reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewuncia problem w tym, że ja nie chcę non stop nosić bo ja nic zrobić przez to nie mogę potem za bardzo no i w ogóle nie chcę tak przyzwyczajać ale on potrafi się nie raz zanieść jak się go nie weźmie. Widzę, że teraz nic z tym nie zrobię ale jak będzie już starszy, będzie miał te 5-6 miesięcy to postaram się go oduczać z tego, gorzej, że moi rodzice jak on zapłacze to zaraz lecą do mnie na górę i z przekleństwami na ustach co my wyprawiamy i dlaczego go nie uspokoimy i tak mi się wpieprzają co mnie strasznie wkurza.

Kamu dobrze, że już Lenka nie ma kaszlu! A mleko mu podałam na śpiocha bo on się już tak powolutku zaczynał kręcić i na bank sam by się domagał za 5-10-30 minut, fakt, że nie wiem za ile ale jak mu podałam na śpiocha to nawet się nie przebudził i spał dalej a o tej porze jak się wybudza na jedzenie to już jest po spaniu.

Maciejka wyspałaś się?

czesc dziewczyny,

moj maluch zapomnial jak sie je z butelki, nie bylam na studiach ostatnio przez chrzest i wczoraj poszlam do lekarza a malego nie dalo sie pokarmic, za nic nie zje z butelki a cycka ciagnie, probowalam dwa razy ale tak strasznie juz plakal ze ciezko go bylo nawet cyckiem uspokoic, na szczescie zlapal i juz byl zadowolony. I co tu robic? probowalam nawet zwyklej butelki avent zamiast medela i nic, jeszcze bardziej wrzeszczal

Ewelinka a jaki smoczek najbardziej przypomina kobiecą pierś? A nie myślałaś karmić przez kapturek, żeby i pierś i butlę mial podobnie w odczuciu?

hej...
dodalam suwaczki, moja panienka konczy dzis 3 miesiace, kurcze kiedy to zlecialo...
Aktualnie mam starszaka w domu, bo zapalenie krtani ma...wiec mam 'wesolo'.... ;)

Ewelinka - probuj butla dokarmiac, w koncu przeciez zalapie.. albo najpierw cycem, a potem oszukaj i daj butle..

Taka ja - wspolczuje placzu Kubusia, moja tez do aniolkow nie nalezy, starszy synek byl, a jakby go nie bylo, malo plakal, potrafil lezec sam, a Gosia to taki maly wymuszacz, duzo ja nosze i to obowiazkowo w pionie i przodem do swiata, bo by sie zadarla na lezaco... pociesz sie, ze to minie...

Ide do galerii wkleic Wam moje dzieciaczki..

taka j Mam medela calma imitujacy piers, do mojej piersi nic nie jest podobne, mam plaskie brodawki i przy karmieniu on je wyciaga, wszystkie smoczki sa przy niej ogromne. Przedtem jadl bez problemu moje mleko, bede probowac

a jesli chodzi o kubusia to masz moze samobujajaca hustawke?? ja pozyczylam od kolezanki i jest super, fisher price ocean wonders, mozna kupic tez uzywana za niewielkie pieniadze
ginula jak on troszke podje z piersi to ani tyle nie chce, najlepiej jadl jak byl bardzo glodny ale teraz to nie dziala

Hej :)
Była u mnie ostatni raz położna. Mała waży już 5200 ;)

Taka j a gdzie tam :p prędko się nie wyspie ..

Ewelinka spróbuj z Lovi :)

Grinula fajnie nazwałaś dzieci. Jaś i Małgosia hehe

Grinula przestaje wierzyć w to, że to minie a jak tak to kiedy? Zdrówka dla synka!

Ewelinko mam huśtawke ale nie buja sie sama a nie mam juz kasy na kolejna no i nie moge tak kupowac ciagle niestety. Teraz pisze i bujam noga :)

Maciejka no życze Ci, zebys sie jednak szybko wyspała.

reklama
Maciejka te imiona sa po rodzicach mojego S. niestety juz ich nie ma, ja bardzo chcialam Gabrysie miec -albo Juliana, ale w ciazy ustalilismy, ze ja wybieram imie dla chlopaka, a S. dla panienki ( w pierwszej ciazy bylo odwrotnie) a mialam przeczucie, ze drugi bedzie chlopak, wiec bylby Julek .. no ale wyszla dziewczynka i maz znow mial wybor :)

Do góry