reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Nawet dziewczyny które urodzą po wrześniu mogą wybierać długość urlopu, nie wszystkie mogą z różnych osobistych przyczyn być na tym dłuższym. Czytałam projekt na LEX-ie, jak wrzucisz w wuszukiwarkę to wyskoczy....:-)

marzycielka - pracuje po 8 godzin dziennie, 4 przy kompie, a na resztę czasu wyłaczam monitor tylko, bo musze byc zalogowana do programu, ktory liczy czas pracy i czytam książki itd. Niestety pracodawca nie znalazł nic w zamian, co by przy kompie nie było, a w pracy muszę być, więc co mam robić???

Maciejkaa coś wiem o tym,jeszcze teraz popołudniami się gorzej czuje nie mam wogóle siły mam nadzieję że w drugim trymestrze będzie lepiej.
Iza światełko dla kocurka.A mogę spytać co się stało?Chorował?Ja z zawodu je stem weterynarzem i dużo się napatrzylam na odejścia pupilow a najgorsze jest usypianie.

marzycielka jest jeszcze opcja, ze pracodawca zwolni mnie z obowiązku pracy na te 4 godz i wtedy przychodze na 4 do pracy, ale mam płacone za 8, ale u mnie na to nie ida, zreszta rzadko jakikolwiek pracodawca na to idzie

a właśnie takie pytanko do wszystkich. Ile chcecie mieć dzieci ? :) mi marzy się trójeczka :-D
ja chciałabym trojeczkę, ale trzecie na pewno nie tak prędko.

Eh teściowd to temat rzeka. Nie bez powodu wymyślili o nich dowcipy ..
Myślę ze najlepszą obroną jest atak. Trzeba mówić prosto z mostu wszystko i już. Mieć to gdzieś ze się obrazi. Raz drugi się powie co nieco i może wtedy odpuści
oooo ja robię dokładnie jak mówisz i na zdrowie mi to wychodzi. Wczesniej jak siedziałam cicho i znosiłam to na głowe mi wchodziło. A teraz to ja ustalam zasady co do wychowania mojego dziecka.

IzaV
no to nieźle... kubeł zimnej wody na głowę :( współczuję. Życie jak czytam cię nie rozpieszcza :( ale widze też że jestes silna i dajesz radę, więc i z ty sobie poradzisz. A niedługo pustkę wypełni Ci Twoje dziecię :) i to będzie dopiero coś!

Hej kobietki.Ja już na nogach od 7 bo mała coś wcześniej wstała,jadę trochę popracować i na badania upuścić trochę krwii.Oby wszystko ładnie wyszło.
Iza :tak:pięknie suwaczek przyozdobiłaś
Miłego dnia mamuśki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
zgadzam sie z cwietka ze wózek faktycznie jak po porodzie to razem wczesniej wybrac a potem niech M sam kupi jak już, ja wózek głęboki raczej kupie używany (które i tak po tysiaka średnio chodzą)bo przy bliźniakach i tak się go trzeba potem jak najprędzej pozbyć żeby kupić jakąś lżejszą spacerówkę.
Iza współczuję Ci z powodu kici, moją rozjechało 3 m-ce temu a był to najinteligentniejszy kot jakiego do tej pory miałam także aż za dobrze wiem co czujesz :(
NabAwe moja teściowa jest bardzo dowciapna... sama zawsze skarżyła się, że sie podporządkowała swojej teściowej, nawet imie mojego M wybrała jej teściowa bo jej sie Michał nie podobał ;] nam fakt faktem nie wtrąca sie w życie (pewnie dlatego ze mieszka 60km dalej) ale imiona już mi probuje wybierać, jestem u nich co weekend i co weekend jest próba przekonania mnie do JEJ wyborów a ja ucinam krotko, że to moje dzieci i nie dam sobie żeby ktoś mi imiona dla nich wybierał :)
a propos L4 moja najmłodsza siora ma teraz 7 lat. Mama miała termin na 8 września, 15 września prosto z pracy poszła do gienka który zjechał ją z góry na dół i wysłał na pato od razu ^^ ani dnia na L-4 ehh chciałabym przechodzić ciąże jak moja mama

Do góry