reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

hejka. a ja zrobilam sobie pazurki i czekam az mi przeschna..
Moja tez dzis w basenie hasala hmm a raczej pontonie, ale podobalo jej sie, a potem na placu zabaw wieczorem wyszlismy, to tez miala radochy... Juz ja puszczam z wozka po placach zabaw, siedzi w piasku, interesuje sie drabinkami i mniejszymi sprzetami, jest caaaala brudna, ale szczesliwa ;)

reklama
Hej" czytam Was codziennie, ale nie mam weny (znowu) , przepraszam. Dziękuje za wszystkie rady odnośnie siusiaków. Od kilku dni delikatnie w kąpieli próbujemy coś działać, ale młody tego nie lubi.
Wczoraj pierwszy raz dałam Kayowi szynkę i pomidorki
bardzo mu smakowało.
Ja też lubię się opalać, ale nie mam jak ostatnio, choć pogoda piękna.
Kajtuś spał dzisiaj do 6 wypił mleko i dalej do 9.30, ale poszedł spać dopiero o 22. Wszystko mu się pozmieniało od tych ząbków.
taka j fajnie, że zabrałaś synka do kina, ja już nie mogę się doczekać, aż będę z małym chodziła, ja lubię bajki, nawet bardzo.
aga
kciuki za wizytę u lekarza!
grinulla nie spiecz się za bardzo! A na jakim etapie domek .? Tylko nie rób sobie ciemnych podłóg, ja mam na dole ciemne i żałuje, wszystko na nich widać, choć z białymi listwami przodłogowymi wyglądają naprawdę ładnie, ale co z tego jak nie są praktyczne.
Kupiłam wczoraj Kaykowi naklejki na ścinę, kubusia Puchatka i pluta, super są, nie mógł się napatrzeć. Dostałam kojec od kuzynki, ale nie rozłożyłam go, wydaje mi się takim więzieniem dla dziecka, używajcie kojca? może zmienię zdanie, jak mały zrobi się bardziej mobilny.
Pozdrawiam i czas spać!

Grinula i jak mała w piaskownicy się zachowuje? W sumie nie pomyślałam, żeby do jakiejś piaskownicy z nim iść.

My mam nadzieję, że wena jednak przyjdzie, a ogólnie jak się czujesz? Ja jako takiego kojca nie mam, mam łóżeczko turystyczne a to chyba prawie to samo ale nie używam bo śpi w zwykłym choć miałam chęć je rozłożyć w salonie, żebym miała gdzie dać małego jak muszę lecieć do ubikacji albo coś ale mężowi się to nie podoba bo według niego zagraca przestrzeń :)

Czesc,

Objadam sie pieguskami ktore wczoraj siostra upiekla :-D

Aga powodzenia! Pisz kochana co i jak (u mnie po tej ciazy bedzie jeszcze gorzej, moja noga wyglada fatalnie :'( ) juz nastawilam sie na ostrzykiwanie czy operacje!

Grinula podziwiam! Ja do tak poznej godziny nie wysiedze. Super ze Gosia tak szaleje na placu. Mikiemu na trampolinie sie podoba (takiej zabudowanej) biega sobie za pilka, wszystko sie trzesie, maly zadowolony) i zawsze z dworu wraca brudny.

My fajnie ze jestes :-D
Gdzie zamawialas naklejki na sciane. Miki nie mial ale jak bedzie kolejny dzidzius to sie skusze jednak. Moja siostra ma kojec i wrzuca tam malego z zabawkami, no i wtedy przynajmniej moze cos zrobic. Miki tez tam lubi sie bawic :-)

My domek na etapie tynkow wewnatrz, polowa za nami, ale ostatnio cos tynkarze sie opierdzielaja, bo male postepy sa... no piekne sa ciemne podlogi, ale ja takich ciemnych nie chce, takie w brazie bardziej. Dzieki za pytasz:-)
My ja moge dlugo siedziec, bo spie do 8 -9 :)
Taka j super jej sie podoba, a ja moge chwile odpoczac :)

Makabra! Byłam dzisiaj załatwiać kartę do nfz czipową dla Kuby i myślałam, że padnę, byliśmy z mężem i Kubą, 4 godziny w kolejce! Co za chory kraj, to powinno się zgłaszać internetem chyba, dramat. Kubuś zdążył się najeść, napić i zasnąć na rękach męża i wyspać a my dalej staliśmy lub siedzieliśmy, ludzie na schodach siedzą, na dworze przed urzędem na ziemi, koszmar, jak tak może być. Przy okazji zmieniłam adresy mnie i synkowi na kartach i wyrobiłam dzieciom karty za granicę ale co się naczekałam to moje więc postanowiłam zrobić wszystko co mi się przypomniało.

