reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

reklama
a w ogóle to od ostatniej wizyty schudłam całe 60 dkg i miałam już dzisiaj usg przez brzuszek ahh pierwszy raz! gin zbadał szyjkę, twarda, długa, zamknięta więc jest czaaad :D wszystko jest ok więc następna wizyta dopiero za miesiąc, ale i tak pewnie polecę skontrolować sytuację za 2 tyg :D znowu jakieś badania do zrobienia blee wymaz na chlamydie i Mycoplasma hominis i Ureaplasma urealiticum, a jakoś nie przepadam za tymi wymazami

Izka, już się zaczynałam zastanawiać kiedy te wieści od Ciebie... Super:-)

Jeżeli chodzi o wagę to mi dzisiaj na wizycie ubyło 2 kg, jakimś cudem, bo mam wrażenie że jem więcej niż zwykle, i brzuch mi wypchnęło... Myślałam że waga im się zepsuła ale sprawdziłam w domu i się zgadza... Cuda... Mnie dzisiaj strasznie macica ciągnie, już się nad no-spą zastanawiałam, bo normalnie jakby mnie swędziała.... Etap placków ziemniaczanych też przerabiałam w zeszły weekend..:-)

liczę na to...waga pokazuje 62kg obiecalam sobie ze do końca ciąży mogę przybyć max 15kg! Pierwszy trymestr pierwsze +5kg -check!
też sobie tak obiecywalam w pierwszej ciąży... nawet poczyniłam pewne kroki jak już było za duzo odrzuciłam słodycze i ostrożnie zdrowo jadłam i jak zobaczyłam że przez m-c przytyłam 4 kg- a nie 2 jak w poprzednich mcach doszłam do wniosku, że nie ma na to reguły i nic nie poradzę... nawet w szpitalu kilka razy leżałam i słabo jadłam, a kg leciały i leciały;/

Uff dziewczyny, wreszcie nie czuje się samotna hehe te wasze mdłości i zagubione kg trochę mnie dolowaly :D
ja mam mdłości i kg na plusie, wiec chyba najgorsza wersja...

ale dziewczyny nie martwmy sie tymi kg! Mówią, zę organizm gromadzi tłuszcz na czas karmienia, więc musimy sie nastawić na porządne cycowanie i tyle :p

Witam dziewczyny

Mogę dołaczyć?
Mam termin na 25 sierpnia.

Byłam na tym forum jakiś czas, ale musze zacząc od nowa, bo coś namieszałam z hasłem ;)

reklama
zaczarowana, maciejka dziekuję ;)

Musze sie tutaj troche porozglądać ;) Poczytać co i jak.

Jestem juz na L4, wiec mam nadzieje, ze uda mi sie byc tutaj czestym gościem.

Napisałabym cos o sobie, ale za bardzo nie wiem co.
jakby coś to pytajcie, chetnie odpowiem.

Moja ciąza to planowana wpadka :) Przewrotnie, bo od ponad roku chcielismy dziecko, ale cos na nie wychodziło. Stwierdzilismy z mezem, ze poczekamy do wiosny teraz zeby maluch urodził sie zimą (mam doświadczenie jako zimowa mama i sobie chwalę) no ale z chwilą jak odłozylismy staranka okazało sie, ze zostaniemy rodzicami.

Przepełnia mnie strach, bo pierwsze dziecko straciłam w 32tc. Mały poprostu zasnał :(
Urodził się 11 grudnia 2008 r.
Dokładnie rok potem 11.grudnia 2009 roku przyszła na świat Michalina. Nasze kochane słoneczko :)

Do góry