reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Dziewczęta a więc dodałam przepis na sernik! I takiego sobie smaka narobiłam, że zjadłam dwa paski czekolady truskawkowej zagryzając dla równowagi dwoma kiszonymi :D Od godz.18 jak na moment wyszłam na powietrze odżyłam z mdłościami! I korzystam i jem na co mam tylko ochotę, bo obawiam się, że jutro znów wróci szara, zwymiotowana codzienność ;)

Panna.Migotka trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę! Ja też o wszystko beczę :p Nawet na reklamach łzy mi się potrafią kręcić :p

Agata_K robot nazywa się Kenwood cooking chef . Jest to coś takiego:
Roboty, miksery kuchenne Kenwood Cooking Chef KM070 | KM086

To jest robot z wyższej półki więc jedynym jego minusem jest cena, bo jest dość drogi. Ja dostałam go od Małżona i jestem zachwycona, bo jest naprawdę nieporównywalny do zwykłych sprzętów. Ma w zestawie dużo końcówek do mieszania, poza tym blender, malakser itp, ale różne przystawki typu do wyrabiania makaronu czy młynek trzeba dodatkowo kupić. Ja dokupiłam tylko sokowirówkę, bo reszta mi wystarcza. I rzeczywiście soki wychodzą MEGAprzeciśnięte ;) Po prostu on jest profesjonalny i myślę, że można z nim spokojnie otworzyć restaurację :D Jednak musisz się zastanowić czy potrzebujesz taki sprzęt? Ten na pewno się szybko nie rozleci i będzie mi służył wiele, wiele lat, bo samo jego wykonanie jest mocarne. Końcówki do ubijania są inne niż w mikserze. Są duże i ciężkie. Wszelkie masy i tego typu rzeczy wychodzą zupełnie inne niż spod trzepaczek zwykłego miksera.
Powiem Ci tak: gotowanie jest moją pasją, i może nie jestem wybitnym kucharzem, ale zawsze we wszelkie potrawy wkładam mnóstwo serca i ten robot był moim marzeniem. Jeśli dużo gotujesz i pieczesz to będzie Ci służył.

All-me jeśli jest na brązowo i nie wyleciało na wkładkę to spokojnie. Bez paniki. Poza tym bierzesz duphaston. Brązowa krew to stara krew. Jeśli będzie coś żywo-czerwonego to wtedy w auto i do szpitala. A teraz leż i odpoczywaj. Wszystko będzie dobrze.

Cwietka ale mi narobiłaś ochoty na te muffiny! Już sobie spisałam przepis :D Na szczęście ja blachę posiadam <mnnnnniiiiiam>!!!

Samaola jak cudownie, że się odezwałaś! Dużo o Tobie myślałam, czasem nawet pisałyśmy na forum, czy któraś wie co u Ciebie. Jesteś bardzo dzielna, że się trzymasz i sama trzymam kciuki, żebyś niebawem napisała do nas z radosną nowiną. Na to czekamy tutaj wszystkie i wszystkie jesteśmy z Tobą :)

Maciejkaa zaczynam więc liczyć trymestry wedle Twojej tabelki :D

reklama
Samaola strasznie mi przykro musisz byc teraz bardzo silna i nie poddawaj się:)))) buzka
All me spokojnie bez paniki poleżakuj sobie i oszczedzaj ile sie da wszytsko minie zobaczysz ja tez plamiłam prawie 3 tyg i wsio ok tylko po leżeniu plackiem minęlo....

A apropos gotowania to wrzucajcie co macie fajnego bo ja jestem miłośnikiem kuchni w ktorej spędzałabym całe dnie chętnie będę próbowac:)))))))))

Witam wieczorową porą:-)
Loleczka - to wieczorkiem wrzucę, bo zaraz Dzidzior starszy wraca. Może nowy wątek otworzymy, bo przepisy przepdaną w tłoku postów, a tak to łatwiej będzie znaleźć?
Jakjuż pisałam na odpowiedznim wątku:super pomysł!:-)
Jaram się, że za 2 dni zaczynam II trymestr:-D Za niecały tydzień wizyta, mam nadzieję, że u mojej krewetki wsio ok.
Na pewno! :tak:
Dziewczeta czytam Was raczej na bieżąco, ale dziś prawie 2 razy zemdlałam od tych mdłości ;/ bleeee kiedy to sie skończy. nie mam już siły...
Pj biedna Ty... oby się to jak najszybciej skończyło...
Hej dziewczyny:-)
Czytałam wasze wiadomosci - i chcialam powiedziec , że SAUNNA w ciazy jest zabroniona tak samo jak jacuzzi. Wiec uważajcie na siebie .
ooo... o tym jacuzzi nie słyszłałam i w poprzdniej ciązy korzystałam:-p
Ja mam w planach rozebrać dziś w końcu choinkę :) choć jest jeszcze taka śliczna, że nie wiem czy nie zaczekam do następnego tygodnia.
Ja wczoraj rozebrałam:-D

U mnie wciąż istna huśtawka. Jeden dzień całkiem spoko, drugi wymioty i mdłości. Ostatnio wymiotuję nawet po wodzie... Schudłam ponad 4 kg, ciąża - dieta cud :-) W poniedziałek mam wizytę, oby okazało się, że wszystko jest ok. Trzymajcie za nas kciuki :-D
Tutaj też jestem dobrej myśłi:tak: wszystko będzie git! ... a dolegliwości współczuję...

