reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
a w ogóle to od ostatniej wizyty schudłam całe 60 dkg i miałam już dzisiaj usg przez brzuszek ahh pierwszy raz! gin zbadał szyjkę, twarda, długa, zamknięta więc jest czaaad :D wszystko jest ok więc następna wizyta dopiero za miesiąc, ale i tak pewnie polecę skontrolować sytuację za 2 tyg :D znowu jakieś badania do zrobienia blee wymaz na chlamydie i Mycoplasma hominis i Ureaplasma urealiticum, a jakoś nie przepadam za tymi wymazami

Izka, już się zaczynałam zastanawiać kiedy te wieści od Ciebie... Super:-)

Jeżeli chodzi o wagę to mi dzisiaj na wizycie ubyło 2 kg, jakimś cudem, bo mam wrażenie że jem więcej niż zwykle, i brzuch mi wypchnęło... Myślałam że waga im się zepsuła ale sprawdziłam w domu i się zgadza... Cuda... Mnie dzisiaj strasznie macica ciągnie, już się nad no-spą zastanawiałam, bo normalnie jakby mnie swędziała.... Etap placków ziemniaczanych też przerabiałam w zeszły weekend..:-)

liczę na to...waga pokazuje 62kg obiecalam sobie ze do końca ciąży mogę przybyć max 15kg! Pierwszy trymestr pierwsze +5kg -check!
też sobie tak obiecywalam w pierwszej ciąży... nawet poczyniłam pewne kroki jak już było za duzo odrzuciłam słodycze i ostrożnie zdrowo jadłam i jak zobaczyłam że przez m-c przytyłam 4 kg- a nie 2 jak w poprzednich mcach doszłam do wniosku, że nie ma na to reguły i nic nie poradzę... nawet w szpitalu kilka razy leżałam i słabo jadłam, a kg leciały i leciały;/

Uff dziewczyny, wreszcie nie czuje się samotna hehe te wasze mdłości i zagubione kg trochę mnie dolowaly :D
ja mam mdłości i kg na plusie, wiec chyba najgorsza wersja...

ale dziewczyny nie martwmy sie tymi kg! Mówią, zę organizm gromadzi tłuszcz na czas karmienia, więc musimy sie nastawić na porządne cycowanie i tyle :p

Witam dziewczyny

Mogę dołaczyć?
Mam termin na 25 sierpnia.

Byłam na tym forum jakiś czas, ale musze zacząc od nowa, bo coś namieszałam z hasłem ;)

reklama
zaczarowana, maciejka dziekuję ;)

Musze sie tutaj troche porozglądać ;) Poczytać co i jak.

Jestem juz na L4, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie byc tutaj czestym gościem.

Napisałabym cos o sobie, ale za bardzo nie wiem co.
jakby coś to pytajcie, chetnie odpowiem.

Moja ciąza to planowana wpadka :) Przewrotnie, bo od ponad roku chcielismy dziecko, ale cos na nie wychodziło. Stwierdzilismy z mezem, ze poczekamy do wiosny teraz zeby maluch urodził sie zimą (mam doświadczenie jako zimowa mama i sobie chwalę) no ale z chwilą jak odłozylismy staranka okazało sie, ze zostaniemy rodzicami.

Przepełnia mnie strach, bo pierwsze dziecko straciłam w 32tc. Mały poprostu zasnał :(
Urodził się 11 grudnia 2008 r.
Dokładnie rok potem 11.grudnia 2009 roku przyszła na świat Michalina. Nasze kochane słoneczko :)

Do góry