reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Kamu mnie też z pierwszym dzieckiem wzięło niby nagle, choć szyjka mi się skracała co wizytę a teraz stoi w miejscu więc nie wiem jak to będzie. Może odpocznij sobie jak Cię tak kłuje!

reklama
Ponoć do końca sierpnia ma być gorąco także już wolę chyba urodzić bo przez te stopy nigdzie nie wychodzę ..
Też synka w 39tyg urodziłam :-) dokładnie 9dni przed terminem czyli jutro bym musiała urodzić żeby było tak samo :-)

Ja też urodziłam 9 dni przed terminem :-)
Wzięłam letnią kąpiel i przeszło, tzn już nie kłuje tak mocno, bo się w pewnej chwili lekko wystraszyłam.

Ostatnia edycja:
Doriq- fajnie.ze ktos się znalazł żeby pomóc ci w domu :)

Kulkaprzytulka- ciesze się ze ktg wyszlo.dobrze i cię to uspokoilo

Kamu- wiesz co dziś właśnie myslalam o tym ze w razie nastepnej.ciąży będę.się starac żeby rodzic kwiecień -maj hehe ;)) ( dobra jestem jeszcze nie urodziłam jednego dziecka a juz myślę o 2ciąży hah no ale ja wole planować lata na przód ;))..) no i wow to nieźle juz malutka.waży :)!

Taka- to się ciesz ze mąż.wzial wolne, jednak pokazuje ze mu zależy ;) - bynajmniej sama nie będziesz jechać, no i trzymam kciuki i niech zdejmuja to "cholerstwo" walcz o to.. hehe ;))

Dziewczyny czy wy też macie taki jakby refluks?? Bo normalnie mnie to wkurza tak.ze szokkk!

Dziewczyny ja mój termin porodu z poprzednim synkiem minęłam już 17 dni temu :D

Miciurka też mi się coś w stylu reflusku zdarzało, to chyba normalne w ciąży, ostatecznie wszystko tak ściśnięte, że miejsca nie ma więc takie "cofanie" to chyba nic dziwnego.

Mąż sobie ten dzień urlopu wziął i ja się go pytam "ty sobie wziąłeś, żeby ze mną jechać?" a on mi "musze sobie troche odpocząć" :-D Co by nie było ;)

Dziewczyny czuję, że wrócę z tym w środku i niepotrzebnie się tak nastawiałam, że mi to zdejmą, jakąś tam nadzieję, że bez tego wrócę jeszcze mam ale słabnie :/

taka j. trzymam kciuki aby jednak zdjęli ten paser.
Wczoraj mnie wystraszyło to kłucie w klatce piersiowej, jeszcze wieczorem jak się położyłam to mnie kuło, na szczęście w nocy przeszło, oby dziś bez takie "atrakcji"

Ostatnia edycja:
Taka j. ja też dziś jadę na zdjęcie, z tym że mi na 100% zdejmą. Włożyłam do samochodu torbę na wszelki wypadek, jakby się coś zaczęło, bo kazali, ale mam nadzieję, że jeszcze nie urodzę (chociaż od dziś już mogę!!!:-D). Chciałam sobie jeszcze sprawy na mieście pozałatwiać:-). Trzymam za ciebie kciuki, żeby ci ten pessar w końcu zdjęli, bo już masz go tak długo, że czasem zakwitnie:-D

Hej!!

takaj - trzymam kciuki, żeby Ci go zdjęli!!

kamu - i co przeszło i tu kłucie?

Więcej nie odpisze, bo nie jestem na bieżąco:zawstydzona/y: przez te upały cały dzień na dworze w basenie i pod altanką siedziałam.

Ja dziś jadę na to ktg i chyba w ogóle u mnie coś się rozkręca :tak: w nocy nie spałam, budziły mnie co chwilę skurcze, ale bardzo nie regularne. O 5 były silniejsze, wkurzyłam się i poszłam zrobić gorącą kąpiel. Po niej nie przeszło, ale ok 6 do wc mnie pogoniło. Po tej akcji skurcze miałam rzadsze, ale silniejsze, trochę się zdrzemnęłam między nimi :tak: Mam też taki śluz podbarwiony na różowo - więc chyba czop odchodzi, albo to efekt skracającej szyjki... Jeśli zostawią mnie na oddziale to będę pisać smsy.

Trzymajcie kciuki!!!

Modlicha to na bank Cię coś bierze, pewnie dziś się rozpakujesz :) Tylko gorącej kąpieli absolutnie nie wolno brać, tylko ciepłą. Od gorącej można dostać krwotoku. Jednak jeśli po kąpieli się skurcze nie zatrzymały tzn ,że akcja się rozkręca. Trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród :-)

reklama
Taka j. i doriq - trzymam kciuki, żeby Wam wyjęli już te zbędne teraz krążki:-)i niech się rozkręca akcja.
Modlicha - powodzenia, pewnie po tym ktg to Cię już zostawią i się zacznie na dobre:-)

Do góry