Ja dzisiaj znowu zaczęłam plamic . Boję się... Nie jest tego dużo ale jednak :(( . Na razie jestem w domu. Wzięłam 3 duphastony i mam nadzieję że minie. W poniedziałek pojadę do lekarza. Jestem już bardzo zmęczona tymi problemami.
Tak jak dzieczyny piszą: nie panikować, odpoczywać :tak:

Iza, dobrze, że masz plan jeśli chodzi o pracę, fajny pomysł na teraz z tą opieką:tak:
Hej dziewczyny. chciałaby tylko napisać, że w poniedziałek miałam zabieg w szpitalu. Niestety straciłam swoje maleństwo w 10 tc. Dochodzę w domu do siebie. Nie tracę jednak nadziei, że za jakiś czas będę miała dzieciątko pod sercem. Przytulam Was serdecznie i życzę dużo, dużo zdrowia dla was i dla dzieciaczków.
Przykro mi, że Cię to spotkało, ale mam nadzieję, że Twój Aniołeczek szybciutko do Ciebie powróci...

Hej lasencje właśnie wróciłam ze szpitala..ok 20 zaczął mnie brzuch boleć jak na okres i w ciagu 10min rozkręcil się na całego, wyłam z bólu kleczalam zgieta w pol, paracetamol nic nie pomógł, po godz mój M zadzwonił po pogotowie, zabrali mbie do szpitala i tam dali mi przeciwbólowy dozylnie po nie byłam w stanie się wyprostować i z bólu zaczęłam wymiotowac... Najlepsze jest to ze przeszlo mi zanim pielegniarka wbila sie z wenflonem heh ...lekarz podejrzewa pęknięcie cysty, ale na 100% nie wiadomo. Najważniejsze ze dziecko przezylo te skurcze i pomagało nam z ekranu ;) nie krwawilam, wewnątrz wszystko wyglądało ok jakby nigdy nic... ale ja się trochę boje, brzuch caly czas pobolewa ale nic w porównaniu z tamtym atakiem :/ dziwna i straszna historia ...

Iza trzymaj się! Wierzę, że będzie dobrze, nie może być kurcze inaczej. Najważniejsze, że dzieciątko ma się dobrze, to powinno Was nastroić pozytywnie :) Nie wiem do końca jak jest z pęknięciem cysty, ale podobno można temu w ciąży zaradzić. Głowa do góry. Teraz się połóż i odpoczywaj do poranka.
Ściskam!!!!!!!

Ehhhh i niech ktos mi powie raz jeszcze ze ciaza to taki fajny stan ..... W leb pacne..

IZA mysl pozytywnie...widzisz? Dobrze ze do pracy juz zasuwac nie musisz :* czym sie mala.

Ja Was tylko podczytuje. Migreny, plus male dziecko to nic fajnego...
poza tym trzese gaciami...jutro badania...

Samaola współczuje naprawdę :-( ale pewnie za niedługo znowu się uda będę trzymać kciuki :)
Iza co najmniej dziwne to miałas :szok: ale dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku :tak:
Agata_K dzisiaj mamy takie małe święto ^^ 12 tydzień się zaczął:happy2:
Loleczka ty też masz termin na 4 sierpnia?;>

Iza, rany ale mi stracha narobiłaś... Dobrze że już lepiej i że dzidzia machała. Teraz się oszczędzaj i może to sprzątanie co miałaś w planach, to za tydzień:-)
Mgd, współczuję bólu głowy. ŻYczę żeby szybko przeszło i spokoju... Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie. Będzie dobrze. Ja też mam jutro dokończenie badania, na przezierność i oglądanie kości nosowej...:-)

Zenia, Agata, gratuluję 12 tygodnia:-) Właśnie zzrobiłam rodzince Chatkę BabyJagi, z przepisu znalezionego na blogu, gdzie było zdjęcie drożdżówek od Cwietki. Super wygląda. Jak zastygnie to wrzucę fotę.

reklama
Dziewczyny dzieki za pocieszenie. Leze w lozku...dzisiaj od rana wylecło mi troszkę więcej ale krew zupełnie brązowa...ciemno brązowa- gęsta.
We wtorek ide do lekarza.
Ale wiecie co...ja w sobote zaczelam intentywnie sprzatac i zaraz po tym wystapilo plamienie a druga sprawa to kilka dni temu powinnam normalnie dostac okres to moze tez tego sprawka :/...

Do góry