reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Czesc
Mimo braku pogody jestesmy na spacerze, bo maly robi mi awantury jak nie wyjdziemy raz dziennie!

Basia kciuki za szczepienie :-D

Ewuncia u mnie jeste ok choc czasami forum dziwnie wyglada ale po wylaczeniu i ponownym wejsciu jest juz ok ;-)

Basia Kamu zdrowka :-D
moj tez kaszle z powodu sliny i pcha raczki do buzi ale to normalne na tym etapie, na zabki za wczesnie

kurcze moj tez ma jeden policzek jakis dziwny, lekko suchy i szorstki czy to skaza???

reklama
Madziasek, dzięki !
A policzek wcale nie musi oznaczać skazy :) ale obserwować warto ! u mnie na początku też były tylko szorstkie i czerwone policzki.. + ciemieniucha.. lekarka najpierw stwierdziła,że to łojotokowe zapalenie skóry. Musieliśmy odstawić wszystkie mydełka, oliwki itd i mały jest teraz myty tylko w Oillanie ( swoją drogą i tak ma nadal suchą skórę.. i zastanawiam się, czy lepiej nie byłoby z tej serii kupić coś natłuszczającego niż nawilżający..) dostaliśmy też maść robioną z wit A. Niestety to nie pomogło.. później suche plamy wyskoczyły na zgięciach rączek i nóżek.. a teraz to i brzuszek jest cały w plamach.. na razie jesteśmy na pepti a za 3 miesiące mamy zrobić próbę ze zwykłym mlekiem bo czy to alergia pokarmowa to nie ma 100% pewności.. może być AZS.. ja się też zaczęłam zastanawiać, czy nie kupić płatków mydlanych bo kto wie, czy go płyny nie uczulają.. niestety teraz to tylko metodą prób i błędów dojdziemy do tego co to jest..

aaa.. jaki ładny suwaczek ! Wszystkiego dobrego dla Mikusia z okazji trzeciego miesiąca ! :-)

witajcie..
no to moze ja przesadzam, ze tak sie ograniczam w jedzeniu ...hm...
Madziasek gratki 3 miesiaca!
Basia ile wazy Twoj kawaler?

Dostalam dzis grzechotke od fiszer prajsa :) zarejestrowalam sie na ich stronce i grzechotke za free wyslali... sliczna jest taki zolty lewcio z lusterkiem.. rejestrowalyscie sie????????

ja też jeszcze nie jem wszystkiego. Nie jem jeszcze czekolady, kapusty, brokułów, kalafiorów, czosnku, ciężkostrawnych potraw..Wczoraj spróbowałam banana i póki co jest ok :) A mojemu Wojtkowi w sumie zaszkodził tylko dżem śliwkowy - jakoś niedługo po wyjściu ze szpitala mi się zachciało i frytki smażone na oleju - wtedy miał ok miesiąca.

Witam Dziewczyny

Właśnie wróciłam z Sebkiem ze spaceru 2 godzinnego :-) Niestety zimno już jest :-(

Grinula
ja także dzisiaj otrzymałam grzechotkę Fischer Price, fajna jest :-)

Basia mój mały też się ślini i pcha rączki do buzi i także kaszle jak się śliną zadławi.
Sebek ma ciemieniuchę, smaruję mu główkę emolium do suchej skóry głowy, ma także trochę szorstkie czoło. Ciekawe czy to nie jakieś uczulenie.

MadziaSek gratuluję 3 m-ca, u nas wczoraj wskoczyła na suwaczku 2 dopiero.

Ostatnia edycja:
Ja też mam wszystko po staremu. Może to wina przeglądarki bo mi w Operze i Mozilli nie wszystko działało i się nie pokazywało, dopiero w Chrome jest ok.

Ostatnia edycja:
reklama
Basia mój też się krztusi śliną. Ale Kubuś ładnie śpi jestem pod wrażeniem.

Grinula dzięki za cynk o darmowej grzechotce:-)

Madzialenak na ciemieniuchę jest ponoć jakiś sposób, że na 30-60min smaruje się główkę oliwką, zakłada się na to czapkę i zczesuje grzebykiem. Ja nie próbowałam , ale podobno pomaga.

Co do jedzenia to po porodzie podali 2 obiady jeden dla mnie drugi dla TZ do wyboru. W pierwszym ryba smżona, ziemniaki zapiekane i surówka z kapustą, a drugi klops (też smażony), pure i fasolka szparagowa hahaha

Do góry