reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Cześć Dziewczyny
Wpadam tylko na chwię aby się z Wami przywitać i życzyć miłego dnia :-)

Zaraz muszę obudzić małego, nakarmić i ubrać bo idziemy na szczepienie a jeszcze po drodze muszę z apteki odebrać szczepionkę na pneumokoki. Oj jak się boję tego cholernego szczepienia :no:

reklama
hej dziewczyny,
nie zagladalam kilka dni, cos ostatnio malo zorganizowana jestem, a i gosi po pol roku spanie sie zmienilo - niestety na niekorzysc... ale byla o tym juz mowa, wiec pocieszam sie, ze nie jestem sama;-)

W lozeczku odwidzialo jej sie samej zasypiac... zaraz przekreca sie na brzuch, obraca w poprzek i wcale nie chce spac... gorzej jak nozke wsadzi miedzy szczebelki i utknie, to wrzask.. na razie lulam ja troche na kolanach ze smoczkiem (a wzbranialam sie przed lulaniem zawsze...) i jak juz ma takie maslane oczeta, to do lozeczka klade... wieczorem usypia przy cycu, a jak nie usnie, to tez lulanie eh. no i drzemki jej sie skrocily, potrafi miec 3 drzemki po 20 minut ... jak spi 40 minut to juz jest sukces;-) ale co zrobic? i tak jest kochana :)

my mamy fotelik chicco xpace, na chrzciny dostalismy, wyglada ok.

Uciekam wrzucic tapete na twarz, poki mala spi i na spacer sie szykujemy zaraz..

My już po szczepieniu, płaczu było dość dużo :-( Teraz bidulek śpi w nosidełku. Mój kluseczek waży 8270g i mierzy 67,5 cm :-)

Zabila u mnie nie ma tak, ze co ja mowie odnosnie dziecka to jest swiete, moi rodzice z dzieckiem mieli tylko ze mna doczynienia dawno temu ale uwazaja, ze wiedza najlepiej a tesciowa uwaza sie za ekspertke od dzieci a widze, ze ma chore podejscie do tego tematu jak dla mnie i kazdy sobie robi z nim po swojemu. Dlatego korzystam z ich pomocy tylko jak musze.

Patrycjal najlepszego z okazji półroczku :)

Madzialenak mam nadzieję, że po szczepieniu teraz będzie spokojny.

Mnie się mega spać chce, a dzisiaj na pewno będzie taka sama nocka, aż się boję, nie wiem ile organizm może wytrzymać, dzisiaj poszłam załączyć pranie ... bez prania, ja już nie wiem co robię.

Jeny Takaj jakaś masakra z tym spaniem. Ja się dziwię, że Kubuś tak wytrzymuje bez odpowiedniej ilości snu dla dzieci w jego wieku?

Madzialenak super ze szczepienie macie juz za soba, to 2ga dawka byla? Jak maly po szczepieniu? Taka j az sie wierzyc nie chce ze Twoj maly tak malutko spi w nocy... A co na to pediatra?Heh zachcialo mi sie pierogow ruskich no i lepilam pol dnia, dobrze ze maly byl grzeczny,maz kupil winko i pistacje wiec ide sie delektowac...

Madziasek dziękuje, mały póki co ok, jest wesoły, ma apetyt, drzemkę zaliczył 2h. To była 3 dawka szczepień podstawowych +pierwsza dawka na pneumokoki. Teraz 31 marca idziemy na wzw b i drugą dawkę na pneumokoki.

W takim razie zapowiada się u Ciebie miły wieczór :-) winko, pistacje ...mniam udanego wieczoru:-)

Ostatnia edycja:
Witajcie
Dawno mnie tu nie było ale ostatnio mam jakoś deficyt czasu starsza ma ferie wiec spedzamy duzo czasu razem no i maluszek też już potrzebuje b.dużo uwagi i zainteresowania.

Basia Patrycjal gratulacje z okazji półroczku
Madzialanek dobrze że po szczepieniu ok jeśli możesz to napisz jak mały dalej się czuł, ja szczepie na pneumo za tydzień 1 dawką w podstawowych szczepieniach mam narazie przerwe bo szczepiłam 6 ale tych pneumo się bardzo boje
Takaj ja cie podziwiam z tym spaniem u mnie od kilku dni mała budzi się po 3 razy w nocy ale to nie jest najgorsze bo codziennie wstajemy przed 6 to jest koszmar i już jestem zmęczona a ty i twój synek tak macie od poczatku podziwiam i siły życze:-)

reklama
Taka j. masz przerąbane z tym spaniem, współczuję. Lena budzi sie kilka razy w nocy, ale daje jej cyca i śpi dalej a ja razem z nią. W dzień już gorzej , bo ma drzemki po 30 min, ale na szczęście jak nie śpi to jest bardzo grzeczna.
W ogóle nie rozumiem takiego wtrącania się, u mnie na szczęscie ani rodzice ani teście się nie wtrącają, zresztą nie pozwoliła bym im. Po za tym mają normaly stosunek do wychowywania dzieci, więc spokojnie mogę im dzieci powierzać.
Grinula widzę,że nasze dziecyny mają podobny temperament:-)
Dobrej nocki życzę

Do góry