reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

fibi, to chyba dzidzia, ja też tak czuję.. Jak leżę na plecach to mam wrażenie jakby mi się kiszki przesuwały:-):-)
Iza, to musi być dziewuszka, taka wytrzymała i silna. Super:-)

reklama
Czesc dziewczyny:-)

Za długo to nie nacieszylam sie dniami bez mdlosci i wymiotów:wściekła/y:
Dzis powrócily, a najgorsze jest to, ze do 21 musze siedziec w pracy a muli mnie jak nie wiem co...

IzaV dobrze ze z dzieciatkiem wszystko ok:-)

Ostatnia edycja:
IzuV kamień z serca mi spadł. Fajnie, że wreszcie ktoś porządnie zdiagnozował Twoje dolegliwości i że maleństwo rośnie jak na drożdżach :) Mam nadzieję, ze teraz nawet przy pobolewaniu czy delikatnym krwawieniu będziesz troszkę spokojniejsza. Mimo tych przejść dziecko się nie poddaje i to jest bardzo budujące :)

Franekimono ja też mam różnie z bólem piersi. Raz bolą mnie całe, raz w ogóle a raz punktami. I też wyczułam delikatne zgrubienia, ale zgadzam się-to zmiany hormonalne :)

maciejka wszytskie 3 ciąze moja mama rodziła zaraz jak tylko zaczynal sie 9 miesiac (podobno taka uroda hehehe) i faktycznie moze nie wazyliśmy 5 kg ale wszytsko bylo ok 10pkt 3 doby i do domku:)))
franekkimono u mnie tez sie jakies zgrubienia pojawiły zuwazylam kilka dni temu jak smarowalam je balsamem ale podobno to normalne przygotowuja sie hehehe i prolaktyna coraz wyzsza wiec jest w porządku:-)

no dziewczyny te wasze gilgotanie w brzuszku to napewno dzidzie:) tez juz bym chciała wysłuchiwac... ale musze jeszcze cierpliwie czekac:)

Loleczka mi też się chce mega spać.

IzaVarsovie cieszę, się że wszystko ok, martwiłam się. Dobrze, że lekarze określili co jest powodem.
All-me napisz jak tam wizyta na IP.
Kiciabp moja mama rodziła wcześniaki a siostra urodziła w terminie.

Dziewczyny ja nadal mega zmęczona, ale cieszę się ogromnie, że już weekend i będzie można spać i się byczyć. Hurra :-)

IzaV dobrze, ze wsio okej . Masz w brzuchu malego ninje ! ;)

Mam nadzieje, ze u mnie tak jak u mojej mamy nie bedzie .. Mialam urodzic sie 4 sierpnia i skonczylo sie na 1 wrzesnia, siostra moja tez z 2 tygodnie pozniej :)

Eh taki miałam dobry humor w południe a tu znowu krwawienie i to takie pożądane... Od 2h już 2podpaski wypełniałam.... Niby miałam jeszcze krwawic...ale czy aż w takich ilościach? Znowu się boje...nie chce wyjść na histeryczke, ale taka ilośc krwi mnie przeraża :((

IzaV - histeryczką na pewno nie jesteś, każda z nas by przeżywała to równie mocno. Współczuję Ci, bo ja wiem jak się stresuję zwykłym bólem brzucha a co dopiero obfite krwawienia... :baffled: Najważniejsze, że byłaś w szpitalu, że zrobili Ci usg i pewne obawy rozwiali. Myślę, że jedyne co możesz w tym momencie zrobić to leżeć plackiem. Kazali Ci brać luteinę albo duphaston lub w ogóle cokolwiek? Chociaż w sumie skoro nie ma zagrożenia dla dzieciaczka to nie ma potrzeby...
Staraj się leżeć wygodnie, może mały Ci całkiem krwiaka skopał i tak się oczyszcza i jutro już nie będzie śladu krwi? Jeśli krwawienie dalej będzie mocne to może zadzwoń do szpitala/lekarza prowadzącego. I nie przejmuj się tym czy wezmą Cię za histeryczkę itp bo to Twoje dziecko i masz prawo się bać. Trzymam kciuki dzielna kobieto!!!

reklama
IZAAA moj lekarz prowadzacy na moje zazenowanie czestymi nieplanowanymi wizytami na IP powiedzial cos co zapamietam do konca zycia ... " sluchaj kobieto, lepiej pojechac 1000 razy za duzo niz raz za malo..."

A uwierz mi, pod koniec cinazy, mimo ze nie krwawilam jezdzilam na ktg i usg raz w tygodniu...mialam lozysko z przodu i czesto nie czulam corki...

Do góry