reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

nie moge wszystkiego napisac na ogolnym niestety ;)

o mojej calej telenoweli ... ale mniej wiecej bylo tak ze znalazla sie jakas laska na silowni i T znia sie okazalo na spacerki chodzil po plazy i trzymali sie za raczki patrzeli sobie w oczka itd. ... ona wiedziala ze jestem w ciazy i ba nawet mu radzila zeby mnie rzucil ..... (chyba sie posluchal jej rad) hah... olewal mnie pod koniec ciazy potem przylazl jak maly sie urodzil jakos i powiedzial ze sie w niej zabujal i nie wie co ma zrobic - w ciagu 2 tyg. juz mowil ze nigdy do siebie nie pasowalismy , ze nigdy mu nie pomoglam, ze jestesmy nieszczesliwi( bo oczywiscie dziecko powstaje z nieszczescia a nie z milosci ;-)..chyba)ta laska pier.dolnela swojego meza po 8 latach, on zostawil mnie z noworodkiem - takie wojny wychodzily bo nie chcial sie wyprowadzic, jeszcze zostal przez nia zawieszony w pracy a potem zwolniony i chyba myslal ze bede go utrzymywac dopoki nie stanie na nogi hah... ogolnie koles taki tupet mial ze mi powiedzial ze jemu nalezy sie po 8 latach ode mnie pomoc!!!!!

Jestem w szoku :szok:
Tak zachować się może tylko facet! Aby jajami potrafią myśleć! Zrobić dziecko to każdy jeden potrafi ale wychować już nie. Masakra..
W ogóle wyrachowany że hej żeby bezczelnie prosić pfu żądać pomocy :/ A ta laska też niezła. Z buciorami w czyjeś życie wlazła :/

Kochana dużo siły Ci życzę! Jeszcze mu pokażesz kto na tym lepiej wyszedł jak znajdziesz sobie super faceta i będziesz miała dziecko przy sobie a on zostanie sam ..

reklama
Madzialenak, fajnie, ze macie szczepienie za sobą :) i dobrze, ze maluch zdrowy ! Bo pewnie was lekarka troche nastraszyla.. Ja tez słyszałam, ze dziecka się nie budzi na karmienie.
Co do plam to niestety są nadal.. Raz jaśniejsze, raz znowu ciemniejsze.. Konsultowalam juz z kilkoma lekarzami i słyszę tylko ze to będzie długotrwałe i najważniejsze to nawilżać i natluszczac bardzo często.. A najlepsze, ze przy AZS skaza występuje u polowy dzieci także nie wiem czy zmiana mleka była konieczna.. Udało mi się zapisać małego do pediatry-alergologa wiec moze dowiem się czegos nowego..

Dziewczyny, pisalyscie o mm. Kuba pil wcześniej wszystko bez problemu, a teraz lubi zostawiać i z tego co zapisuje wypija około 700mlna dobę.. Martwię się, ze to troche mało..

Powiedzcie mi, czy zdarzają się wam kupki ze śluzem ? Kubuś czasem takie robi i nie wiem czy się martwic.. Moze te pepti tak na niego działa? Kupki teraz strasznie cuchna, sa zielone i luźniejsze niż przedtem.. Chyba, ze organizm jeszcze nie przestawil się na to mleko.. Dodam jeszcze, ze od 5dni dostaje biogaje.

A co do ubierania, to w domu ma body z długim rękawem, spodnie dresowe i skarpetki. Jak wychodzimy na dwór to na to ubieram kombinezon-misia i do spiworka. Za niedługo pewnie zmienię na zimowy kombinezon i rejstopki, chodź u nas na razie pogoda nienajgorsza, jutro ma być 10stopni

Aa właśnie ! Zapomniałam zapytać ! Czy wasze maluchy spia w nocy ładnie przykryte? Bo mój nałogowo sie odkrywa..! Co sie przebudze to leży rozwalony z glowa w jednym boku łóżeczka, a nogi w drugim i odkryty.. Jak go przykryje, to za 5 minut znowu odkryty !

Basia trzymam kciuki aby uczulenie jak najszybciej znikło. Dobrze, że idziesz do alergologa, może on coś poradzi. Co do rozkopywania to Sebek jak jest przykryty kołderką to się nie rozkopuje, całą noc jest przykryty tak samo natomiast jak przykryję go kocykiem to w moment jest ściągnięty :-)

Grinula wszystko dobrze z miednicą Twojej córci? Czemu musiałaś robić rtg?

Mój synek pierwszy raz od miesiąca obudził się o godz 6:20, ale zaraz po wypiciu mleczka zasnął i śpi dalej :-). Wczoraj pod wieczór miał chwilową gorączkę po szczepieniu, ale to było dziwne bo trwała z 5 min. i przeszła dlatego nawet nie musiałam mu podawać leku na jej obniżenie.

Basia mój też się odkopuje choć w nocy to jeszcze jakoś w miarę ale w dzień to nie wiem jak go przykryć. Ty się martwisz, że za mało a ja się obawiam, że niedługo będę przekarmiać, mój w życiu nie zostawi ani kropli, 900ml na 3 miesięczne dziecko to mi się wydaje bardzo dużo. Starszy synek tyle nie pił, nie wiem. A urodzili się z podobną wagą.

Gorzej ze spaniem, zastrzelę się, mam serdecznie dość, cholernie ciężko go uspać, nie działają nawet spacery, nic a jak już cudem zaśnie to śpi ze 20-30 minut maksymalnie i potem nie chce spać przez kolejne 3-4 godziny w ogóle i tak w ciągu doby w ratach śpi z godzinę, półtorej albo 2 godziny jak mam farta, także od 16-17 jest już nieziemsko zmierzły i nie da się z nim nic zrobić, jest śpiący ale co ja mam zrobić??

Hej dziewczyny, trochę mnie nie było jakieś zmęczenie mnie dopadło.

my 2013, nie probowalam tego syropu, jutro mamy szczepienie wiec zapytam, narazie zmienilam mu znowu butelki na dr browns i chyba ulewa troszke mniej, chociaz on jest tak ruchliwy ze i mi by sie lało z buzi jakbym wariowała tak jak on zaraz po jedzeniu :) wiec nie wiem czy cokolwiek pomoze

Grinula jak po rehabilitacji? widzisz jakas poprawe? Igor zaczal podnosic glownke (wkoncu!!) ale co podniesie pare sekund i mu opada, ciekawe ile potrwa zanim bedzie ja sztywno trzymal i tez mam wielka nadzieje ze nie bedzie pozniej mial opoznienia w raczkowaniu

taka j. mój zjada więcej niż 900 ml bo je 6razy po 160 ml wiec je bardzo duzo i dlatego chce jutro zapytac lekarki czy moge mu czyms zageszczac bo czasami widze ze i te 160 ml mu nie wystarcza na 3 h :/ a swoja droga gdzies czytalam ze jak dziecko wydaje sie ciagle glodne to niby znaczy ze nadszedl czas na urozmaicanie diety, slyszalyscie cos o tym?

Maciejka my wychodzimy codziennie na spacer (no chyba ze mocno pada) tak na 1-1,5 h

reklama
Do góry