reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

W nocy po szczepieniu wszystko ok a dzisiaj rano gorączka, jest to normalne? Dodam, ze dostał wieczorem viburcol bo tak zaleciła pediatra wiec moze on go "uspokoił" na noc?

reklama
hejo. w koncu mam neta, ja nie wiem jak ludzie zyja bez internetu:eek:

Taka. j napewno viburcol go uspokoil. goraczka po szczepieniu moze nawet kilka dni sie utrzymywac.

Dziewczyny a skaza bialkowa moze sie na brwiach objawiac?/ Bo Milka ma na brwiach takie krosty suche bardzo i sie łuszczą, ale nie sa widoczne, tylko jak palcem sie dotknie i nie wiem co to;/

Jutro robie probe z marfefką ze sloiczka. Narazie 2 lyzeczki, zobacze jak zareaguje.

Milego dnia:-)

hej ! ;)

U nas w końcu słonko świeci :) zaraz idziemy na spacer ! :)

Dziewczyny współczuję przebojów z zasypianiem..

Taka j., myślę, że nie masz się czym martwić bo gorączka po szczepieniu może wystąpić i jest to normalne :) ja też zawsze po szczepieniu małego obserwuję ale na szczęście nic mu nie było.. jedynie więcej spał..

Jagoda, a może to początek ciemieniuchy? u nas tak się zaczęło.. najpierw suche brwi, a później wysypało głowę

My już tydzień na pepti i na razie poprawy nie widzę.. mały dalej ma czerwone plamy;. aż mnie ściska jak to oglądam :( w dodatku już 5 dzień nie zrobił kupki ;/
Powiedzcie mi, bo już próbuje wszystkiego.. jest to możliwe, że uczula go np lovela do prania? bo te plamy ma wszędzie oprócz pupki.. tam, gdzie ciało zasłania pampers wszystko jest gładkie i normalne a reszta ciała czerwona i sucha :-(

hej hej:)

taka j. mi się też wydaje że gorączka może się pokazać po paru dniach od szczepieniach także wg mnie nie masz czym się martwić

Jagoda23 mój Igor też ma skazę i też ma brwi w malutkich, suchych krostkach i do tego skóra na brwiach jest czerwona. A powiedz mi rozmawiałaś z pediatrą o rozszerzaniu diety dzieci ze skazą? bo moja mi narazie tylko dała ulotkę Nutramigenu gdzie rozpisana jest dieta do chyba roku i pierwsze marchewki jabłuszka itp można podawać po 5 miesiącu :sorry: kurcze a się tak cieszyłam że już niedługo będę mu mogła dać coś innego do psróbowania

basia89 myślę że to bardzo możliwe że lovela go uczula bo mojego prawdopodobnie uczulił proszek Dzidziuś. Raz czy dwa wyprałam w nim rzeczy Igora i dostał mega wysypki, na szczęście przeszła. A może zmieniałaś płyn do kąpieli? Bo u mnie też wyszło uczulenie na Mustelę.

Rampampam, wcześniej byłam go mydełkiem bambino plus oliwka ale lekarz kazał mi kupić Oillan do kąpieli i niczym innym go nie smarować i tak też zrobiłam ale teraz to jest chyba jeszcze gorzej;/ tak myślę, że chyba kupię płatki mydlane i w tym będę prała, a i kilka razy wykąpie go w krochmalu.. może to coś da.. bo tak to faktycznie, lekarze stwierdzili, że to alergia pokarmowa, kazali zmienić mleko a może się okazać, że to jednak nie to;/
A to twój synek ma skazę ? i na jakim mleku jesteście ? a jak się objawiła?
Już sama nie wiem co robić .. :-(

hej:) podczytuję was już od dłuższego czasu! :) pisałaś, że maluszek ma czerwone plamy na ciele!!
Moja córcia też niestety to przechodziła :( okazało się, że była uczulona na proszek lovela i dzidziś- zmieniłam na jelpa.. i kąpałam małą w hippie i to też ją uczulało.. teraz jest kopana w olian i jest ok..:) spróbuj może też podziala..:) pozdrawiam

Mi tez mówili wszyscy żeby wykąpać w krochmalu jak mały miał wysypkę i myślę że gdyby krem nie zadziałał to tak bym zrobiła. Mam nadzieję że pomoże bo wiem co to znaczy. I spróbuj prać w płatkach. U nas wszystko wróciło do normy po 2,5 tygodnia od podania nowego mleka więc może jeszcze poczekaj. A jeśli nie zobaczysz polepszenia to może Pepti jest za słaby dla Twojego maluszka i może trzeba będzie zmienić na Nutramigen. U nas alergia wyszła jak przestałam całkowicie karmić piersią. Igor dostał biegunki i to takiej że robił po 10 kup dziennie. Poza tym strasznie płakał, chyba od brzuszka. Najpierw mieliśmy Bebilon HA, który nic nie pomógł no i później Nutramigen i teraz jest ok. Od czasu do czasu cośtam na buźce się pojawi ale ja smaruję go Oilatum i zaraz znika.

Ja tez mala kapalam w krochmalu jak wyskoczyly jej czerwone krostku ale to chyba potowki byly bo tesciowa przy temperaturze na dworze 18 stopni ubrala ja w kombinezon i jeszcze do spiworka wsadzila:what:

A nie wiem czy to skaza. My pepti i nutramigen tez przerabialysmy ale to dlatego ze mala nie chciala jesc zadnego mleka po zmianie z bebiko ale tych smierdzieli wogole nie chciala pic i wrocilam do bebiko i wcina.

A wczoraj wykapalam ja w emolium i juz tak sie nie sypie z tych brwi wiec poczekam jeszcze moze zejdzie samo. Wolalabym zeby to cimieniucha byla nie skaza

basia oczywiście, że może być uczulony na lovelle, mój syn miał straszne uczulenie jak by ktoś pokrzywą go poparzył na całym ciele.
Maciejkaa moja Lena zasypia podobnie , wieczór jest z głowy, zaczyna mnie to już wkurzać, Maksa nigdy nie usypiałam .
taka j. gorączka może wystąpić , także jest to jak najbardziej normalne

reklama
Jagoda u nas tak jak u Basi, ciemieniucha zaczęła się od brwi.

Hania dzisiaj ładnie pospała, ale za to od rana walczyła z cycem. To jest masakra. Nie chce już z żadnej piersi jeść. Przetrzymałam jej godzinną awanturę, w końcu się zmęczyła i się poddała. Załapała cyca, pojadła i zasnęła. Za bardzo się do tej wieczornej butli przyzwyczaja :/. Nie wiem ile jeszcze tych awantur wytrzymam. Motywuje mnie, że sporo się namęczyłam żeby karmić piersią i nie chcę teraz się poddać.

Rampampam u nas na zatkany kanalik łzowy pomógł wyjazd w góry :D. Tak na prawdę, to nie wiem czy to zbieg okoliczności czy faktycznie zmiana ciśnienia pomogła, ale po pierwszej nocy w górach jak ręką odjął i do tej pory ani śladu :D

Do góry