reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejka a może jeszcze jakiś inny sposób na zasypianie spróbuj znaleźć. Jak mój jeszcze sam nie zasypiał to kładłam na kolanie jedna ręka pod główkę, a drugą głaskałam i tym kolanem trochę trzęsłam. Czasem pomagało po chwili i przestawał ryczeć. No ale wiem, że każde dziecko jest inne.
A zawsze tak miała z tym zasypianiem?

reklama
Maciejka a może jeszcze jakiś inny sposób na zasypianie spróbuj znaleźć. Jak mój jeszcze sam nie zasypiał to kładłam na kolanie jedna ręka pod główkę, a drugą głaskałam i tym kolanem trochę trzęsłam. Czasem pomagało po chwili i przestawał ryczeć. No ale wiem, że każde dziecko jest inne.
A zawsze tak miała z tym zasypianiem?

Mamy sposoby ale chodzi o to by ich nie było i zasypiala sama bo póki bo wieczorów nie mam wcale. O 7-8 kąpiel i potem dłuugie zasypianie jest także kolację jem o północy :cool:

Maciejka, mam to samo :( Ale właśnie po dwóch godzinach cyrków i wisków w końcu zasnął przy cycce a mi po raz pierwszy od urodzenia udało się wymknąć z sypialni gdzie razem śpimy.Smoka wypluwa bo właśnie też próbowałam.

moj maluch dzisiaj przespal prawie caly dzien i na kapiel go obudzilam o 8, pozniej zjadl i zasnal w bujaczku wiec odlozylam do lozeczka i spi, jakis super dzien mial dzisiaj

Maciejkaa czasem mialam dni jak u ciebie i wtedy kolysalam go delikatnie na rekach ale na poduszce, mam taka plaska na ktorej caly sie jeszcze miesci i na niej spi, jak zasypial to poduszka byla ciepla i jak go razem z nia odkladalam do lozeczka to sie nie budzil,a jesli sie zbudzil mimo to to jeszcze raz na rece az usnal, przestawalam go bujac i sprawdzalam czy sie obudzi, jesli sie nie obudzil to do lozeczka kladalam pomalutku

Maciejka ,a z synkiem też miałaś takie przeboje? Bo moje dzieciaki niestety wszystkie tragiczne co do spania.
I napisz dokładnie datę urodzin synka, bo maluchy nasze tego samego dnia urodzone, a moja starsza córka z 11 lipca 2008 r. Twój synek też koło tej daty :)

Ewuncia właśnie ze z małą nie mam przebojów :p jest grzeczna i ładnie śpi tylko ze dość długo zasypia wieczorem. Do brata jest jak dzień do nocy. Z nim to się miałam oj miałam. Zresztą do dziś mam :p
Synek jest 9czerwiec ;)

reklama
moj maluch dzisiaj przespal prawie caly dzien i na kapiel go obudzilam o 8, pozniej zjadl i zasnal w bujaczku wiec odlozylam do lozeczka i spi, jakis super dzien mial dzisiaj

Maciejkaa czasem mialam dni jak u ciebie i wtedy kolysalam go delikatnie na rekach ale na poduszce, mam taka plaska na ktorej caly sie jeszcze miesci i na niej spi, jak zasypial to poduszka byla ciepla i jak go razem z nia odkladalam do lozeczka to sie nie budzil,a jesli sie zbudzil mimo to to jeszcze raz na rece az usnal, przestawalam go bujac i sprawdzalam czy sie obudzi, jesli sie nie obudzil to do lozeczka kladalam pomalutku

To super ze spaniem. Ciekawe jak Ci w nocy pośpi ;)
Moja też dziś ładnie dość spala w dzień stąd teraz trudność z zaśnięciem. Chociaż właśnie leży obok mnie i zasypia.
A sposobów jest dużo tylko ze problem robi się potem gdy jest nie 5kg tylko 10 ...

Do góry