reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

EWA no ja wiem ze nie mozna w nocy pracowac ,a ja czasem pracuje po 20.00 albo przed 6 rano a to jest noc...jeszcze 3 tyg do nastepnej wizyty i wtedy chce powiedziec...

GABINIA juz Cie ´kiedys pytalam, ale nie odpowiedzialas (wiem duzo tu czytania wiec moze nie widzialas) przeprowadzasz sie do Berlina? bo jak tak to sasiadkami bedziemy hi hi
no i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte!

BIEDRONECZKA przeoczylam, ze Ty tez masz jutro wizyte! wielkie kciukiasy!

kurcze NATT ale super prezent mezus Ci sprawil!

wlasnia opchalam sie pizza i jest mi niedobrze

reklama
Kochane wpadam przed snem, dzięki z gory za kciuki :))
Jutro jak bedę po wizycie dam znać co i jak, takze do usłyszenia jutro dziewczeta, dobranoc wszystkim bo pojde juz spać skoro musze wstac jutro rano :))

.

GABINIA juz Cie ´kiedys pytalam, ale nie odpowiedzialas (wiem duzo tu czytania wiec moze nie widzialas) przeprowadzasz sie do Berlina? bo jak tak to sasiadkami bedziemy hi hi
no i trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte!

taki mam zamiar .... ale coś się psuje między mną a M i sama nie wiem :crazy:
on juz od czerwca jest w niemczech .... a ja ciągle chce zeby wrócił

on bierze torbę i wraca ja.... niestety oprócz dzieci całe wyposażenie mieszkania ;/;/;/;/

ehhhh siedzę ostatnio i ryczę , rycze i rycze .... poważnie się zastanawiam nad przyszłoscią naszej rodziny żeby wybrać to "lepsze" zło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

nie daję rady juz sama .....

Witajcie Sierpniowe Ciężaróweczki

Jestem tutaj po raz pierwszy, widzę, że forum nieźle działa i jest co poczytać, więc chyba sie do Was wproszę i zostanę na dłużej.
To jest moja druga ciąża- jestem w 13 tygodniu. Termin mam na 14 sierpnia. Mam starszego synka- Juliana, który ma w tej chwili 14,5 miesiąca.
Muszę powiedzieć, że ta ciąża jest zupełnie inna od ciąży Julkowej. Wtedy czułam się rewelacyjnie, nie miałam żednych nudności, nie chcialo mi sie tak spać- a teraz jest zupełnie odwrotnie, gdzie usiąde to walczę ze zmęczeniem, śpię wtedy kiedy Julek- na szczęście śpi jeszcze 2- 2,5 godziny dziennie i chodzi spać codziennie o 20. także tyle przynajmniej moge odpocząć, jest strasznie absorbującym dzieckiem, wszędzie go pełno, na wszystko co sie da już wchodzi.
Dzisiaj bylismy na wizycie- nasze szczęscie mierzy 7 cm. badanie USG genetyczne wyszło oki, nie robiliśmy tylko tych testów pappa. Niestety sa troche kosztowne jak na naszą kieszeń poza tym to jestem zdania co ma być to i będzie a i tak te badania na 100 % nie wykluczą tych wad. A jak jest w Waszy przypadku, robiłyście te badanie z krwi do usg genetycznego??

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę dobrej nocki

Witam Sierpniowe Brzuszki:))
Jestem nowa, mam nadzieję, że przyjmiecie kolejną sierpnióweczkę:)) U nas 14 tc i 3 dni żeby było dokładnie. Jesteśmy świeżo po USG, na którym była przezierność karku i dzięki Bogu, wszystko ok. Bardzo się martwiłam, bo już dwukrotnie lądowałam w szpitalu z zagrażającym poronieniem, ale teraz już mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, musi być;)) Dzidek na USG ujawnił przez chwilę, co ma między nogami i prawdopodobnie mamy Synka, muszę przyznać, że tak podejrzewałam, bo od początku mówię o dziecku ON zupełnie bezwiednie, a Narzeczony(Ojciec- Sprawca) to już w ogóle cały pewny, ale najważniejsze, że rośnie i prawidłowo się rozwija. Termin mam na 6 sierpnia i ciekawa jestem jak zniosę upały, bo dotąd ciążę znoszę dość ciężko, mdłości trzymają mnie od 4 tygodnia i raczej się nie zapowiada żeby chciały odejść, ale mam nadzieję, że może jednak:)) Jako, że jestem na zwolnieniu i więcej muszę leżeć niż chodzić to jakoś już się przyzwyczaiłam do zmiany trybu życia, ale lekko nie było... A teraz będzie jeszcze ciężej, bo zostaniemy sami, Tatuś jest marynarzem i na 8 tygodni musi nas zostawić, chociaż powinnam mu jakiś medal wyszykować za to że tak dzielnie mnie wspierał i trwał przy nas i opiekował się podczas tych wszystkich przebojów szpitalnych...
Aneczko, testów z krwi nie robiliśmy, bo doktor powiedział, że jeżeli wyjdzie coś nie tak przy badaniu przezierności karku i obecności kości nosowej to dopiero wtedy czas na testy przesiewowe, także skoro na tym etapie jest wszystko w porządku to nie ma przesłanek do badań krwi. Ja myślę, ze musimy wierzyć, że będzie w porządku i na pewno tak będzie.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie, Sierpnióweczki szczególnie:))

anulek82 , aneczka001982 witajcie:-)!

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! Dopisuję się do środowych wizyt.

Ostatnia edycja:
anulek82 , aneczka001982 witajcie:-)!

ja siedzę przy gorącym kubku pomidorowej i ....słucham muzyki tureckiej - rycząc jak dziecko :crazy::crazy::crazy::crazy:

reklama
Witam slonecznie bo pieknie dzis za oknem :)
My dzis mamy drugi dzien pod haslem przedzkole - bylo lepiej niz wczoraj - troche lez polecialo ale jestem dumna z mojego chlopczyka.
Witam nowe mamusie :)
Gabinia co sie dzieje kochana?? to hormony czy naprawde jest tak zle??

Do góry