reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Jagoda, tak, jestem rocznik 89 :-) Fajnie, że masz znajomego który Ci zrobi, ja się zastanawiam, bo niedaleko mnie facet otwarł właśnie nowe studio :) ciekawe jak jest z bólem na nadgarstku;p ale tak sobie myślę, że jak przetrwałyśmy poród to to będzie pikuś ;P Współczuje, że Milenka chora.. tak to już chyba będzie z naszymi dziećmi.. zawsze coś ;P a pepti mam przepisane właśnie z powodu podejrzenia tej skazy.. A to Milena dostała skierowanie na badanie krwi czy sama jej zrobiłaś? bo mój Kuba jeszcze nie miał.
Co do rehabilitacji to mam skierowanie, dzisiaj dzwoniłam i mają ostatnie dwa miejsca na grudzień.. tylko muszę iść osobiście bo telefonicznie mnie nie zapiszą;/

Witaj Grinula, zapraszamy ! ;) córcia faktycznie spora się urodziła ! :) widzę, że podobny problem jak u nas :) my też czekamy na rehabilitację..

Z główka problem ale za to nóżkami świta strasznie.. nawet ugina je i podnosi pupkę :)
A ja dzisiaj dopiero mam pierwszą wizytę u ginekologa po porodzie.. mam nadzieję, że będzie wszystko ok :)

reklama
Cześć dziewczyny!
Taka. j - powtórzę za dziewczynami, że bardzo Ci współczuję. Płacz dziecka może rzeczywiście prowadzić do rozpaczy rodzica, kiedy nie wiemy jaka jest tego przyczyna pojawia się strach. Może warto byłoby, tak jak piszą dziewczyny,zrobić mu badania wtedy będziesz wiedziała, że nie kryje się za tym jakaś choroba. Może taki jego wyrost. Moja mama wspomina,że starsza siostra tak jej się darła, aż tata uciekał do sąsiadów bo już nie dało się tego przesłuchać. Życzę Ci dużo siły i cierpliwości i będę trzymać kciuki.

Basia nie martw się, na pewno wszystko będzie w porządku, mój pierwszy synek późno zaczął siadać a wszystko z nim w porządku :) Także dzieci rozwijają się w różnym tempie. Wow, późno do tego gina się wybierasz :) Ja już mam jedną wizytę za sobą a następna ma być w marcu. Z tymi miejscami na rehabilitację to paranoja jakaś :/

Grinula witaj, prawie każde dziecko na początku nie lubi na brzuszku leżeć, ja mojego zaczęłam przyzwyczajać do leżenia na brzuszku jak spał, kładłam go i tak spał i teraz ciut lepiej z tym leżeniem, nie uwielbia tego może jakoś bardzo ale już nie jest tak, że mu nie pasuje od razu jak go kładę.

Jagoda dużo zdrówka dla Milenki!!

U nas tak: poszedł spać o 20, wstał o 1 na mleko, potem nie umiał zasnąć do 2:30, potem o 4:30 na śpiocha dałam mu mleko i nawet się nie obudził i spał dalej! No i wstał o 6:30. Źle nie było.

Aurelia dziękuję! Ja wspomnę o tym pediatrze na następnej wizycie, chyba, że się coś odmieni, to właśnie jest strach, mężowi wczoraj mówiłam, że gdybym miała pewność, że on taki typ to przyjęłabym to jakoś i próbowała się ustosunkować do tych jego humorów ale ja się właśnie martwię, że coś jest nie tak, choć mąż powiedział, że gdyby tak było to w nocy też by płakał a on z reguły śpi także może przesadzam.

Ostatnia edycja:
Taka j., miałam do ginekologa termin na 24 września to odwolali wizytę bo lekarka poszła na l4, później dali nowy termin na 24 października to ja dostałam okres haha i dlatego mam dopiero na dziś.
A z tym płaczem to się nie przejmuj bo jak dziecko ma apetyt i przybiera na wadze to jest zdrowy ;) może takie ma humorki :-)

Basia skierowanie dostalam od prywatnego lekarza, ale to mialam zrobic jak miala zapalenie jamy ustnej i stan podgoraczkowy ina drugi dzien mialam jechac na te badania jakby miala wyzsza goraczke, ale nie miala wcale to nie pojechalam. Pare dni pozniej jak znowu zaczela smarkac pojechalam zrobic na to skierowanie, bo sama juz anemie podejrzewalam przrz te czeste infekcje, ale az bardzo mocno nie ma zanizonych wynikow. Na granicy erytrocyty wiec chyba nie ma co jej psuc zoladka tym zelazem.

