reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny !
Ja miałam dzisiaj strasznie zalatany dzionek..
Już o 9.00 musiałam jechać do urzędu, później zakupy, a na końcu szczepienie z Kubusiem. Jak na złość pogoda była straszna ! cały dzień padał deszcz ze śniegiem.
Na szczęście to już ostatnie szczepienie– następne pod koniec sierpnia ;-)
Kubuś waży równe 8 kg. Mam nadzieję, że to szczepienie przejdzie tak jak poprzednie i nie będzie żadnych problemów. Taki mu mama zrobiła prezent z okazji pół roczku ;p mam nadzieję, że mi wybaczy ;P

Talaaa, a może faktycznie coś w tym jest i między 6 miesiącem dzieci mają takie problemy ze spaniem.. ja już tak wstaję dwa tygodnie.. czasami zdarzy się lepsza noc, że wstanę tylko raz, ale najczęściej co 2h muszę go obracać i podawać smoczek..

Taka j., tak jak pisałam do talaa, może faktycznie dzieci teraz tak będą mieć z tym spaniem… chociaż u Ciebie to od początku nie jest za ciekawie.. ja Kubusia odkładam do łóżeczka i zasypia sam, chociaż kiedyś lepiej zasypiał, a teraz musi się pokręcić, poskakać na brzuchu, pogadać, a potem dopiero zasypia.. albo zasypia u nas w łóżku jak mu czytam książeczkę i potem go odkładam do łóżeczka.

Madziasek, gratulacje dla Mikiego z okazji pierwszego ząbka ! super !

Żabila, Kubuś też cały czas śpi na boczku ! a czasem zdarza mu się spać na brzuszku ;-)

reklama
my juz po szczepieniu, maly zasnal pol godziny temu bo szczepienie na 18:30 mielismy, dzisiaj 5w1 i WZW B, dobrze ze kolejne w sierpniu bo pediatra przestraszyla malego i ciezko bylo go uspokoic. Maly wazy 7860 :-D

Taka j ja usypiam na rekach w pionie na zabke, jak widze ze marudzi, biore na rece, chwile pobujam i odkladam do lozeczka. Wieczorem zasypia przy cycku lub na rekach a w nocy daje cycka i bujam go na swoich kolanach, potem odkladam do lozeczka.

Talaaa sprawdzilo sie to ze pediatra na poczatku stycznia powiedziala o pierwszych zebach u gory!

Co do marudzenia to ostatnio popoludniami wiecej marudzi, a reszta jest ok!

Basia waga super, gratki szczepienia i 6mcy!!!

Ostatnia edycja:
Ewelia1, skóra różnie.. raz lepiej, raz gorzej.. czerwone plamy będą aż z tego nie wyrośnie bo ma stwierdzone AZS.. ale pomimo ich występowania skóra jest fajnie nawilżona i nie jest już sucha ani szorstka :-)

Patrycial, a Zuzia nie jest z 13stego??

Madziasek, nawet nie wiedziałam, że razem miałyśmy szczepienie :) też się cieszę, że następne za pół roku ! a Miki też fajnie waży ! Chociaż mój Kubuś w porównaniu z synami koleżanek, których dzieci też są z sierpnia wychodzi najchudszy bo oni już powyżej 9kg mają :-p

Basia kurde dalabym sobie glowe uciac ze dzis 13 sty... :-) masakra.dobrze ze mnie wyprowadzilas z bledu bo bym jutro walentynki obchodzila hahaha.
Dobrze, że jeszcze wiem jak sie nazywam :-)

Ostatnia edycja:
Patrycjal a jak chcesz, żeby zasnęła nie pijąc wcześniej mleka to jak ją usypiasz?

Basia może coś być z tym spaniem skoro więcej nas ma taki problem. Trzyma, żeby szczepienie przeszło bez problemów.
Wszystkiego dobrego z okazji 6 miesięcy!

Madziasek za Was też trzymam kciuki, oby się nic nie działo.

Hehe a ja pewnie walentynek nie będę wcale obchodzić, męża raczej nie interesują takie święta a samej mi się nie chce.

-Taka j.na noc nie ma takiej opcji, żeby usypiać bez mleka. Musi doić i tyle. Dlatego tak się staram celować, żeby kolo 19-20 wypadło karmienie. W dzień jak usypiam to najczęściej przy bobofrucie rozcienczonym trochę wodą. Nieraz sie uda na sucho, bujając, ale protestuje dosyć długo

reklama
Madziasek - gratulacje pierwszego ząbka.
Jak tak czytam o usypianiu to wychodzi, że większość dzieci zasypia bezproblemowo. Dla mnie to nadal jakaś nierealna bajka. Bartek nie uśnie inaczej jak tylko ukołysany w wózku. To mnie normalnie już teraz przeraża. Ja też popełniłam kilka błędów. Nie chciałam, żeby za bardzo płakał, bo starsza córka na początku nie akceptowała brata w ogóle, a jak zaczynał płakać to ona też. To po pierwsze, a po drugie to moja mama, która mieszka teraz z nami. Jak dziecko zaczynało płakać to ona zaraz w lament i sama go kołysała i kołysze nadal. Bartek niedługo wyrośnie z wózka a problem zostanie.

Do góry