reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Hej dziewczyny:-)

U nas z pogodą nie ma jeszcze tak tragicznie więc spacerki zaliczamy :-)
Kubuś w końcu zaczaił jak ma główkę podnosić trzymany za rączki co mnie bardzo cieszy :-) Przyszło samo z siebie bo na rehabilitację jeszcze czekamy.. ale dla mnie to miła niespodzianka jak mu wczoraj z rana dałam rączki, a on leżąc w łóżeczku podniósł się ładnie do pozycji siedzącej :-)

Miciurka, witaj !! dawno Cię nie było ale z tego co piszesz to przeżycia straszne.. jednak faceci to świnie;/ zamiast teraz udzielić wam wsparcia, zapewnić bezpieczeństwo to tu takie coś ! :szok::wściekła/y: Współczuję.. ale pewnie sobie świetnie radzisz ! :-)

Jagoda, może to teraz taki etap, że mała będzie się bała obcych :-) a co do prezentów, to my raczej nie będziemy teraz kupować zabawek.. Kubuś już i tak trochę ich ma, a mało się interesuje jeszcze więc tak jak pisałam wcześniej, mama już mu kupiła fajny śpiworek do wózka na zimę, a teściowa dała kasę i mam zamiar mu kupić gruby kocyk i ręcznik kąpielowy bo z tych co kupiłam już wyrasta:-p
Pewnie i tak dostanie jakąś zabawkę od chrzestnych więc my postawiliśmy na rzeczy, które teraz najbardziej mu się przydadzą :-)

miciurka ale gosciu ma tupet,
taka j wspolczuje, ja dziekuje ze mam spokojne dziecko, placze jak jest glodny i jak jest spiacy tylko ale u mnie tez jest inaczej bo mam tylko jego a jak bedzie dwojka dzieci to juz napewno bedzie trudniej, teraz moge poswiecic mu tyle czasu ile chce

u mnie pogoda sliczna, swieci sloneczko, a moj maluch spal od 22.30 do 3, pozniej do 6 i 9

Jagoda a może to jej przejdzie, teraz zaczyna poznawać twarze i może dlatego tak zareagowała, jak ja ostatnio zrobiłam sobie włosy na czerwono i wyszedł mi piękny róż(!) to jak Kubuś na mnie spojrzał to tak się darł ... kosmos! Co się stało z tym przedszkolem i jak teraz z tą pracą przez to będzie?

Basia cieszę się, że lepiej z podnoszeniem główki, wszystko w swoim czasie po prostu ;)

Ewelinka no to fajnie masz, tylko dbać by nie był głodny i śpiący własnie i cud miód :)

Dziewczyny, które karmią butelką, tylko butlą, ile ml mniej więcej oczywiście mleka na dobę zjadają Wasze dzieci? Wiem, że się ciągle pytam o to mleko ;) ale ciągle nurtuje mnie czy ja go dobrze karmię i czy przypadkiem nie powinnam tego mleka ładować mu więcej, na pewno przekraczam normę bebilonową ale wiadomo, że tak super się tego trzymać nie mogę, dlatego chciałam z Wami porównać.

Witam Dziewczyny

Życzę miłego dnia :-)

Takaj
mój Sebastian zjada dziennie 840 ml - 900 ml tzn. rano i na noc po 150 ml a w ciągu dnia co 3 godziny po 135 ml. W nocy mu nie daję bo śpi po 10 godzin ciągiem i nie chcę go budzić.

My dzisiaj szczepienie mamy na godz.12:15 :-( Zapytam się Pani dr czy mam małego budzic w nocy na jedzenie.

witam

T to palant prawda- !!takimi textami sypal juz potem ze hejj typu ze on nie ma wyrzytow sumienia, zebym nie pisala do niego po czasie jak mi zlosc przejdzie ze chce wrocic :szok::-D taka mu wiazanke puscilam po tym ze hoho..ku** tupeciarz ze szok...

ale jasne radze sobie bez niego :cool2:

z moim malym dzis masakra wrzeszczy bo kupa idzie ;/, czy wasi tez tak maja czy to ttylko moj ...?

taka-ale zawialo pesymizmem ;) hihi

jagoda- juz moze byc ze poznaje-mi sie wydaje ze moj ma podobnie..., u mnie jest spokojny a u T nie

madzialenak- woww! zazdroszcze ciaglosci w snie Sebastianka ! :)

Madzialenak ja właśnie tyle samo daję tyle, że u mnie to jest rozłożone na całą dobę bo w nocy też je.

Witajcie
basia fajnie że maly zaczął glówke podnosić
Miciurka to jednak prawda że niektórzy faceci to palanty i chyba zyc samemu niż z takim kimś

u nas wszystko dobrze mała sypia w nocy dobrze dziś sie obudzila tylko o 3 i póżniej juz o 6 to wstalysmy . Na mikołaja bym chciala jej kupić jakąś fajną zawiszke bo się interesuje bardzo już zabawkami. Mam pytanie zastanawiam sie nad kupnem śpiworka do wózka tylko nie wiem czy nie bedzie jej za ciasno może ktoś mi doradzi czy kupić i może jakies podpowiedzi co do firmy

reklama
Agaulec ja nie wiem jakiej mam firmy bo mam, że tak powiem po kimś ten śpiworek ale ja sobie bardzo ale to bardzo chwalę bo dziecko ubrane normalnie, potem jakiś sweterek i spodenki i ten śpiworek ubieram i nie kombinuję z kurteczkami, których nienawidzę ubierać na takie małe dziecko. A w wózku też się mi sprawdza.

Do góry