reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

taka j u nas ze spaniem jest roznie, zalezy jaki ma dzien, ale przykladowo dzisiaj zaspal sam w kolysce o 10.45 na 30 min, byl zmeczony wiec go polozylam i pokrecil sie chwile i zaspal, potem poszlismy na spacer i spal tez 30 min, i ok 17 zaspal na jakas godzine ale nie sam tylko na poduszcze go chwilke pobujalam na rekach, a wieczorem zjadl odziwo 100 ml kaszki a potem cyca i zazwyczaj przy cycu zasypia ale dzisiaj sie nie udalo wiec go dalam do kolyski i zeby szybciej zasnal pobujalam moze z 5 min i spi, mi tez sie czasem po 1 godz lub 40 min wybudza i jakbym mu nie dala cyca to sie rozwrzeszczy wiec dostaje cyca i dalej spi, jak jest meeega marudny i sie nie da odlozyc do lozeczka to go ponosze chwile na pionowo na ramieniu az sie uspokaja i tak przysypia lekko i ga szybko odkladam na boczek do kolyski i spi, jak odkladam go na plecy to sie zazwyczaj budzi od razu nie wiem czemu a na boczku sie przytula do poduchy i spi.
Jak twoi rodzice nauczyli go na bujanie to moze byc problem, a jak dlugo zasypia jak sie go buja? u mnie jak sie czasem rozwyje strasznie w lozeczku to za nic na swiecie sie sam nie uspokoi i kiedys jak tak zrobilam to plakal pol godziny i potem nawet na rekach go nie moglam uspokoic, wiec powiedzialam ze juz nigdy wiecej nie bede tak probowac, czasami tez zasypia w samobujajacej hustawce, jak byl mniejszy to uwielbial w niej zasypiac a potem go odkladam do kolyski a mimo to nie jest nauczony ze zasypia tylko przez bujanie, w nocy dostaje cyca i sam zasypia a czasem jest tak ze sie wybudzi ale cyca nie chce to chwile sie pokreci, cos pogada i zazwyczaj zasypia sam, ale epopeje napisalam:-D

reklama
madziasek zapomnialam pogratulowac zabkow wiec gratuluje :-)

aurelia mi sie wydaje ze u mnie sie udalo uniknac przyzwyczajenia do zasypiania przez bujanie bo ja go usypiam na tyle roznych sposobow ze do zadnego sie nie przyzwyczail jakos

Witam przy kawie ;-)

nocka ok, maly sie obudzil dzisiaj o 24 i 4tej.
zobacze jak dzionek

Ewelia jak nocka?

Partycjal gratki 6mcy!!!

Basiu ja sie cisze ze Miki nie jest juz takim pulpecikiemgdy dostawal mm :-D zreszta i przy takiej wadze rece mi usychaja!

Aurelia moja siostra usypia do tej pory w wozku starszaka-spacerowce bo inaczej nie zasnie. Maly ma teraz 2,5 roku.

Ostatnia edycja:
Ja też się witam przy porannej kawce.
Tego się właśnie obawiam, że jak już dziecko nauczone tego bujania to będziemy się teraz bujać i bujać.
Taka.j - jak nocka?

Ewelinka oni go tak często nie mają, nie codziennie więc też go tak często teraz nie usypiają a tą kołyskę to oddam bo pożyczona, i tak wyrośnie za miesiąc z niej a więcej "bujaków" nie mam.

Aurelia nie martw się, nie jesteś jedyna z problemem z usypianiem, u mnie w dzień to jeszcze jakoś leci, gorzej wieczorem. Nocka jak zwykle, spałam między 2 a 4 i potem między 5 a 6 także aż 3 godziny!

Taka j. a już chciałam się pytać czy ta kołyska kupiona. Bo ja bym wypieprzyła. Wychodzę z założenia że dziecko jest moje i to co ja mówię jest święte. (w sprawie dziecka) i raczej ani moja mam ani teściowa nie robią inaczej. Jak zaczynaliśmy uczyć Pawełka żeby zasypiał sam, to jak przyjechaliśmy do teściów na noc to teściowa siadła przy gondoli i gada do niego żeby spał. to poszłam i powiedziałam że jak chce niech siedzi koło niego ale cicho. nic ma nie gadać i broń boże nie uśmiechać się. Trochę pokręciła nosem że na pewno sam nie uśnie ale ku jej zdziwieniu zasnął po 15min.

Aurelia Ty chyba pytałaś kiedyś o ten syrop co na ulewanie podawałam. To
[h=1]Gastrotuss Baby.[/h]Na pocieszenie w sprawie usypiania w wózku powiem że myśmy kiedyś tylko tak usypiali w ciągu dnia aż w końcu stwierdziliśmy że niedługo wyrośnie z gondoli i du.a będzie. I pomału odzwyczajaliśmy. Tylko że ja mam ten komfort że mamy własny dom bez rodziców ani teściów na karku co się wtrącają.

Wczoraj byliśmy u teściów bo mszę mieli i mały by grzeczniutki. Oglądał sobie ludzi, potem jak ludzie śpiewali to on też. Tylko nie umiała wycelować kiedy skończyć i jak już cisza była to on dalej swoje śpiewał. Potem dostał od teściowej ubranka co zakupiła mu w lidlu. Super są. 2 bodziaki, 3 bluzeczki zwykłe, rajtuzki, i 2pary spodenek. Akurat się udało że te bodziaki inne niż kupiła małemu moja mama :p W ogóle uważam że jakościowo te ciuchy z lidla są dobre a i cena bardzo przystępna.
i o dziwo wczoraj jak mały zasnął o 20:30 tak przed 24 się obudził i gada sobie i gada. Juz myślałam że mleko będę musiała mu zrobić ale wystarczyło zgaszenie światła i to że z mężem położyliśmy się do łózka i już było słychać ciszę w łóżeczku.

Ja mam złote dziecko!!!
madziasek wczoraj poszła na drzemkę o 17:30 i spała do 21!!!w międzyczasie ściągnęłam 200ml mleka gdy wstała to nawet jeść nie chciała ale jakoś wcisnęłam by się nie zmarnowało;-)wypielęgnowałam ją i poszła spać o 22:30 w nocy ok 3 dałam cyca i spała do 8.Teraz z rana jest kupka i cycuś i kolejna drzemka która trwa ok godziny.

Już słyszę że wstała to idę się z nią przywitać...

reklama
Do góry