reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

dzieki Basiu. Generalnie to tylko ten pessar wyjal i nie gmeral, mam nadzieje, ze to nic nie jest, bo wydaje mi sie ze krwawi jak 1, 2 dzien miesiaczki czyli slabo, ale stale. Kurcze juz mam schize...

reklama
doriq, wlasnie o to mi chodzi. Cesarka na zyczenie jest najgorszym pomyslem na rozwiazanie ciazy. Dziwie sie, ze dziewczyny sie na to decyduja z wlasnej woli. Po cesarce podano mi do wenflonu lek (mniemam, ze to byla oksytocyna) na skurcze macicy. Przy tych skurczach nie tylko bolala mnie macica, ale takze blizna po cesarce. I tak przez cala dobe..:no: Leki przeciwbolowe malo co pomogly na usmierzenie bolu. Przez cala noc plakalam z bolu..

kamu, dzieki. Wczoraj wlasnie zakupilam dwie butelki z tomy tipee, ktory imituja piers kobiety. Mam nadzieje, ze za niedlugo bedzie widac rezultaty i maly nie bedzie sie denerwowal przy ssaniu mojej piersi.

basia89, pielegniarki w szpitalu stwiedzily, ze wyglada na 3-miesiecznego bobasa i dawno takiego wielkoluda nie widzialy:-D Bole przeszly trzy dni po operacji, a bylam pewna, ze bede sie z tym meczyc przez przynajmniej pol roku. Wazne, zeby od razu jak masz czucie w nogach wstac i chodzic. Gdybym to zaniedbala to pewnie do dzisiaj by mnie bolalo.

Moje piersi wolaja o pomoc! Jestem w totalnej rozsypce. Mam nawal pokarmu, a maly nie chce ciagnac, a jak juz ciagne to wypluwa pokarm. Myslalam, ze cos nie tak z moim mlekiem, moze mu nie smakuje, ale jak sciagnelam laktatorem do butelki to wypil jednym duszkiem. Porobily mi sie twarde guzki w piersiach i bola przy dotyku:-( Boje sie, ze sie nabawie jakiegos zapalenia. Nawet nie mam czasu kiedy odciagac pokarm. Zazwyczaj robie to tylko raz wieczorem, a to i tak nie wystarcza. Nie wiem czy jakas depresja mnie nie zlapie przez to wszystko...:zawstydzona/y:

Znow tylko o sobie, ale naprawde nie mam czasu Was doczytac:zawstydzona/y:Rozpakowujcie sie szybko, zebysmy mogly sie nawzajem powspierac i wymieniac doswiadczeniam:tak:

Ostatnia edycja:
Kurczę Shisha jestem zielona w tym temacie, ale życzę powodzenia i trzymam kciuki żeby się udało przekonać "małego" do maminego cyca. Nie macie tam takich specjalistów od laktacji? Dużo wytrwałości!! A po co ta oxy po cc? Do rodzenia łożyska czy jak? Ciekawe czy w Pl też tak robią. A co do cc na życzenie to mam takie samo zdanie, mimo że nie rodziłam jeszcze. Ale osobiście nie zażyczyłabym sobie i bardzo bym nie chciała mieć przymusowego.

Modlicha gratulacje!! Super to się u Ciebie wszystko zadziało, jak w zegarku! Też bym tak chciała. A Wojtuś też potężny chłop! Drepcze po piętach Shishowemu synkowi (przepraszam, ale imię było skomplikowane :zawstydzona/y:, może nadamy Mu jakąś forumową ksywkę:-D). Koniecznie zdaj nam relację jak się ogarniecie, bo bardzo mi się podoba taki scenariusz:-D.

Ciekawe co tam u Taka j. Wygląda na to, że zdąży na rozpoczęcie synka :). A miała się ze mną bujać do września ;).

Czesc dziewczynki!
nie odpisze bo nawet nie mam czasu na czytanieagle, Babel za duzo czasu mi pochlania, ciagle wisi na piersi i pokazuje jaki to nerwus z niego, zreszta po tatusiu ;-) porobili nam badania mimo antybiotyku na paciorkowca i jutro do domku. Jest tak goraco ze mamy 29 st w pokoju, dzieciaczki ciagle spocone, masakra!
wroce do domku, zaczne nadrabiac!
buziaki

MadziaSek chłopaki to takie małe ssaki, mój to cały czas wisiał na cycu, tzn w szpitalu jeszcze nie , ale w domu już tak, miałam tego czasami dosyć, ale się unormowało.
doriq pilnie jedź do szpitala, gdy jest krwawienie, zawsze trzeba informować lekarza, sprawdzą to.
Shiska masz nawał pokarmu, przystawiaj go nie zniechęcaj się no i odciągaj, ale nie tak dużo, tylko tak żeby te piersi odciążyć, bo im więcej odciągasz tym więcej się go produkuje. Aby było mniej pokarmu można szałwie pic, ale nie wiem czy kupisz ją tam gdzie mieszkasz. A "doły" to normalka, moje dziecko znowu cały czas chciało jeść ja się czułam więźniem mojego dziecka we własnym domu, strasznie mnie to dobijało i nie raz chciało mi się płakać.

Witam od rana
Moje wczorajsze krwawienie na szczęście ustało. Niestety w tym chorym kraju nie jest tak łatwo do szpitala na kontrolę trafić. Tam w godz popołudniowych nie ma żadnego lekarza i wysłali nas do lekarza rodzinnego, który g.wno umie i może zrobić. Zadzwoniłam więc do położnej i ona mnie uświadomiła, że krwawienie może się zdarzyć, a wręcz niewielkie krwawienie w ciąży jest normalne, tak też jest napisane w informatorze, który od niej dostałam:szok:
Dziecko ruszało się dobrze, więc stwierdziłam, że się wyśpię i jakby co jadę do PL. Krwawienie ustało i czekam czy się mały obudzi, bo od rana słabo go czułam.

reklama
Doriq , co za opieka, jak ze średniowiecza. Najważniejsze,że dziecko się rusza a krwawienie ustało. W PL to zawsze mówią,że jak coś takiego się dzieje to trzeba udać się jak najszybciej do lekarza.
U nas znowu kolejny dzień ukropu, nawet noc była bardzo gorąca. Mogło by się zrobić trochę chłodniej, przez ten gorąc nie mam nawet siły żeby posprzątać , bo zaraz robi mi się słabo.
Ciekawe jak tam taka j.

Do góry