reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Witam Dziewczyny z południowej soboty :) Mi dzisiejszy dzień sponsoruje dla odmiany rzygando :D

Ja mam w planach rozebrać dziś w końcu choinkę :) choć jest jeszcze taka śliczna, że nie wiem czy nie zaczekam do następnego tygodnia.

Ja dziś również przymierzam się do pieczenia bułeczek i też wrzucę przepis :) Najchętniej powrzucałabym Wam coś słodkiego i czekoladowego, bo mam tego dużo i dooooobre :D tylko nie wiem czy mnie za to nie pobijecie :-D Nie dość, ze brzuchy będą nam samoistnie rosły to jeszcze te dodatkowe kalorie ;)

Dziewczyny, powiem Wam, ze ja mam takiego fajowego robota kuchennego wszystkorobiącego :-D Nie dość, że sam miesza, to jeszcze gotuje :D A poza tym ma różne przystawki do robienia makaronu, obierania ziemniaków, młynek, sokowirówkę itd itp. Nawet zagniata ciasto na pierogi :D Nie ma tylko ekspresu do kawy :( Chciałam Wam go polecić, bo naprawdę zaoszczędzam przy nim kupę czasu np. jak robię ciasto. Wszelkiego rodzaju masy wychodzą szałowe :D Uwielbiam gotować i uwielbiam mojego robota :)

Muszę w końcu zainstalować sobie ciążowego suwaka, żeby mi również odliczał tygodnie :)

Iza z jednej strony się cieszę, że nie będziesz musiała pracować z oszustami, z drugiej strony szkoda takiego odcięcia od kasy, z trzeciej strony nie wiadomo czy cała ta firma nie upadnie. Z dziećmi w sumie fajna sprawa ;) Będziesz się wprawiać, tylko pytanie czy dasz radę, bo do lata to myślę, że Cię trochę wybrzuszy ;) Ale myślę, ze dasz radę wszelkim wyzwaniom :)

reklama
Hej. Dawno nie wpadałam do Was, już chyba nie nadrobię tych wszystkich stron :-D Laptop mi się spalił :angry: Korzystam teraz albo z komputera Męża, ale on na nim robi projekty, więc za bardzo nie mogę, albo tabletu, który doprowadza mnie do szału :angry:

U mnie wciąż istna huśtawka. Jeden dzień całkiem spoko, drugi wymioty i mdłości. Ostatnio wymiotuję nawet po wodzie... Schudłam ponad 4 kg, ciąża - dieta cud :-) W poniedziałek mam wizytę, oby okazało się, że wszystko jest ok. Trzymajcie za nas kciuki :-D

Hej!

Ja mam dziś mega lenia. Małżon był na zakupach i kupił sporo fajnych rzeczy - myślę, czy by nie zrobić zapiekanych bananów - jak mi moje wariacje wyjdą, to może przepis wrzucę później. Oczywiście jeśli mi się zachce ruszyć z łóżka cztery litery:cool:

Iza, ja coś czuję, że własny biznes to będzie to - choć nie znam Cię widząc Twoje dzieła wydaje mi się, że powinnaś bezsprzecznie w to pójść!

Margo - zdradzisz nam, co to za robot? Mam w planie zakup i szukam opinii

Panno Migotko, oby coraz więcej tych "spoko" dni u Ciebie i innych wciąż tulących ceramikę dziewczyn było! Coś jest na rzeczy z tymi laptopami - mi dziś całkowicie odpadło z klawiatury "R" i strasznie się muszę namęczyć pisząc wyrazy, które zawierają tę literę (nie mogło mi odpaść "X" albo "Q"?!!!)

Chyba macie rację co do tych trymestrów - ja musiałam coś pomieszać - wybaczcie zamieszanie:sorry2:

Ja dzisiaj znowu zaczęłam plamic . Boję się... Nie jest tego dużo ale jednak :(( . Na razie jestem w domu. Wzięłam 3 duphastony i mam nadzieję że minie. W poniedziałek pojadę do lekarza. Jestem już bardzo zmęczona tymi problemami.

All me, jeśli to brązowa wydzielina, to nie powinno się nic złego dziać. Leż i odpoczywaj. Jeśli plamienie zmieni się w tzw 'żywą krew', jedź do szpitala. Wiem, że nie da się tym tak po prostu nie przejmować, ale spróbuj mimo wszystko myśleć pozytywnie dla zdrowia swojego dzidziusia.

Tak właśnie podliczylam, lepiej wyjdę na bezrobociu heh..zarabiam 100€ wiecej jak pracuje a i tak muszę wydać na transport i jedzenie na mieście więc napewno do wyrównuje..tylko dni się bedą ciągnęły...

Czy któraś z was skończyła marketing albo coś w ten desen? Bo w sumie wiem jak rozkrecic firmę na poziomie administracyjno prawnym, ale nie wiem jak pozyskać klientów, a najlepiej sprzedać moje produkty do sklepów (fizycznych albo online)...to się chyba nazywa marketing b to c albo b to b ;D Help !

Agata - fajnym daniem są zapiekane banany z filetami z kurczaka w sosie curry :-)

Zaczarowana - cieszę się, że drożdżówy smakują :-) Moje też nie są takie idealne jak na tym zdjęciu;-)

Iza - Jeśli lubisz dzieci, to taka zmiana na pewno dobrze Ci zrobi. No i doświadczenie ;-)

Margo - dawaj. Mdłości w drugim trymestrze powinny wszystkim minąć, więc będziemy się objadać ciastakami czekoladowymi :-)
Za mną chodzą takie muffinki Moje Wypieki | Babeczki czekoladowo-korzenne z powidłami ale najpierw muszę zdobyć formę na muffinki :-D

Hej dziewczyny. chciałaby tylko napisać, że w poniedziałek miałam zabieg w szpitalu. Niestety straciłam swoje maleństwo w 10 tc. Dochodzę w domu do siebie. Nie tracę jednak nadziei, że za jakiś czas będę miała dzieciątko pod sercem. Przytulam Was serdecznie i życzę dużo, dużo zdrowia dla was i dla dzieciaczków.

Ps doświadczenia już mi raczej nie brakuje, byłam niania od 16roku życia do prawie końca studiów, miałam nawet noworodka od pierwszego dnia pod opieka, choć mama była w domu, albo totalne rozerwana po porodzie :/ ..przestałam bo miałam dość i chciałam odpocząć od maluchów zanim swoje będę miała ;) a teraz to myślałam ze będę odbierać je ze szkoły o 16.30 i tak do 19 i w srody (u nas w srode nie ma szkoly!) mogłabym z nimi posiedzieć, odrobić lekcje, pouczyc uangielskiego, zrobić jeść etc a poza tym zbliżają się ferie zimowe... Nie będę brać już maluszkow które trzeba na rękach nosić, ale takie 3-10letnie ... Mam nadzieje ze się uda dorobić w ten sposób, bo to najlepsze wyjście by było ;)

reklama
Do góry