Tez mysle ze jak porod przezylam to tatuaz bedzie ok.

U nas dzisiaj nocka dziwna przez ten kaszel nie chce za bardzo jesc;/ a najlepiej jej sie je przy wlaczonym telewizorze, wtedy pojw spokojnie i sie nie rzuca;p

u nas zeby przyzwyzaic na brzuszek pomaga podlozona poduszka wyedy malej jest wyzej i.nie pada od razu na twarz:p

Witam

Jagoda wspólczuje chorej Milci oby szybko przeszło.
Basia po tym jak napisalyscie o tym podnoszeniu główki, to ja też zaczełam się zastanawiać moja Lena podnosi ale tylko na chwilke nózkami tez przebiera ale tyłka jeszcze nie podnosi
Taka j. płacz dziecka potrafi doprowadzić zarowno do rozpaczy jak i wsciekłosci, myslę że to trzeba przetrwać ale jest trudno moja córeczka miała takie trzy dni kiedy płakala wieczorami ok. 1,5 godziny i ja już sie bałam tych kolejnych wieczorow a co tu powiedziec jak on płacze cały czas w ciagu dnia trzymam kciuki aby mu mineły te płacze i stał sie nie placzkiem
Grinula witaj:-)

A ja się troszke denerwuje kupkami lenki w nocy zrobila 2 podbarwione na zielono i w dzień jedną też podbarwioną zielono jasli jej nie przejdzie to musze znią chyba pójśc do lek. bo zielone kupy to nic dobrego.Tylko się zastanawiam skąd sie wzieły ja karmie wyłacznie piersią ,wczoraj podjadlam orzechów ale czy to możliwe aby było od tego?

Agaulec, z tego co wiem, to orzechy mają dużo żelaza, może przez to taka kupka :) ja niestety piersią nie karmię, ale np u nas na Nanie maluch robił zielone i gdzieś przeczytałam, że to przez za dużą ilość żelaza, po zmianie mleka robił normalne. Może poczekaj jeszcze dzisiaj i zobaczysz.. jak dalej będa zielone to faktycznie niech to sprawdzi lekarz :)

Jagoda, u mnie też pomaga telewizor ;P zawsze rano puszczam malemu disney chanel i patrzy z mega zainteresowaniem:-D

Dziwne to z tą głową.. tak to nie podnosi, krzyczy, a jak mu daje mleko to głowę unosi jak go tylko na ręce biorę go karmienia... byle by jak najszybciej butle drapnąć :confused:

takaj, ja nie wiem do dziś dlaczego córka tak płakała, chyba poprostu taki typ. I teraz mój Mikołaj zachowuje się podobnie jak ona tzn. ani chwili sam nie poleży, ciągle trzeba nosić na rękach i zabawiać bo inaczej ryk. Takie typowe "high need baby" ;)

jagoda , współczuję choroby córci :/. Mikołaj też ma katar i nocki nieprzespane, bo katar spływa do gardła, mały kaszle i się budzi. A te wapno to na pewno dobre na kaszel?? Nie powoduje zagęszczania wydzieliny, przez co ciężej odksztuszać? Sama nie wiem, ale skoro lekarz przepisał to chyba wie :)

grinula, witaj!!!! :)

reklama
Cześć
Taka j. współczuję płaczu, oby mu się szybko odmieniło, a czemu dawałaś mu na śpiocha mleko, jeśli się sam nie budził na jedzenie?
Lena też dostaje wapno i też miała kaszel od tamtego tygodnia, na szczęście już jest ok.
Witam nowe forumowiczki
Jagoda to fajnie masz z taką pomocą do Milenki:-) Ja mam tatuaż na kostce u stopy i jakoś bardzo nie bolało, ale to było ok 12 lat temu
Agulec, spokojnie podaj probiotyk i powinno pomóc

Do góry