reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

reklama
Ewuncia problem w tym, że ja nie chcę non stop nosić bo ja nic zrobić przez to nie mogę potem za bardzo no i w ogóle nie chcę tak przyzwyczajać ale on potrafi się nie raz zanieść jak się go nie weźmie. Widzę, że teraz nic z tym nie zrobię ale jak będzie już starszy, będzie miał te 5-6 miesięcy to postaram się go oduczać z tego, gorzej, że moi rodzice jak on zapłacze to zaraz lecą do mnie na górę i z przekleństwami na ustach co my wyprawiamy i dlaczego go nie uspokoimy i tak mi się wpieprzają co mnie strasznie wkurza.

Kamu dobrze, że już Lenka nie ma kaszlu! A mleko mu podałam na śpiocha bo on się już tak powolutku zaczynał kręcić i na bank sam by się domagał za 5-10-30 minut, fakt, że nie wiem za ile ale jak mu podałam na śpiocha to nawet się nie przebudził i spał dalej a o tej porze jak się wybudza na jedzenie to już jest po spaniu.

Maciejka wyspałaś się?

czesc dziewczyny,

moj maluch zapomnial jak sie je z butelki, nie bylam na studiach ostatnio przez chrzest i wczoraj poszlam do lekarza a malego nie dalo sie pokarmic, za nic nie zje z butelki a cycka ciagnie, probowalam dwa razy ale tak strasznie juz plakal ze ciezko go bylo nawet cyckiem uspokoic, na szczescie zlapal i juz byl zadowolony. I co tu robic? probowalam nawet zwyklej butelki avent zamiast medela i nic, jeszcze bardziej wrzeszczal

Ewelinka a jaki smoczek najbardziej przypomina kobiecą pierś? A nie myślałaś karmić przez kapturek, żeby i pierś i butlę mial podobnie w odczuciu?

hej...
dodalam suwaczki, moja panienka konczy dzis 3 miesiace, kurcze kiedy to zlecialo...
Aktualnie mam starszaka w domu, bo zapalenie krtani ma...wiec mam 'wesolo'.... ;)

Ewelinka - probuj butla dokarmiac, w koncu przeciez zalapie.. albo najpierw cycem, a potem oszukaj i daj butle..

Taka ja - wspolczuje placzu Kubusia, moja tez do aniolkow nie nalezy, starszy synek byl, a jakby go nie bylo, malo plakal, potrafil lezec sam, a Gosia to taki maly wymuszacz, duzo ja nosze i to obowiazkowo w pionie i przodem do swiata, bo by sie zadarla na lezaco... pociesz sie, ze to minie...

Ide do galerii wkleic Wam moje dzieciaczki..

taka j Mam medela calma imitujacy piers, do mojej piersi nic nie jest podobne, mam plaskie brodawki i przy karmieniu on je wyciaga, wszystkie smoczki sa przy niej ogromne. Przedtem jadl bez problemu moje mleko, bede probowac

a jesli chodzi o kubusia to masz moze samobujajaca hustawke?? ja pozyczylam od kolezanki i jest super, fisher price ocean wonders, mozna kupic tez uzywana za niewielkie pieniadze
ginula jak on troszke podje z piersi to ani tyle nie chce, najlepiej jadl jak byl bardzo glodny ale teraz to nie dziala

Hej :)
Była u mnie ostatni raz położna. Mała waży już 5200 ;)

Taka j a gdzie tam :p prędko się nie wyspie ..

Ewelinka spróbuj z Lovi :)

Grinula fajnie nazwałaś dzieci. Jaś i Małgosia hehe

Grinula przestaje wierzyć w to, że to minie a jak tak to kiedy? Zdrówka dla synka!

Ewelinko mam huśtawke ale nie buja sie sama a nie mam juz kasy na kolejna no i nie moge tak kupowac ciagle niestety. Teraz pisze i bujam noga :)

Maciejka no życze Ci, zebys sie jednak szybko wyspała.

reklama
Maciejka te imiona sa po rodzicach mojego S. niestety juz ich nie ma, ja bardzo chcialam Gabrysie miec -albo Juliana, ale w ciazy ustalilismy, ze ja wybieram imie dla chlopaka, a S. dla panienki ( w pierwszej ciazy bylo odwrotnie) a mialam przeczucie, ze drugi bedzie chlopak, wiec bylby Julek .. no ale wyszla dziewczynka i maz znow mial wybor :)

Do góry