reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Jagoda czyli u Ciebie też się włączyło już takie małe wykorzystywanie :) Takie małe dzieci a takie sprytne są, a rodzic wiadomo, jak słyszy to zaraz leci najczęściej bo mu żal i szkoda, że maluchowi jest źle i kółko się zamyka.

reklama
Maciejka zazdroszcze calej nocki przespanej.

Jagoda fajnie ze u ciebie tez zadzialal sposob "na olewanie":-D

My juz po szczepieniu. Pani powiedziela ze jest bardzo silny bo wysoko glowe podnosi. Na wykresach rosnie super, ponad norme. Wiec jestem bardzo zadowolona. No I pytalam o ta buzie I juz kolejna osoba mowi, ze to tradzik niemowlecy.
Jeszcze dzis na 14 mam ginekologa, mam nadzieje, ze tez wszystko dobrze, bo 2tyg temu dostalam strasznego bolu brzucha, ze myslalam, ze umieram z goraczka 39 i dreszczami, wiec trzeba to sprawdzic.

Cześć dziewczyny, można do Was jeszcze dołączyć? :) jestem mamą Igorka który urodził się 19.08, mieszkam w Warszawie. Fajnie byłoby powymieniać się z Wami swoimi dzieciowymi doświadczeniami ale też zasięgnąć porady (bo to moje pierwsze dziecko i w niektórych sprawach jestem zielona). Mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie do swojego grona :)

witaj rampampam!

Dziewczyny mam pytanie, ile wasze maluchy spia w dzien??? my dzisiaj spalismy od 24 do 9 z przerwami na karmienie o 2.30 i 7, potem spal od 10.30 do 11.15 i teraz spi gdzies od 13.10. Brakuje mi pogody bo na spacerze potrafil spac nawet 3 h. a jak jest w domu to nie chce tak dlugo spac w dzien tylko ma krotsze drzemki. Nie wiem czemu nie za bardzo chce jesc dzisiaj, pare razy pociagnie cyca i tyle, od rana ani raz duzo nie zjadl.

witaj rampampam :)

Mój Wojtuś w nocy zwykle budzi się 2 razy, a ostatnio zdarza mu się i raz :) Wczoraj np. zasnął ok. 21 i obudził się dopiero ok. 3 :),a później ok. 6. No i tylko na piersi jest. Już mi się laktacja przyzwyczaiła, że w nocy trochę mniej je, bo był czas, że też myślałam, że piersi mi wybuchną ;) W dzień śpi max godz. za jednym razem. Ale różne dni miewa, czasem bardziej śpiące, czasem mniej, nie ma reguły.
Niestety sam w łóżeczku rzadko usypia... Wieczorem po kąpaniu to na ogół przy cycu i jak się tak sporo naje, to później długo śpi :) Za to w nocy jak się obudzi na jedzenie, to zje, przewijam go i czasem przysypia przy cycu, ale jak go odkładam do łóżeczka to otwiera oczy. Ale zostawiam go w łózeczku, gaszę światło i nasłu****ę i po chwili już śpi :) W nocy w ogóle nie płacze :)

u nas nocki od około 2 tyg są baaardzo fajne Igor budzi się zazwyczaj raz ok. 4-5, chociaz zdarza się tak jak np dzisiaj że mieliśmy pobudkę o 1.30 i później o 6. Ze spaniem w ciągu dnia bywa różnie, czasami śpi 3 razy po 1,5-2h czasami tylko 2 razy (ale wtedy zwykle wcześniej pada zmęczony po kąpaniu). A no i od momentu jak zaczął tak ładnie spać w nocy nie ma też problemu z zasypianiem - po kąpieli i butli odkładam go do łóżeczka pogłaszcze i jakoś sam usypia. Mam wrażenie że te 2 tyg temu przechodził skok rozwojowy bo był strasznie marudny i nie chciał wcale spać w ciągu dnia i nagle z dnia na dzień wszystko się zmieniło. Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki ulewają?

witajcie
Lena juz po szczepieniu wazy 6630.U nas z zasypianiem super kapiel karmienie i najczesciej do 20 już śpi, potem w nocy 2 karmienia wiec jest super.

Maciejkaa moja starsza też tak zasypiała dlugo przy cycusiu. Gratulacje przespanej nocki
Basia lena urodziła się o 20.05 a termin miałam na 18

Mam pytanie a szczepicie na ospe wietrzna ? Ja na pneumococi i meningococi szczepić bede ale na ta ospe to nie wiem

Doriq ten nawilżacz to jakiś noname. Chociaż wydaje mi się,że ostro tą parą daje, jak ustawię go na maxa to w promieniu metra wszystko jest mokre. Może jakaś mało wrażliwa na to jestem.

Hania zwykle sama zasypia w koszu, tylko wcześniej ciągnie i ciągnie i czasem nam tak do 23-24 schodzi. Teraz dostaje najpierw 30 ml mm do żelaza. Ostatnie 2 noce spała mi po 6,5 godziny, a potem jak ją wezmę do łóżka to jeszcze ze 2 razy po 1,5-2 godziny. A w dzień to różnie. Albo 2 razy po 15 min, albo 3 razy po godzinie. Zwykle jak mam coś do zrobienia to oczywiście lipa jest.

A od wczoraj mam mega cyrk przy prawej piersi. Zawsze prawą mniej lubiła, ale teraz nawet nie chce spróbować. Jeszcze w nocy na śpiocha, to nie kuma chyba i ciągnie. Wczoraj wieczorem godzinę z nią walczyłam, w końcu dałam lewą :baffled:. Na prawdę staram się nie poddawać i przetrzymać histerię, ale ona już sina się robi. Macie jakiś sposób? Jak jej ulegnę jeszcze raz to będzie po zawodach :/

A my dzisiaj po szczepieniu. Skończyło się na Hexie i rotarixie. Lekarz powiedział żeby nie dokładać do tego pneumokoków i zrobić to następnym razem. A mój pulpecik w 2 tygodnie 400g przybrał i ma już 5400.

Jagoda, a co w końcu zrobiłaś, że mała ładnie je? Chyba przegapiłam...:zawstydzona/y:

Kapciusia nie znam się na piersiach bo karmię mm :( Jaki tam pulpecik! A 400 gram w 2 tyg. to idealnie, książkowo wręcz :)

U nas ze spaniem w dzień jest też niezbyt, nie chce spać, kradnie sen, śpi po 20-30 minut ze 3 razy na dobę i to wszystko.

reklama
Hej !
Widzę, że już coraz więcej maluszków śpi w nocy dłużej :) my znowu fajnie, bo jak mały zjadł przed 20.00 to wstał o 5.30 :-) A u nas odpukać z zasypianiem jest świetnie. Najczęściej Kubuś zasypia przy butelce i tylko go odkładam do łóżeczka, a jak nie to włączam karuzelę i za 10 min śpi :-)
U nas rano i popołudniu też mniej śpi, chociaż dziś i wczoraj to praktycznie wstanie, pogada trochę i znowu drzemka :) albo przez pogodę albo może przez szczepienie które miał wczoraj..

Agaulec, to może faktycznie prawda, że dziewczynki wcześniej się rodzą :) mój Kubuś o 13.30 wyskoczył:-p a na ospę nie szczepię :-) pneumo i meningokoki planuję jak skończy 2 latka, a Ty szczepisz już teraz ?

Rampampam, witaj ! :-)

Doriq, super, że maluch silny i zdrowy ! :-)

Do góry