reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Maciejka a może jeszcze jakiś inny sposób na zasypianie spróbuj znaleźć. Jak mój jeszcze sam nie zasypiał to kładłam na kolanie jedna ręka pod główkę, a drugą głaskałam i tym kolanem trochę trzęsłam. Czasem pomagało po chwili i przestawał ryczeć. No ale wiem, że każde dziecko jest inne.
A zawsze tak miała z tym zasypianiem?

reklama
Maciejka a może jeszcze jakiś inny sposób na zasypianie spróbuj znaleźć. Jak mój jeszcze sam nie zasypiał to kładłam na kolanie jedna ręka pod główkę, a drugą głaskałam i tym kolanem trochę trzęsłam. Czasem pomagało po chwili i przestawał ryczeć. No ale wiem, że każde dziecko jest inne.
A zawsze tak miała z tym zasypianiem?

Mamy sposoby ale chodzi o to by ich nie było i zasypiala sama bo póki bo wieczorów nie mam wcale. O 7-8 kąpiel i potem dłuugie zasypianie jest także kolację jem o północy :cool:

Maciejka, mam to samo :( Ale właśnie po dwóch godzinach cyrków i wisków w końcu zasnął przy cycce a mi po raz pierwszy od urodzenia udało się wymknąć z sypialni gdzie razem śpimy.Smoka wypluwa bo właśnie też próbowałam.

moj maluch dzisiaj przespal prawie caly dzien i na kapiel go obudzilam o 8, pozniej zjadl i zasnal w bujaczku wiec odlozylam do lozeczka i spi, jakis super dzien mial dzisiaj

Maciejkaa czasem mialam dni jak u ciebie i wtedy kolysalam go delikatnie na rekach ale na poduszce, mam taka plaska na ktorej caly sie jeszcze miesci i na niej spi, jak zasypial to poduszka byla ciepla i jak go razem z nia odkladalam do lozeczka to sie nie budzil,a jesli sie zbudzil mimo to to jeszcze raz na rece az usnal, przestawalam go bujac i sprawdzalam czy sie obudzi, jesli sie nie obudzil to do lozeczka kladalam pomalutku

Maciejka ,a z synkiem też miałaś takie przeboje? Bo moje dzieciaki niestety wszystkie tragiczne co do spania.
I napisz dokładnie datę urodzin synka, bo maluchy nasze tego samego dnia urodzone, a moja starsza córka z 11 lipca 2008 r. Twój synek też koło tej daty :)

Ewuncia właśnie ze z małą nie mam przebojów :p jest grzeczna i ładnie śpi tylko ze dość długo zasypia wieczorem. Do brata jest jak dzień do nocy. Z nim to się miałam oj miałam. Zresztą do dziś mam :p
Synek jest 9czerwiec ;)

reklama
moj maluch dzisiaj przespal prawie caly dzien i na kapiel go obudzilam o 8, pozniej zjadl i zasnal w bujaczku wiec odlozylam do lozeczka i spi, jakis super dzien mial dzisiaj

Maciejkaa czasem mialam dni jak u ciebie i wtedy kolysalam go delikatnie na rekach ale na poduszce, mam taka plaska na ktorej caly sie jeszcze miesci i na niej spi, jak zasypial to poduszka byla ciepla i jak go razem z nia odkladalam do lozeczka to sie nie budzil,a jesli sie zbudzil mimo to to jeszcze raz na rece az usnal, przestawalam go bujac i sprawdzalam czy sie obudzi, jesli sie nie obudzil to do lozeczka kladalam pomalutku

To super ze spaniem. Ciekawe jak Ci w nocy pośpi ;)
Moja też dziś ładnie dość spala w dzień stąd teraz trudność z zaśnięciem. Chociaż właśnie leży obok mnie i zasypia.
A sposobów jest dużo tylko ze problem robi się potem gdy jest nie 5kg tylko 10 ...

Do góry