reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

madzialenak miala rtg miednicy, bo na badaniu bioderek okazalo sie, ze ma krotsza nozke, a usg bioder wyszlo dobrze i ortopeda nam zlecil rtg miednicy.. na szczescie wyszlo tez dobrze, tylko miala jakies przykurcze miesni przy miednicy - nadal ma, ale cwiczymy to i to jest do wycwiczenia.
Rampampam widze jakies postepy, ale nadal nie trzyma glowki tak jak potrzeba, wezmie ja do gory stekajac przy tym niemolosiernie i niedlugo opuszcza.. czasem w ogole nie podniesie.. na dodatek raczki jej leca do tylu, zamiast do przodu i musze jej trzymac te raczki..eh.. no ale nie poddajemy sie :)
Dzis mamy wreszcie wizyte na nfz, mam nadzieje, ze przydziela nam rehabilitacje, wtedy 2-3 razy w tygodniu bysmy mieli plus prywatnie. A Ty jaka metoda rehabilitujesz bobaska?

reklama
Grinula szczerze to nie wiem jaka to jest metoda ;) my narazie chodzimy prywatnie raz na 2-3 tygodnie, ale dzisiaj poprosze lekarza o skierowanie i zapisuje malego na nfz, ciekawe na kiedy beda terminy.

hej, u mnie tez pogoda do bani, pada, szroburo:baffled:

Milka tez w nocy szaleje, a dzisiaj spala ze mna w lozku to jak o 2 sie obudzila, to lezala w poprzek lozka:nerd: dobrze ze jej nie nakrylam koldra

taka.j moze ta kaszka to jest dobry pomysl, moze Kuba juz potrzebuje czegos wiecej.

u nas dzisiaj bylo 2 podejscie do marchewki, bo dzis juz 4 miesiace, wiec mam nadzieje ze nie bedzie problemow z brzuszkiem.

:-)

taka j pamietaj ze twoj maluch jest nastarszy na forum i dlatego ma prawo jesc wiecej niz inne dzieci, nie mozna go porownywac z dzieckiem kilka tygodni mlodszym, a jak sie zachowywac jak zjadl te 170ml?? czy kiedykolwiek bylo tak ze juz nie chcial?? ja daje malemu tyle ile chce, jak sie konczy i placze to dostaje jeszcze ale przynajmiej jest pozniej spokojny i nie placze non stop jak u ciebie

mi pani dr kazala karmic dziecko piersia co 3 godziny tak jak na butelce, co jest przeciez bzdura, bo czasami po 2 h on juz jest glodny a czasami po 1 h, zalezy ile zje, dlatego nie mam zaufania do tej dr, nic nie potrafi wytlumaczyc, nie ma pojecia o szczepionkach, zastanawiam sie nad zmiana lekarza, moj maluch czasem zje 180 ml i za 2 h jest glodny a innym razem zje tylko z 1 piersi i nie duzo i wytrzymuje ponad 3 h, nie wiadomo od czego to zalezy

Grinula to całe szczęście, że nóżki są równe a bioderka zdrowe.

Takaj mój Sebastian jest młodszy od Twego Kubusia a je tyle samo, również mi się wydaje, że mój zjada za dużo. Też nie ma umiaru, wypija do ostatniej kropli i często po skończeniu płacze tak jakby chciał więcej. W ciągu dnia daję mu do picia herbatkę koperkową lub rumiankową lub wodę jak nie minęły jeszcze 3 godziny a on jest głodny. Ile Kubuś waży? Sebek 6kg, z tymże urodził się z wagą 4310 g a w dniu wyjścia ze szpitala ważył 4020 g.
Dzisiaj mój synek jakiś nerwowy jest i płacze często, może też przez tą pogodę, no i nie byliśmy na spacerku bo jest ponuro i pada non stop a zauważyłam, że jak nie wyjdziemy to jest właśnie nerwusek.

Ostatnia edycja:
Basia wczoraj go ważyłam to mi wyszło 6200. Ja nie wiem od dawna co to przespana noc także wierz mi, że na serio masz się super!

Kamu no i co się udało dzisiaj zrobić?

Jagoda no i jak po tej marchewce dzisiaj? Jeszcze boję się dać mu takiej gęstej kaszki, na razie wsypałam mu ze 3 razy 1-1,5 łyżeczku do mleka, coś tam się zagęściło ale nie mocno bo przez butlę wypił, namachał się ale wypił, nie potrzymało go dłużej ani trochę ale chyba też nic mu po tym nie było.

Ewelinka jeszcze nie było tak, że nie chciał, zawsze wypijał. Po tym 170 zachowywał się tak samo jak po innych butlach chociaż był już zmęczony po całym dniu i tym ciągnięciem ale wypił wszystko i wargę zrobił. Ja się boję mu zrobić np. 240ml czy ileś, boję się troche mu rozsadzić żołądka, mam u koleżanki taki przykład dziecka, ono ma teraz spore problemy, chyba mnie to troche hamuje. Nie wiem.

Madzialenak mój urodził się z wagą 2800 a przy wypisie miał 2700, teraz ma 6200, tak mi wczoraj wyszło. Tj. kilogram na miesiąc.

reklama
hej!dziewczyny, nie pisałam dwa dni bo miałam meksyk, a mianowicie mój synek pzestał jeść prawie zupełnie, był marudny i ciągle wkładał rączki do buzi. Przyjechał nasz pediatra, zbadał i co?: mały ma wczesne ząbkowanie. Jeszcze ząbków nie widać ale dziąsła już się przygotowują. Mamy żel znieczulający, który stosujemy przed każdym karmieniem i dzisiaj Kajtek zjadł już 850. Biedny jest bo nie umie jeszcze gryzaka do buzi włożyć, ale dziś już się uśmiechał. Od tego wszystkiego jeszcze Kataru dostał i psikamy nasivinem. Ciekawe jak jutro będzie, teraz smacznie śpi. Pozdrawiam i miłej nocy!

Do góry