reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Cześć dziewczyny!
Taka j.-współczuję tego usypiania. Mój też trudny do spania, nauczył się, że zasypia jak się go lula w wózku, wiem to po starszej córce, że nie jest to najlepsze rozwiązanie bo gdy trafi się szpital to masakra. Ale co robić, gdyby nie to lulanie to w ogóle by chyba nie spał.

reklama
Rampampam gratuluję 3 miesięcy! Ja nie słyszałam o tym, że należy wtedy wprowadzać nowe produkty, w sumie to ja musiałabym mu je wprowadzać prawie od początku bo on jest prawie od urodzenia nienasycony :) U mnie zagęszczanie nie pomagało, mam nutrition i zero efektu, nawet się pokusiłam o kupno kleiku kukurydzianego i mu zagęściłam mimo, że powinno się po 4 miesiącu to ja mu lekko zagęściłam już po 3 miesiącu i nic, zero efektu :)

Aurelia ja nie chcę w wózku właśnie, też tak robiłam ze starszym synkiem, teściowa nam poleciła, że to najlepszy sposób, no tak, gorzej potem jak wózka nie ma z jakiegoś powodu albo dziecko jest już starsze, oj ciężko się oducza i nie chcę tego uczyć. Dzisiaj mi spał na 3 raty w sumie 2,5 godziny więc jak na niego to jest hit prawdziwy, zobaczymy jaki będzie wieczorem i w nocy jak będzie spać.

ja sie jeszcze zastanawiam moze ten Nutramigen jakis malo wartosciowy jest ze Igor glodny chodzi, chociaz przed chwila byla pora karmienia, butla sie juz grzala odwrocilam sie na chwile i co? Igor zasnal i tak spi do teraz, ale pewnie w nocy bedzie szybsza pobudka.

taka j. a probowalas wymeczyc zabawa Małego? moze by zasnal sam ze zmeczenia?

Rampampam no wiesz ja z nim "gadam", pokazujemy różne zabawki (grzechotki), robię mu minki, trudno mi jest powiedzieć o jakiejś zabawie bo nie bardzo wiem co z takim dzieckiem można robić, ale to co robię to nie specjalnie go wymęczało.

Ewelinka no właśnie mój też już chyba powinien przystopować, nie ma rady, wczoraj zrobiłam mu 170ml i wydoił wszystko i jak się skończyło to już zaczynał płakać, on by wypił każdą ilość po prostu, bez ograniczeń.

Czesc dziewczyny !
U nas pobudka o 2:30 i 6.00 i tak juz od tygodnia..a myślałam, ze będzie juz tak cały czas jak wcześniej i noc będzie cala przespana.. Coś się mojemu Kubusiowi poprzestawialo..

Taka J., a ile juz Kubuś wazy? Ładny z niego glodomorek :) mój to raz wypije wszystko, raz wypycha językiem i nie chce, a raz muszę mu szybko dorabiać bo dalej głodny.. Ale jak wczoraj liczyłam to wypił przez cały dzień łącznie z nocą 790ml, a są dni, ze tylko 700 wypije :)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas pogoda dziś okropna, a miałam nadzieję , że jeszcze dziś będzie słońce.
Lena właśnie zasnęła, ja mam w planach zrobić porządki w szufladach i wymyć lodówkę , ciekawe co z tych moich planów wyjdzie

Do góry