reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2013

izaV
taaa człowiek żyje sobie spokojnie i nawet nieraz do głowy mu nie przyjdzie jakie ludzie mają straszne problemy :( współczuję i mam nadzieje że kiedyś dorwiecie tego drania!

mgd
to też świat runął w najmniej odpowiednim momencie, dobrze że miał na tyle siły aby podjąć ryzyko i otworzyć biznes... ja od lat myslę o swoim biznesie ale niestety brak wkładu finansowego i przepełnioy rynek + to ze jestem cykor eliminuje mnie ostatecznie.

reklama
wracam do swojego lekarza po badaniu na przeziernosc. A jest to badanie w kierunku wykrycia u dziecka zespołu downa.

badanie genetyczne to nie tylko ZD i przeziernosc :tak:
Bada sie przeplywy,kosc nosowa, kosc udowa i wymieniona juz przeziernosc.Sa to markery wielu chorob genetycznych, np brak kosci nosowej moze swiadczyc o Zespole Patau,
podczas takiego usg (wykonywac sie je powinno na b dobrym sprzecie) lekarz bada tez wyksztalcajace sie organy :)

jest to jedno z dwoch najwazniejszych usg podczas calej ciazy :)

NABAWE, ja uwazam ze nic ale to absolutnie nic nie dzieje sie bez przyczyny...po prostu nieraz na odpowiedz trzeba bardzo dlugo czekac ;)

gdyby wtedy tej pracy nie stracil, nie spotkalby w urzedzie przypadkowego czlowieka, ktory dal pomysl... Gdyby ial prace, nie mialby ani czasu ani odwagi na ten krok :)

badanie genetyczne to nie tylko ZD i przeziernosc :tak:
Bada sie przeplywy,kosc nosowa, kosc udowa i wymieniona juz przeziernosc.Sa to markery wielu chorob genetycznych, np brak kosci nosowej moze swiadczyc o Zespole Patau,
podczas takiego usg (wykonywac sie je powinno na b dobrym sprzeci
e) lekarz bada tez wyksztalcajace sie organy :)

jest to jedno z dwoch najwazniejszych usg podczas calej ciazy :)

Mnie powiedziano ze to tylko w kierunku ZD

Już nie będę wam smucic, tylko chciałam wam wytłumaczyć ze jak mówię ze mam dola to nie dlatego ze mam maly przejściowy problem...eh, jedna deprechę zaliczyłam w lato przez 2-3mies, boje się ze znów mnie odpadnie jak zostanę w domu bez pracy z rosnącym brzuchem i długami ... I bez kici :(((
Zmiana tematu ;) jutro pierwsza prawdziwa wizyta z gine a pojutrze usg (albo na odwrót heh) mam nadzieje ze już bedzie wiercacy sie wielkolud z łapkami ;))) przynajmniej jedna dobra wiadomość w tym roku...

Cześć dziewczyny :-)

Kilka razy dziś zasiadałam do kompa i zaczynałam czytać ale zawsze coś mi przeszkadzało i dopiero teraz udało mi się tu dotrzeć :-)

Wszystkim śpiochom zazdroszczę spania do 11 :-D Uroki pierwszej ciąży....ja niestety muszę rano wyszykować stwora do przedszkola, a potem to już nie tak łatwo zasnąć z powrotem.

Któraś z Was pytała o zaświadczenie o ciąży -to chyba nie jest obowiązkowe. Ode mnie pracodawca nie chciał ani w pierwszej ciąży ani teraz i nie miałam przez to żadnych problemów. Z becikowym to nie ma nic wspólnego, bo do tego trzeba mieć zaświadczenie od gina, które jest wydawane już po porodzie.

Iza V - współczuję, masz trochę przejść w tej ciąży...

Maciejka - jak zmienisz lekarza w 15 tc, a nawet później to przecież będziesz miała i tak kartę ciąży z wpisaną datą i tygodniem pierwszej wizyty więc nowy lekarz będzie mógł na tej podstawie wystawić Ci zaświadczenie

Pisałyście o dentyście...ja wybieram się w piątek, bo od kilku dni ząb mnie boli :( Chciałam zaczekać do 2 trymestru ale przy bólu zęba chyba nie ma co czekać, bo może się zrobić jeszcze gorzej. Ale dla mnie brak znieczulenia to nie problem, nigdy go nie potrzebowałam przy borowaniu

Ewirut - chodzi o usg genetyczne, które robi się w 11-14 tc, już o tym badaniu pisałyśmy nieraz. I podczas niego bada się między innymi przezierność karkową dziecka, która - jeśli byłaby nieprawidłowa może oznaczać wadę genetyczną. Ale tak jak mgd pisze, podczas genetycznego bada się nie tylko przezierność ale i inne czynniki wskazujące na ryzyko wad genetycznych u dziecka. Dlatego to usg jest tak ważne

reklama
Ewiruut Ty też masz apetyt wieczorem ? Ja na dzidzid mówię mały głód jak reklamie danio. :eek: Narobiłaś mi smaka tymi plackami.

Do góry