reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

A ja wam powiem.ze chyba i tak wole w lato chodzić z brzuchem.anizeli w.zime w jakichs kartkach itd :) no ale może.to inaczej widze bo u mnie tak ciepło nie jest;),

Aurelia- napewno dasz radę.z.pielegnacja pepka i karmieniami, od czegoś trzeba zacząć no i ciągle.robienie czegoś to się człowiek "wyrabia" najtrudniej chyba zacząć ;),ja najbardziej myślę o kąpieli,

A moje.dziecko to jakis odwrotowiec, bo rano mnie kopie ostro, i normalnie ciągle się wierci a wieczorem to w ogole mnie maltretuje, więc no będzie baardzo.ciekawie jak się urodzi bo juz widać ze ma "charakterek" :D

reklama
Dobija mnie to forum momentami bo chodzi tak wolno, ze zdążyłabym się wyspać :/
A w ogóle to mnie jakiś dół chwycił bo nogi mam znowu tak opuchnięte, że sobie nie wyobrażam jak będą wyglądać wieczorem tym bardziej, że mam 2 pralki do wyprasowania!

Co tu tak cicho?
Taka j. nie wolno chodzi tylko nikt tu nie zagląda:-D

U mnie jest dziewczyna do sprzątania i od 9 sprząta górę, ale tu musiało być zasyfione...
Ja się dzisiaj jakoś źle czuję. Taka trochę osłabiona i po brzuchu mi jeździ, tak jakbym ciągle głodna była.

Dziś byłam na ktg - wszystko w porządku, lekarz powiedział, że piękne ktg. Tętno Dzieciaczka w normie, skurcze max 28 czyli żadne...Ale cieszę się, że tętno dobre, bo się martwiłam trochę, że taki spokój w brzuchu mam w ciągu dnia...

Kulka to masz skurcze takie jakie ja miałam jak na ktg byłam, też mi powiedzieli, że to nie można powiedzieć, żeby jakiś skurcz był czyli kulamy się jeszcze a ja mam serdecznie dosyć już :( Mam doła jakiegoś.

Jutro mąż ma urlop, wziął sobie, żeby ze mną jechać do szpitala, w sumie nie wiem po co bo jadę tylko ten pessar zdjąć i boję się, że jak on specjalnie urlop wziął to nic nie załatwimy jak to w życiu bywa :/

Taka j. załatwicie, trzymam kciuki:-)
Nie wszyscy lekarze są tacy jak ten, na którego trafiłam za pierwszym razem - na szczęście:-)
Może u Ciebie po zdjęciu pessara coś się zacznie?:tak:

Kulka nie wiem zobaczymy co będzie, w ogóle to jestem tak śpiąca, że to jest niemożliwe, miałam tyle zrobić dzisiaj i zrobiłam może ćwierć tego, nie umiem się zebrać do kupy.

taka j. w sumie dobrze,że wziął wolne, raźniej Ci będzie, tym bardziej ,że mówiłaś iż na żadnym USG go nie było.
Kupciusia to mamy podobnie mnie też w nocy kości bolą a w dzień jak gdzieś dłużej posiedzę.
Kulka dobrze,że poszłaś na to KTG przynajmniej jesteś spokojna.
Micur-ka ja w sumie też jednak wolę latem niż zimą, bo lekko chodzę poubierana, a upał nie przeszkadza mi jakoś specjalnie, bo i tak siedzę w wodzie na okrągło. Chociaż najlepiej to chyba w kwietniu-maju rodzić.
Ja dziś byłam na wizycie, młoda waży 3300 , także więcej niż Maks jak się urodził. Moja lekarka trzyma się tylko terminu z om. Zwolnienie wypisała do 28.08 bo tak mam termin.

Kamu no nie chodził ze mną, wyciągłam go siłą na drugie prenatalne ale jutro to chyba on za wiele nie zobaczy, ja nie wiem co się jutro w ogóle będzie działo a obawiam się, że w ogóle nic, on też stwierdził, że ma przeczucie, że nie zdejmą mi tego pessara, chyba się wścieknę wtedy bo się tak nastawiłam na to! Córa ładnie waży! A coś Ci mówili czy się coś szykuje już do porodu?

Nie jestem pewna czy nie mam tych bóli "cipkowych", o których pisałyście, to są takie kłucia? Mnie tak delikatnie kłuje ale troszkę, za to napieprza mi pachwina i stopa w rozmiarze 48 daje o sobie znać! Czuję się jak koń po westernie dzisiaj.

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety nic się nie szykuje, ale tym się nie martwię, w sumie z synem też tak miałam a urodził się w 39 tyg. Chociaż wolała bym rodzić jak się trochę ochłodzi, leżeć w szpitalu w taki ukrop to coś okropnego.
Kurcze coś mnie zaczęło kuć w klatce piersiowej

Do góry