reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Modlicha trzymam kciuki! Oby szybko, gładko poszło. Ale jak idealnie w termin trafiłaś :). Super.

Taka j. to dzisiaj mają Ci ściągać ten pessar no nie? Czy nie? Bo już zgłupiałam:baffled:. Podczytywałam na telefonie jeszcze w łóżku i chyba spałam jednak jak to czytałam.

Kamu jak tam nocka? Moja do d.py. Kości dały czadu znowu i jeszcze mała tak mi się wypychała niewygodnie, że myślałam, że mnie rozerwie w końcu.

Wczoraj po burzy zrobiliśmy sobie spacerek na nową działkę teściów, będą się budować. Skoro to był spacerek ciężarnej, to domyślacie się, że to nie jest za daleko. Ale powiem Wam, że odległość idealna (przynajmniej teraz tak uważam), ok 1km przez spokojne osiedle domków się idzie. W sam raz żeby małą podrzucić do dziadków szybko i sprawnie, choćby na chwilę żeby coś załatwić, ale wystarczająco daleko żeby się nie oglądać na codzień :-D. Ale bardzo fajne miejsce sobie wynaleźli, cisza spokój, mały lasek z jednej strony, a niby w mieście.

U mnie całą noc były burze i teraz jest 21 stopni i tak rześko. Chłodzę dom zanim się gorąco znowu zrobi, ale ponoć u mnie ma być najzimniej w najbliższych dniach. Zapraszam do siebie wszystkie przegrzane ciężarówki:-D

reklama
Kupciusia a nocka w miarę, chociaż jak zasypiałam to kuło mnie w tej klatce piersiowej i stresowało mnie to bardzo, o kościach nawet nie pomyślałam :-) ale mnie też się tak rozpychała, normalnie wypychała nogi czy ręce aż było widać na brzuchu, jak nigdy

Cześć wszystkim! :-)

10 rano a upał straszny.. ale wieje na mnie wentylatorek ;D jeszcze dwa dni takiej pogody, a później ma być już chłodniej :)

Kamu, a może to nerwoból jakiś Cię dopadł?? bo jak kłucia to przeważnie nerwobóle :)

Modlicha, trzymam kciuki !! to już na pewno się rozkręca akcja porodowa !!:-)

Taka j., doriq- za was też trzymam kciuki!! niech zdejmują te krążki i do roboty ;D

Kupciusia, chętnie bym wpadła się ochłodzić :-D a z teściami super! moi mieszkają dwa bloki dalej więc jak chcą to mogą nam do okien zaglądać ale na szczęście bez zapowiedzi nie przychodzą, a my mamy blisko na obiadki ;p zobaczymy jak to będzie jak się dziecko urodzi..

Dziewczyny masujecie te sutki?? bo ja tak wczoraj spróbowałam to brzuch się spinał i jakieś tam bóle w dole przyszły ale jak przerwałam to i wszystko puściło..

Kupciusia - ja to bym się pierwsza wprosiła do Ciebie na to rześkie powietrze bo przegrzana jestem niesamowicie.
Ja też jakiś czas temu miałam bóle w klatce piersiowej, u mnie wyglądało to tak jakby jakaś obręcz zaciskała mi się wokół klatki i kuło przy tym, trwało to jakieś 4 godziny, potem puściło. Ale takie akcje miałam też wcześniej przed ciążą.

Modlicha - trzymam kciuki.

hej dziewczyny ja kiepsko spie i T mnie dzis rano obudzil , mialam w nocy jakies bole klucia itd. ale przeszlo, teraz wlasnie bede jesc - musze stwierdzic ze nic mi sie nie chce!!!!! masakra po prostu - tylko bym lezala ja nie wiem moze zelaza mi brak ale jem w tabletkach ... hmm..

modlicha - uuu to cos sie zaczyna dziac :))!! super i na czas heheh ;))

kamu- no moze za duzo sie zestresowalas i mialas te bole i klucia w klatce bo to bardziej sie ze stresu wydaje a jeszcze jak boli to wiecej sie czlowiek stresuje co to i o co chodzi,

basia - ja masuje sutki i wlasnie twardnieje brzuch a potem puszcza - niby te masaze na wydzielanie oksytocyny zeby zaczac porod no ale w ostatecznosci stwierdzam ze nie tak latwo jest ten porod wywolac - jednak dziecko jak gotowe to przychodzi na swiat heh ;)

Taka j., Modlicha trzymam kciuki.

Ja już po wizycie, pessar zdjęty i nic się nie dzieje. Zrobiłam zakupy na kartki urodzinowe i się zaraz zabieram.

Miciurka udało się znaleźć dziewczynę do pomocy i już mam na błysk:-) Jeszcze tylko muszę zasłony do czyszczenia wysłać

doriq -dobrze ze juz PO i wszystko gra! ( a co ciekawego nakupywalas na kartki) :) ? - ja to lubie takie pier*dółki ;-), rob je rob poki czas ;) moze tez szybko sie zacznie u Ciebie, bo w sumie od 37-38 tydzien to juz mozna w kazdej chwili
:) - hmm znajac moje szczescie to ja bede chodzic i chodzic w ciazy hehe, i pewnie na koncowke sierpnia (moze) sie zalapie... , no wierze ze taka pomoc w domu to blogoslawienstwo :)- ja jestem zdana na Tomka jak narazie, no i oczywiscie tesciowa chetna przyjechac ''pomoc'' tylko ja niechetna jestem heheh:-D

ja wlasnie patrze na moskitiery i zamarzylo mi sie stworzyc jedna sama - kurde ambitna sie zrobilam pod koniec ciazy haha:-D szkoda ze nie myslalam o tym wczesniej ..jakos blizej kolo 30-tego tygodnia a nie teraz 40-ego :laugh2:.. :-p

taka j i modlicha - kciuki i czekam na wiesci jak na szpilkach :)!

Oj.. widzę, że zaczyna się coś dziać !

Taka j., się martwiłaś, że przenosisz, a tu już jutro będzie dzidziuś ... !!
Modlicha, Ty pewnie już dzisiaj będziesz synka tulić !!
Ale ja wam zazdroszczę !!

Doriq, super, że wszystko ok :) to teraz możesz działać i przyspieszać :D

Miciurka, podziwam, że Ci się chce.. ja to już najczęściej tylko leże jak ten wieloryb i nic nie robię :-D

dziewczyny pytanie czy po tym pessarze moge krwawic?
Robilam kartki i cos mnie brzuch zaczal bolec poszlam do lazienki i na wkladce krew, no i caly czas leci. Chyba sie nic nie zaczyna? od podraznienia szyjki to raczej? bo moze jestem jedyna ale nie chce jeszcze rodzic!

reklama
hm.. ja niestety nie pomogę bo pessara nie miałam.. a badała się lekarka?? bo mnie jak w poniedziałek badała tak "dogłębnie" to powiedziała, że mogę po tym plamić.. szyjka jest mocno ukrwiona i się to zdarza, więc może trochę Ci ją podrażnili ściągając ten pessar :-)

Do góry