reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Iza, mi to chyba nic nie może zaszkodzić, nawet mąż z gorączką mnie nie ruszył;-)

Aleksandro, a taki rodzicielski u Was też jest płatny?

Zaczarowana, u mnie jest tak samo (korporacyjne ustawienia;)

Właśnie - jak to jest z tym rocznym macierzyńskim w Pl - ma być płatny 80%, ale 80% przez cały czas, czy pierwsze 6 miesięcy 100%, a następne 80%? Wie ktoś?

reklama
Na dwa czy trzy tygodnie przed porodem musisz zadecydować który wymiar urlopu wybierasz. Jeżeli roczny, to cały płatny jest 80%, jeżeli półroczny, to dostajesz 100%, jednak jeżeli w trakcie ttwania zdecydujesz że jednak chcesz cały rok, to występujesz z wnioskiem o wydłużenie, ale kolejne pół roku, dostaniesz tylko 60%.:-)

Iza zakładaj :) Ja sie raczej zbytnio zakupem wózka podniecac nie bede, bo mam po młodej, ale za to zaszeleje z łóżczkiem, bo młoda miała po kuzynie i nie wytrzymało jej skoków ;)
wiec teraz musze kupić nowe ;)

Generalnie wszystko mam po młodej, z fotelika tez juz wyrasta wiec bedzie dla malucha.

Jesli chodzi o macierzyński jest tak jak pisze zaczarowana.
Obejmuje to kobiety które urodza po 17 marca...

Dziewczyny, mam pytanie, czy któraś z was przy starszakach miała takie łóżeczko, które potem jak dzidziol rośnie, można przerobić na zwykłe łóżeczko, jak odkręci się przednią część? Zastanawiam się nad kupnem takiego, z nadzieją że posłuży na kilka lat. Poprzednio moje chłopaki mieli zwykłe z wyciąganymi szczebelkami i też służyło, ale tamto wydaje mi się batdziej funkcjonalne.. i na dłużej, tyle że nikt z moich znajomych takiego nie miał więc nie wiem co o nim myśleć:-)

reklama
Ja chyba na ten wątek o wózkach nawet nie będę zaglądać :-D Mam 2 wózki, łóżeczko też mam, foteliki samochodowe, będę musiała dokupić tylko trochę ubranek. Ale pamiętam szał kupowania z pierwszej ciąży :-)

Zaczarowana - a czy takie łóżeczko jest standardowej wielkości 120x60? Bo jeżeli tak to nie wiem czy starcza na dłużej niż takie z wyciąganymi szczebelkami. Mój młody też miał takie, z którego wyciąga się szczebelki, wymieniliśmy jak miał 2,5 roku, bo miał już mało miejsca i w nocy często się uderzał. No i ja bym się bała, że jak będzie cały bok wyjęty to wypadnie:-D

Do góry