reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Ja jestem ciekawa kiedy w końcu przestanę mieć okres, nie wiem czy nie powinnam już dzwonić do ginekologa.

reklama
Cześć dziewczyny ;)

Taka j masakra z tym okresem. Ja już bym chyba dzwoniła do gin. Ja rodziłam dzień później i na szczęście jeszcze ani śladu, z tym że ja karmię piersią.

A jakie tabletki bierzecie? Ja dostałam ovulan dla matek karmiących i to się bierze bez przerwy. Ciekawa jestem czy w związku z tym w ogóle będę miała normalny okres. Ktoś wie może? Bo jak kiedyś brałam tebletki i nie robiłam przerw to okresu nie było (no po to właśnie nie robiłam przrw).

Basia z tego co pamiętam, Twój Kubuś też taki kudłaty jak moja Hania. No i my właśnie skończyliśmy walkę z ciemieniuchą. Wystaczyły 3 zabiegi co drugi dzień i nie ma sladu, choć wiem że to lubi nawracać. Ja natłuszczałam parafiną na godzinę przed kapielą, zakładałam czapeczkę, a potem wyczesywałam. Przy takich obfitych włoskach trzeba się sporo naczesać. Potem małą do kapieli i myłam główkę szamponem żeby po wyschnięciu dało się wyczesać te resztki już z samych włosków, bo to co się odklei od główki przykleja się ostro do tych ponatłuszczanych włosków. A tez miałam podejrzenie skazy białkowej. Jeszcze przed ciemieniuchą pojawiły się krosteczki na buźce i w główce, a nawet na dekolcie. Odstawiłam nabiał na 2 tyg i niby trochę pomogło, ale nie wiem czy to samo z siebie (bo ja podejrzewałam, że to trądzik niemowlęcy raczej) czy faktycznie ta skaza. Teraz już jem nabiał ale w mniejszych ilościach na wszelki wypadek. Krosteczki jeszcze czasem są ale bardzo delikatne. Trwało to ze 3 tygodnie może. Może u Was to to samo.

Hania miała jeszcze zatkany kanalik łzowy i miała mieć płukanie, ale po pierwszym dniu w górach samo jej się odetkało :D. Nie wiem czy to zmiana ciśnienia czy co, ale już 1,5 tygodnia i po śpiochach ani śladu :D.
W ogóle ten wyjazd dał mi trochę oddechu. Cudownie było na te 3 godzinki dziennie między karmieniami wrócić do ukochanego sportu, tylko ja, mój rower i moja ulubiona trasa :D. Każdy przejazd dawał mi tyle adrenaliny i endorfin, że jak dojeżdżałam na dół, to czułam się jak na haju, normalnie papka w głowie. Nawet deszcz mi nie przeszkadzał, ba, nawet opon na błoto nie zmieniłam, bo tak mi się cudownie ślizgało ;)

Lena też ma dużo włosów i mnie położna w szpitalu poradziła aby myć włoski szamponem dla dzieci i rozczesywać grzebieniem , a nie szczoteczką

Czesc,

co do smoczka to my mamy NUK ktorego maly ciumka tylko w ciagu dnia, a spi bez smoka,
dzisiaj dostalam kolejna paczke ciuszkow od siostry (jej maly ma 4 mce),
a okres juz mi sie skonczyl (to raczej plamienie bylo haha) i mysle ze miesiac temu bo tez mialam takie plamienia ze to tez byla miesiaczka, ja zawsze mialam bardzo slabe miesiaczki trwajace do 4 dni z czego w nocy nie plamilam :-D

Taka j koniecznie udaj sie do ginekologa!

Basiu my rowniez z ciemieniucha walczymy, ale przed kapiela smaruje Mikiemu glowke oliwka i myje potem kremowym olejkiem na ciemieniuche z Ziajki.

Kupciusia ja nie biore tabletek chociaz dostalam recepte na jakies antykoncepcyjne.
Super ze wyjazd w gory byl udany :-D

Basiu mpj maly robi kupki co kilka, nie martwie sie bo wszystko jest ok, nie meczy sie a kupki sa normalne ;-)

Hejka :)
my dziś byliśmy na szczepieniu, mam nadzieję, że Mały będzie się dobrze czuł. Póki co jest ok. Przez tydzień przybrał 500g:-)Mały chomiczek się z niego robi, hehe ;)

Mi moja gin też wspominała o tabletkach anty, ale powiedziała, ze najpierw trzeba badania zrobić. Więc do kolejnej wizyty się zastanowię. Ale chyba nie będę brała, zostaną gumki ;) A póki co pobrała mi tylko cytologię

Madziasek chyba najpierw przedzwonię bo wybrać się do niego to cała wyprawa i muszę masę rzeczy zorganizować ku temu poza tym jak mi leci to i tak mnie chyba nie zbada?

U nas po szczepieniu ok:-)Wojtuś może tylko troszkę bardziej spokojny niż zwykle był, ale nie marudził, ani nie było gorączki :-)Usnął grzecznie przed 20 i spał do 23. Aż nie wiedziałam co ze sobą zrobić w ten wolny wieczór ;) Już dawno nie zdarzyło mu się tak szybko usnąć.

reklama
Kulka no to super :-)
A ja podałam nawet paracetamol żeby się uspokoiła .. ale jak zasnela koło 21 to już spala ;)
Też tak nie lubicie strasznie wkładać tych czopków?

Do góry