reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Basia może to być ślinka, u nas to samo jest i też jest pchanie rączek do buzi.

Dziewczyny życzę wszystkim dużo zdrowia bo widzę, że masa ludzi się rozkłada :(

reklama
Agaulec, faktycznie ! Nie zauważyłam :) a córeczka o ktorej godzinie się urodziła? A dokładnie miałaś termin na 12tego ? Bo ja tak ! :)

Mój maluch dzisiaj wcześniej zjadł "kolacje" to pewnie pobudka około 3.00.. Jak zjada o 21 to przeważnie śpi do 5/6 ale dzisiaj nie udało się tak karmienia ustawić :p

Dziewczyny macie może nawilżacz powietrza? Bo zastanawiam się nad kupnem.. U nas już dosyć grzeją i strasznie sucho w nocy mamy..

Cześć dziewczyny.

Nam na ciemieniuchę pomogła zwykła parafina i godzina pod czapeczką, potem wyczesywanie i mycie włosków. Ponoć absolutnie nie wolno tego zdrapywać! Teraz myjemy codziennie szamponem z hippa i jak dotąd nie wróciła.

My też jutro na szczepienie. Hexa + druga dawka rota i pierwsza pneumo. Musiałam napaść na bankomat w tym celu :/ A najgorsze, że szczepienie na 8 mamy, a zwykle do 10 śpimy :/.

U nas też ślinotoki i namiętne oblizywanie piąstek.

Ja mam nawilżacz ale nie zauważyłam jakiejś wielkiej różnicy. Jakbym miała kupować teraz, to bym nie kupowała tylko wilgotny ręcznik ewentualnie powiesiła na grzejniku.

A co do jedzenia, to nam już w szpitalu dawali smażone, kalafiory i inne takie. Ja nie jem jeszcze cytrusów i potraw typu bigos, a tak to szamam wszystko :D

A Hania właśnie idzie z tatą się kąpać, potem kolacja i mam nadzieję, że ładnie uśnie. Wczoraj do 23:30 walczyła, a cały dzień prawie nie spała. Za to dzisiaj śpioch wielki, zobaczymy jak zaśnie. A ostatnio po kąpaniu śpi mi po 5-6 godzin :D

Basia ja mam nawilżacz i według mnie to świetna sprawa.Bez porównania z jakimiś pojemnikami z wodą na kaloryferach. Już po godz od włączenia jest różnica.

Ewelinka mój też się kręci. Na szczęście nie płacze:-)

Od dzisiaj próbuję inaczej karmić, bo zawsze na leżąco karmiłam, i chyba już tak nie ulewa. Pewnie to była przyczyna. Zobaczymy jak dalej pójdzie, bo wcześniej to chlustała mu z buzi fontanna. Kurde, tak mi go było żal, a teraz się okaże, że to moja wina...
O! Już śpi:-D

reklama
Kupciusia a jaki masz ten nawilżacz? My jesteśmy mega zadowoleni.

Maciejka mi sekret na zasypianie zdradziła koleżanka. Ona ma męża holendra, a Holendrzy bardzo lightowo do wszystkiego podchodzą. Jak jej synek płakał kazał jej poczekać parę minut. Po tych kilku minutach dziecko zasnęło i problem z płaczącym dzieckiem przed spaniem się skończył. Ja też mojego Maxa tak z 2 razy przetrzymałam i teraz po kąpieli i karmieniu włączę mu karuzelę i go zostawiam. Żeby nie było, że wyrodną matką jestem. Dziecko było nakarmione, przewinięte, odbite i po prostu nie chciało być same, dlatego płakało Mam tylko matę i kamerkę włączoną, ale zawsze wszystko było ok i po kilku minutach spał.

Do góry