalnie to ilosc wizyt,jakie badania ilosc usg,wizyt u gina itp...i bylo ze do szpitala najlepiej sie zgloscic ze skurczami co 3 min bo w innym wypadku odsylaja...potem czytalam na forum wlasnie o takich przypadkach gdzie babeczki wracaly do domu.ale nie wiem jaka jest prawda -podobno tak jest ale nie wiem .Napewno o to zapytam....ale wcale bym sie nie zdziwiła bo mi mój gin wczoraj powiedzial ze oni nie badaja ginekologicznie przy kazdej wizycie kontrolnej bo po co skoro nie ma zadnych objawow,gdyby badali bez powodu za kazdym razem to by mieli strasznie duzo do roboty.Co kraj to obyczaj.;)

Jeszcze raz dziękuje wszystkim :)))

ogladalam kiedyś z nudow na mtv kardashian czy jak im tam! Ta jedna z sióstr była w ciąży i akurat leciał odcinek kiedy rodziła!
Widziała któraś?:))
szok! Odeszły jej wody poszła umyć włosy, pomalowala się i dopiero pojechała do szpitala, pokazany był jej poród! Widać było raczke itd. A jak dziecko wyszło do połowy ona sama złapała je pod paszke i sobie wyciagnela! Ładny szok! Wyciagnela sobie dziecko, polozyla na piersi i dopiero ucinali pepowine!

a85 ja ogladalam baaaardzo dawno temu. Faktycznie to byla Courtney, jak jej wody odeszly to sie zaczela smiac tylko ona nie miala skurczy i poszla fakt golic nogi i makijaz robic. Ona jest tak wyluzowana ze chyba nic nie jest w stanie ja zestresowac ale nie podobalo mi sie to ze cala rodzina stala za lekarzem i zagladala jej miedzy nogi... Ja bym sie nie zgodzila:)

hmm, zrobiłam tak samo;). A nie wierzyłam koleżankom, że jak nadejdzie ten moment, to ze spokojem można się wykąpać, spakować...
Odeszły mi wody, obudziłam męża mówiąc 'wiesz co, chyba rodzę' ale mi nie wierzył (przed terminem). usłyszałam ' łe jezuu masz schizy idź spać' ;). Ale się uparłam. No więc wstał z łóżka, a ja mówię 'wiesz co, to jeszcze wezmę prysznic, się ogolę, dopakuję..'. Tak zrobiłam. Coś jeszcze zjadłam, bo wiedziałam, że nie będę mogła na porodówce. Zastanawiałam się czy się nie pomalować:O ale uznałam, że się spocę i wszystko spłynie, więc zrezygnowałam. No i pojechaliśmy sobie na poród;). Nie wiem, czy miałam czy nie skurcze, bo chwile wcześniej spałam, jak jechałam samochodem to coś niby czułam, chyba były co ok. 10 minut. Nie wpadłam na to, żeby zmierzyć dokładnie, bo nie byłam pewna, czy to skurcze:D:D

reklama
witam was
wczoraj po poludniu odplynelam, strasznie mi sie chcialo spac chyba cos z cisnieniem bylo
a pozniej od 22 do polnocy nie moglam zasnac , awet sprobowalam techniki z cieplym mlekiem ;-)
a85 serdeczne zyczenia z okazji tego wielkiego dnia, pamietam jak ja mialam slub (konkordat) milo sie wspomina, te lzy szczescia ze jestem zona hehe
myszka ja teoretycznie wiem gdzie chcialabym rodzic - w wejherowie
ale jestem z Gdyni tu jest jeden szpital ( porodowka) i nie cieszy sie dobra opinia jak posluchalam dziewczyn ktore niedawno tam rodzily badz ich znajome to masakra - nie chce tam! ojciec dziecka nie zdazyl dojechac na porod a pozniej mogl dizecko tylko przez szybe obejrzec - paranoja
boje sie tylko ze moze sie tak zdarzyc ze nie bede miala wyjscia i bede musiala tam pojechac- nie mamy auta, a jak wezwe karetke to pewnie zawiezie mnie do Gdyni- podobno do najblizszego wioza( wiecie cos na ten temat czy tak tez jest jak kobieta ma wybrany szpital?), a taxi - hmm nie wiem czy byloby mnie stac....
troszke mnie wlasnie ten fakt przeraza bo nie chce tam rodzic :no:

dzis mialam wizytke - zaraz ja opisze

Do góry