reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Kruszka, a jak u synka objawiało się AZS ? ja się obawiam, że mój maluch to właśnie ma.. dzisiaj idę do lekarza to się dowiem..

Basiu Franek juz po 4 tygodniu zycia dostal wysypki na policzkach,a kilka dni później kolek. Pediatra zbagatelizowała te objawy. Wysypka z buzi zeszła, ale juz po dniach wróciła dniach miał wysypany brzuszek i nózki, miał wtedy 2 mies i tydzień. Okazalo się, to azs :( Niestety nie karmiłam piersią. Malemu zmieniono mleko na bebilon pepti, po którym mial bóle brzuszka. Minely po wprowadzeniu nutramigenu. Jednak to tez nie jest strzał w dziesiatkę. Mogłabym o tym dlugo prawic co i jak. by franio ma prawie rok, a alergia dalej sie utrzymuje.
Mam jednak nadzieje, że Twoje dziecko to ominie, gdyz jest to koszmar dla dziecka i rodziców. Ciągle drapanie, bandażowanie, nieprzespane noce, ech. Powodzenia

reklama
Kruszka, to chyba mamy to samo..:( Najpierw buzia była czerwona i sucha a teraz jeszcze brzuszek i nóżki.. Pediatra laduje tylko mascie, krople i inne cuda a to nic nie daje.. Właśnie czekam w kolejce na prywatna wizytę.. Zobaczymy co nam postawi za diagnozę..

basia moja dentystka jest tez chirurgiem, ale zastanawiam sie czy wyrwie mi ten skruszony zab. co do tatuazu ja mialam zrobic na stopie, ale zaszlam w ciaze, a teraz chce zrobic imie Mileny na nadgarstku:) trzymam kciuki za diagnoze &&&:-)

taka.j ten tlusty osad na butli zalezy od mleka, wiem bo przerabialam 6 roznych i w koncu wrocilam do pierwszego i mala robi ladne kupki i nie odbija jej siie woda tylko twarozkiem:-) a wspolczuje sytuacji z Kubusiem, ja mam o tyle dobrze, ze mieszkam z trzema siostrami meza i jak mala placze, to zawsze ktos sie nia zajmie. a pytalas lekarza jaka moze byc przyczyna tego placzu? bo od tak sobie to napewno nie placze.

taka j a nie probowalas mu dac jesc tyle zeby sie najadl?? moze on caly czas placze bo poprostuy jest glodny. Ja na twoim miejscu wolalabym mu dac wiecej niz sluchac caly dzien placzu, moje dziecko nigdy nie plakalo dluzej niz 15 min a tak bardzo tylko wtedy gdy jest glodny

Ewuncia dzięki za słowa pocieszenia. Niestety nie mam w okolicy takiej koleżanki, mam z pracy, ona też ma dziecko tylko roczne ale ja nie mam nawet kiedy wyjść z domu, to jest to, a do domu to bez sensu, żeby przychodziła bo co ja będę latać z nim po mieszkaniu a ona za mną, żebyśmy mogły pogadać? Czuję się uziemiona po prostu. Dlaczego Twoja córka tak płakała?

Maciejka masz rację, kocham go nie mniej niż starszego synka bo gdyby tak nie było to bym trzasnęła dzisiaj drzwiami i poszła z domu i zostawiłabym go bo już miałam poważnie chęć wyjść stąd ale tego nie zrobiłam bo bym się bała o niego, wieczorem byłam ze starszym u lekarza i myślałam co tam mały czy płacze czy jak, więc na logikę zależy mi na nim choć czasami mam wrażenie, że nie ale to w chwilach złości albo raczej rozpaczy.

Jagoda nie pytałam jeszcze pediatry bo sama z tym próbowałam walczyć ale za tydzień na pewno jej powiem bo może mu trzeba jakieś usg brzuszka zrobić albo coś bo już sama nie wiem co jest grane. A kupiłam dzisiaj szklaną butelkę na spróbowanie, zobaczymy jak się będzie sprawować.

Ewelinka no niestety nawet jak się już tak najadł i nie protestował, żeby dołożyć to i tak płakał więc nie wiem z czego. On ogólnie jest płaczliwy a dzisiaj jest przeraźliwie niespokojny jeszcze.

Dziewczyny ja raz, że mam dość tego ale druga rzecz, że się po prostu boję co się dzieje, zaczynam myśleć, że to oznacza coś bardzo złego po prostu i martwię się i to mnie dobija.

Jagoda, może da rade usunąć, chirurdzy maja wprawe do wyrywania dziwnych zębów :p a kiedy planujesz zrobić tatuaż? :)

Taka J., a np jak zabierasz Kubusia na spacer to też płacze? Bo mój uwielbia spacery i fajnie w wózku zasypia :)

My juz po wizycie.. Mamy podejrzenie skazy białkowej także na razie zmiana mleka na bebilon pepti, a po 3 miesiącach mamy zrobić próbę i dać zwykły bebilon. Jak wysypka się pojawi to skaza na 100% :( oby mu przeszło bo tak to masakra.. Zero jogurtów, czekolad, mlecznych kanapek i innych bajerów dla dzieci.. A z główka to jednak mam się zapisać do neurologa.. Sprawa nie jest pilna ale faktycznie ma za słabe mięśnie i warto to sprawdzić.. Swoja droga fajny lekarz i wytłumaczył mi też kwestie szczepień. Ratawirusy maja wiele szczepów a ta szczepionka chroni tylko przed jednym także dziecko i tak może zachorować, ważniejsze jego zdaniem są pneumo i meningokoki które może rzadziej występują ale jak się je złapie to maja groźniejszy przebieg.. Paranoja teraz z tymi chorobami.. Teraz się będę martwic ta główka :( chociaż znajoma męża była z córka u neurologa bo za wysoko podnosiła główkę a to niby też nie dobrze..

basia, no wlasnie nie mam jak sie zebrac. musze napisac do kolesia u ktorego mialam robic:-) bebilon pepti Milenka tez pila i nie pasowal jej. a z glowka to moze na fizjoterapie Cie skieruja i wycwicza miesnie. ja tez na pneumokoki chyba bede szczepic ale po 6 miesiacu, a tak wogole to my chyba w tym samym wieku jestesmy, bo ja tez z 89 :-):tak:

moja mala znowu chora, no masakra non stop cos. teraz ma taki kaszel okropny, strasznie sie meczy, byla wczoraj u lekarza ale oskrzelowo czysto, dal wapno, a najlepsze ze powiedzial ze ma nie brac zelaza, bo nie ma anemii:confused::confused: i badz tu madry...

reklama
hej,
moge do Was dołaczyc??? podczytuje od jakiegos czasu i tak mi glupio juz:sorry2:

Moja coreczka urodzila sie 31 lipca, choc termin mialam tydzien pozniej.. klocuszkiem byla, bo 4100 i 57cm... teraz wazy 6 kilo....
Tez mamy problem z podnoszeniem glowki, mala jest straaaasznie leniwa i szybko sie wkurza na brzuchu, za to w pionie sobie niezle radzi.. chodzimy z tym do rehabilitanta, bo stwierdzil, ze potrzebne sa jej dodatkowe cwiczenia....

i wiecej nie popisze, bo pospala panna... ale wroce tu jeszcze :)

Do góry