Hej!
taka j
współczuje stania w kolejkach, zwłaszcza z malutkim, masz racje to chory kraj. A ja czuje się w miarę, nie jest gorzej więc jakoś leci do przodu, za pare dni mam kolejną wizytę u terapeuty, zobaczę co mi powie. Dziękuje, że pytasz. Terapeuta powiedział mi, ż mam znaleźć sobie jakieś zajęcie, coś na kształt hobby, takie przy którym się wyłączę, no i znalazłam : grzebie w ogrodzie, tylko mój mąż tego nie rozumie, nic nie chce mi pomóc, przykro mi.
madziasek
naklejki kupiłam w Akpolu. Fajnie, że będzie u was drugi dzidziuś, jak dajesz radę z podnoszeniem synka, oszczędzasz się trochę?
grinulla
u nas też robotnicy czasami trochę zwalniali, ciągle coś się przedłużało, no ale lepiej niech porządnie zrobią!
w Poznaniu burza była, zrobiło się przyjemniej, ale jutro znowu ma być 33 stopnie, w taką pogodę nic się nie chce, mały też padnięty, mało zjadł dzisiaj.
pozdrawiam, spokojnej nocy!!!

My te karty to ja nie wiem po co są, nic nam nie dają a tylko problemy no ale cóż. Terapeuta dobrze radzi, raz, że się wyłączysz a dwa, że znajdziesz coś dla czego będzie Ci się chciało wstać, wyjść, myślę, że to dobry pomysł. Dasz sobie radę, grunt, że w porę zaczęłaś walczyć o siebie.

Jejku Kubuś 11 miesiecy temu się urodził, aż nie mogę uwierzyć :) Nie mogę też uwierzyć, że za 29 dni kończy mi się macierzyński,bleeee.

Ostatnia edycja:
taka j gratki 11 miesięcy :)

Dziewczyny roczek coraz blizej a ja takie pytanie. Jakie prezenty będziecie dawać dzieciakom albo najbiźsi jakie daja. BO ja zielona i nie wiem co rzeczywiscie bedzie dobrym prezentem

reklama
hej dziewczyny,

Ale upał!!!!! czekam jak mały się obudzi i jedziemy do koleżanek na basenik, wczoraj bylismy i mały sie wypluskał,
Byłam u naczyniowca no niestety zastawka jedna nie wydolna trzeba usunąć żylaka, czas oczekiawania ok 10 miesiecy :-D jestem zapisana i mają do mnie dzownić, drugą noge zrobię sobie zastrzykami o mam zylki ktore mnie denerwują i lekarz mowi aby to zalawić przed kolejną ciążą aby większe nie były.
taka j gratulacje jeju zaraz zaczną się imprezki naszych maluchów ;-)
żabila nie mam pomyslu na prezent ale chyba chciałabym aby mały dostał rowerek Jeździk PUKYlino czerwono ponoć bardzo fajny

pochwalę się 2 kg mniej :-D tak przynajmniej pokazuje moja waga hehe za tydzień idę na kontrolę do dietetyczki
My trzymaj się dzielnie , z mężem ostatnio mamy kiepskie dni jakoś średnio się dogadujemy i w piatek jedziemy na tydzien do rzeszowa odpoczniemy troche od siebie a maz zostaje w KRK i ma się zabrać za uprawnienia hmm zobaczymy , co do podłogi to mnie zmartwiłaś bo my juz mamy kupioną haha ciemną do waitrołapu i jedna lazienka tez taka będzie, to zostanie mi jeżdzenie na mopie ;-) chcę sobie kupic mop parowy ma któraś z Was? jest teraz w lidlu i tak się zastanawiam moja siostra ma i jest zadowolona

Ostatnia edycja:
Do góry