reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

Zenia.Mi ja jak na razie nie czuje potrzeby kupowania, ale jeśli masz ochotę to kupuj. A co do przesądów to mój mąż jest właśnie przesądny... i wymyślił sobie, że wózek kupimy po urodzeniu dziecka.

Ewirut1
a nie 6 godzin pracy przed kompem? Poza tym to prawo, ustawa weszło w życie dawno temu, jak jeszcze były stare monitory a te nowe nie mają już tak szkodliwego promieniowania.

Chrobek
jak 4 godziny czytasz książki w pracy?

U mnie jest tak, że poza pracą na kompie nie mam co robić a na l4 nie chce iść chce mieć gdzie wrócić.
A co do macierzyńskiego czy to nie jest tak, że od września mozna wziąźć na cały rok i jest 80% a my jako sierpniowe mamy możemy wziąć na pół roku 100% i potem na pół roku 60%?

reklama
Wiecie co? Te reguły w pracy, że 4 godziny przed kompem i koniec trochę są śmieszne, w kontekście tego, że mytu na forum cały dzień gadamy :-D

Ja nie mam szans na żadne udogodnienia póki co- chyba że je sobie sama dam :-D Ale właśnie się zastanawiam, czy nie wziąć dwóch dodatkowych intensywnych studentów na luty. Tylko to już trochę dużo zajęć mi wyjdzie :baffled:

Iza - zakładaj. Co tam :-) Ja bym tylko zlikwidowała jeden wątek, bo nam się temat wizyt lekarskich dubluje. No i Lista sierpniówek jest 2 razy, ale jedna bez komentarzy. Ja bym tę zostawiła i nowe dziewczyny by się po prostu do niej dopisywało.

Mój mały żarłok pożarł na kolację 1,5 bułki. Nie ma to jak domowe pieczywko, bo rzeczywiście bułeczki wyszły przepyszne. I do tego pełnoziarniste, więc mam pewność, że zdrowe :-)
A przy okazji - dużo już takie dwulatki kumają. We wtorek po wizycie pokazywałam Iduli zdjęcie dzidziusia i tłumaczyłam, że tu ma główkę i że ma taką dużą. A dzisiaj mała ni z tego nie z owego zaczęła mi opowiadać o dzidiusiu, że jest w brzuszku i ma "taaaką gowe".

Marzycielka - dobre pytanie. No bo nas ten macierzyński łapie, ale tylko jako przedłużenie.
A wózek dobrze jest kupić jak najpóźniej, bo gwarancja dłużej "posłuży", ale na urodzenie dziecka bym nie czekała. Chyba że będziecie mieli wybrany i mąż sam po niego pojedzie jak Ty będziesz w szpitalu.

Marzycielkaa, wszystkie matki które urodzą po 17 marca mają prawo wyboru roczny czy półroczny, tak samo:-)

a wracając do kompów to nie chodzi o jeden komputer w pokoju, raczej o skuiska ich w jednym pomieszczeniu, nawet te najbardziej nowoczesne, jeżeli jest ich dużo mogą szkodzić

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry