reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

witajcie
U mnie w domku starsza corka i mąż chorzy mam nadzieje że nie zarażą leny.My jutro na szczepienie.

Grzechotki chyba wysyłali hurtem bo Lena także dostala fajna taka .
Madziasek gratulacje trzech miesięcy

reklama
my drugie szczepienie mamy dopiero 4 grudnia. z pierwszym byl poslizg, bo mloda miala katar... Ja tez walcze z ciemieniucha...oliwka probowalam, teraz lepiej schodzi zelem z emolium na ciemieniuche, ale ja to musze zdrapywac... nie ma opcji, zeby delikatnie zczesac szczoteczka:-(

oo slysze, ze sie obudzila i piastki w buzi juz sa az cmoka :-D

My też drugie mamy w grudniu. Bioderka chyba też. Chyba bo nie pamiętam co mi lekarz powiedział na odchodnym i kiedy mam przyjść na kontrolę :confused::confused:

Basia dzieki, bede obserwowac :-)

Madzialenak gratki 2 mcy, heh przeoczylam bo to wczoraj bylo!
na ciemieniuche oliwka, ja tak robilam, jest jeszcze plyn do mycia glowki z ziajki

Grinula a kiedy sie rejestrowalas? Bo ja tez czekam na grzechotke ;-)

Doriq na rotawirusy od 2 mca do 24 tygodni trzeba przyjac dwie dawki

Słyszałam ,że na ciemieniuchę rewelacyjny jest ten płyn z mustelli. Mnie położna mówiła,żebym myła Lenie włosy szamponem dla dzieci i czesała włosy grzebieniem (nie szczoteczkę) i ciemieniuchy być nie powinno.
Na rota to pierwsze szczepienie do 6 tyg powinno być. My szczepimy w przyszłym tyg Hexą

Grinula, Kubuś waży 6450g :)

Ja do wczoraj też miałam normalny wygląd bb, a dziś zmiana :)

Na ciemieniuchę lekarka poleciła mi parafinę i fajnie schodziło :)

Właśnie dostałam awizo więc pewnie grzechotka przyszła bo nic innego nie zamawiałam :)

Ja po konsultacji z lekarzem na rota nie szczepię bo niby dziecko tak czy siak może załapać tylko inny szczep.. zaszczepię na pneumokoki ale chyba dopiero przed pójściem małego do przedszkola :) Nam mówili, że na penumo pierwsza dawka do 12tego tygodnia.:-)

Kurcze dobija mnie ta pogoda... o 17.00 już ciemno.. pada deszcz... typowa jesień;/ oby do wiosny !!

reklama
Dobry wieczór!
U nas ciąg dalszy potyczek z ropiejącym oczkiem. Najpierw było lewe, tu pomogło przemywanie herbatą. Teraz prawe, jutro chyba wybiorę się do pediatry bo kiepsko to wygląda i coś za długo trwa. Dziewczyny piszecie,że Wasze dzieci pchają piąstki do buzi. Dorze zrozumiałam,że jest to normalne na tym etapie rozwoju. Mnie ostatnio to zastanawiało, bo mały właśnie tak pcha sobie te paluszki do buzi, szczególnie po butelce, nieraz myślę, że jeszcze głodny, ale daję i wypluwa, więc więcej nie potrzebuje a palce obgryza?

Do góry