reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Zabila ja się nie będę jeszcze teraz na jakieś prezenty kusić bo dla mnie to za małe dziecko i on i tak nic z tego nie kuma, zabawek troche ma ai tak widzę, że najlepsze są puste butelki po wodzie albo opakowania po czymś także to dla mnie nie ma sensu, a od rodziny to nie wiem, nie pytałam ale najchętniej bym zebrała kasę i kupiła coś większego jak piaskownica czy huśtawka ogrodowa czy coś takiego, albo jakiś namiocik, żeby też na plażę można było zabrać, coś w tym stylu. Na pewno nie chcę takich drobnych prezentów, że autko czy coś, to wolę niech każdy po 20-30 zł się zbierze i kupić jedną fajną rzecz. Takie autko do jeżdżenia czy rowerek już mam po starszym więc odpada u mnie.

Aga ale czekanie, szok, jak to może być, że człowiek płaci te składki i potem czeka i czeka, moja babcia czeka aż zadzwonią jej, że ma przyjechać na zabieg bo już chodzić prawie nie umie a lekarz pewnie czeka aż ona przyjedzie z kopertą, żal człowieka ściska, mąż powiedział, że przejedzie się do lekarza i da mu kopertę bo ona się nigdy nie doczeka. Zaznaczam, że czeka już chyba od 2008 lub 2009. Gratulacje kilogramów, do jakiej wagi chcesz zejść?

My na podwórku byliśmy w baseniku ale wróciliśmy na spanko, wytrzymał nawet 3,5h także wow. Wczoraj jak czekałam z nim w tym nfz to mówię Wam jak czarował te babki, jedną za torebkę ciągnął, drugą za gazetę i uśmiechy walił, potem jakaś babka wyjęła rogala i myślałam, że on wyjdzie z siebie więc mu dała go trochę także było dość śmiesznie nawet (pomijając nerw za czas czekania).

reklama
Witam po długim czasie... Nie udzielałam sie ostatnio, ale u mnie w życiu zawierucha. Zrobiłam sobie kontrolną cytologie i zamarłam po telefonie od lekarza. Wyszły mi złe wyniki - czerwona karteczka. Podejrzenie NSIL. Czyli nic ciekawego to nie wróży. W tej chwili jestem po pobraniu wycinków i czekam na wyniki. Pewnie trzeba będzie wyciąć zmianę. W każdym razie plany życiowe stop.
Najprawdopodobniej miałam jakiś stan zapalny po porodzie i stąd mi się to wzięło. Poprzednia cytologia półtora roku wcześniej i była ok. Dlatego jeśli jeszcze nie byłyście na kontrolnej cytologii, to nie czekajcie.

Patrycjal mnie robił kontrolną cytologię 2 miesiące po porodzie na tej wizycie kontrolnej, mój zawsze pilnuje tego, wszystko pozapisywane i co roku mi robi. Ja wierzę, że u Ciebie wszystko się dobrze ułoży, na pewno, dobrze, że zrobiłaś badania, a kiedy masz wyniki? Wszystko będzie dobrze, trzymam za Ciebie mocno kciuki!!!

Ja byłam na przejażdżce rowerowej, jechałam rowerem pierwszy raz od chyba 20 lat, pierwsze 5 minut koszmar :) ale potem jakoś poszło, tylko, że na takim starym rowerze jechałam co mój dziadek na nim jeździ, na takim nowym pewnie byłoby lepiej ale podobało mi się.

witam wieczorkiem..

Patrycja 3mam kciuki za dobre wyniki, nie moga wyjsc inaczej!!!
Takaj ja tez sie zbieram na rower, tylko kask dla gosi poluje i ja na fotelik z tylu i dalej :)
Zabila jezdzik fajna sprawa, dla roczniaka jakis maly, zwrotny:) Ja tez mam po starszaku sztuk dwie, wiec u mnie to odpada... mnostwo zabawek grajacych mam po starszym i teraz naprawde mam problem, co wybrac, mama, chrzestni mnie sie podpytuja co kupic, a ja nie wiem..
aga ale czekanie Cie czeka, no ale coz zrobic. gratki 2 mniej, super wynik!

Pochwale sie, ze Gosia dzis zrobila kilka kroczkow sama:-D -kilka razy! nadal wiekszosc czasu na czterech, ale jak stoi i ma gdzies blisko, to daje sama kroczka, a dzis tych kroczkow naliczylam najwiecej 6!:-)

Patrycjal - trzymam kciuki za wyniki i zdrowia zyczę
Grinula - gratulacje tych pierwszych kroczków, ja się już nie mogę tego doczekać

no u mnie tez podpytują co dac malemu. Teściowie kupują nowy wózek, mniejszy :) Ale musi spełniac duze wymagania a najważniejsze to mały po złożeniu max 1m długi bo inaczej do bagażnika nie wejdzie. Moja mama kupuje mu huśtawkę. Taką z konstrukcja na dwór i można również w domu zawiesić. a co od chrzestnych to nie wiem
Ale kombinują.
A mu to mamy pustke w głowie co mu kupić :) Nic mu nie damy. Tak to sie skończy :D

Zabila Wy my wyprawiacie imprezke, to tez forma prezentu ;) my raczej gosi nic nie damy ( okrutnie brzmi hehe) ale potrzebne rzeczy kupuje jej na biezaco, a o rodzinki tez przeciez dostanie.
Witam tak w ogole :)
Dzis o 11 wybywam do kosmetyczki na pedi i mikrod. Mama przychodzi do dzieciorkow, bo ma urlop :-) Ale sie ciesze :-)

no imprezka tylko dl anajblizszej rodziny, czyli my, rodzenistwo i dziadkowie.
My własnie tez co co potrzeban to tak systematycznie staramy się kupować. Ale chyba kupie mu książeczki. Takie małe twarde. Brzechwa czy tuwim

Grinula dobrze ci z tą kosmetyczką :)

Czesc,

My moj maly wazy 10kg300g, wiec ciezkawo mi go dzwigac ale nie mam wyjscia, nie oszczedzam sie za bardzo.

Zabila od mojej siostry chrzestnej maly dostal juz zielony rowerek
Smart Trike, od 2giej siostry duzy samochod na podworko , narazie tyle :-)

reklama
Aga super ze waga leci w dol, oby tak dalej!
To do tesciowej na tydzien sie wybierasz? Kurcze ja nigdzie na tak dlugo nie wyjezdzalam sama bez meza... Mazzaczal rehabilitacje i ma zwonienie na kolejny mc!

Grinula gratulacje dla Gosi!

Patrycja trzymam kciuki by wszystko bylo ok! Ja szybko cytologie robilam po porodzie! Czekamy na wiesci.

Do góry