reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Hej
Dziś już były 2 pobudki.

Rampampam jaki to sposób ? Chociaż ostatnio moja Mała lepiej śpi w dzień ;) chyba powoli uczy się ze już nie ma codziennego spaceru :rolleyes:

reklama
Maciejkaa głównie chodzi o to żeby ustalić sobie plan dnia czyli stosować zasadę najpierw karmienie, później aktywność i na końcu sen (i tak miej więcej powtarzać ją co 3h), poza tym są tam opisane i wytłumaczone zachowania i rodzaje płaczów dziecka i dzięki temu łatwiej domyslić się o co chodzi dziecku :) ja np przed przeczytaniem tej książki za późno odkładałam synka do łóżeczka i wtedy już był tak zmęczony że miał duże trudności z zaśnięciem. Najlepiej jakbyś przeczytała tą książkę bo jest tam duuużo przykładów co robić a czego nie. Jak chcesz mam ją chyba w pdfie i mogę podesłać.

rampampam, ja to stosuję , ale nie zawsze się tak idealnie da, fakt. Chociaż mamy w miarę poukładany rytm dnia. Jednak z tym jej zasypianiem "samej" słabo idzie

Maciejkaa głównie chodzi o to żeby ustalić sobie plan dnia czyli stosować zasadę najpierw karmienie, później aktywność i na końcu sen (i tak miej więcej powtarzać ją co 3h), poza tym są tam opisane i wytłumaczone zachowania i rodzaje płaczów dziecka i dzięki temu łatwiej domyslić się o co chodzi dziecku :) ja np przed przeczytaniem tej książki za późno odkładałam synka do łóżeczka i wtedy już był tak zmęczony że miał duże trudności z zaśnięciem. Najlepiej jakbyś przeczytała tą książkę bo jest tam duuużo przykładów co robić a czego nie. Jak chcesz mam ją chyba w pdfie i mogę podesłać.

No to ja tak prawie zawsze robie. Prawie bo wiadomo czasem są inne czynności do zrobienia w dzień jak np u mnie wyprawy do przedszkola i wtedy trzeba rytm przerwać
Ale możesz przesłać :-)

Kamu u mnie też czasami nie da rady przestrzegać rytmu bo np trzeba iść do lekarza ale jak mogę to staram sie robić wszystko "po kolei". Mój też nie chciał sam zasypiać, usypiał tylko na rękach i po każdym odłożeniu do łóżeczka po minucie się budził. Ale zaczęłam go głaskać, uciszać i jakoś załapał. Fakt nie zawsze zasypia odrazu ale napewno szybciej niż wcześniej, a poza tym mój kręgosłup i ręce trochę odpoczęły bo było mi już ciężko.

Maciejkaa daj maila

hejka, poranna kolezanka musiala szybko do domu wracac, bo jej synek strasznie marudzil u mnie, cieply byl.. i w domu okazalo sie, ze ma 39 :/

Ja tez staram sie, zeby wszystko bylo regularne i w tym samym czasie.

teraz spi po rehabilitacji, wymeczyl ja dzis pan ;)

Ja nie wiem kiedy miałabym przeczytać książkę szczerze mówiąc! Regularnie to jedynie wieczorem robimy kąpanie, jedzenie, spanie, wcześniej łatwiej zasypiał, teraz ma jakoś trudniej ale jakoś zasypia. Jeszcze chcę mu wprowadzić jedno takie spanie w dzień po karmieniu o 13, żeby zasypiał w łóżeczku ale pewnie będzie to okupione wielkimi płakaniami na początku i chyba muszę nabrać sił by to znieść.

reklama
A moj spioch dzisiaj spi caly dzien, wstalismy o 7.30 a o 8.30 zaspal i spal do 11, zjadl, pobawil sie do 13 i spal do 14.30, zjadl prawie na spiaco bo nie jadl od 11 i znowu zasnal i spi do teraz,

Do góry