reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Saguaro- no ja mam wanienke ze stojakiem bo od kolezanki dostałam, ale dziecko takie malutkie to sie trzyma caly czas ja się nie boje bynajmniej to takie wyprofilowane w sumie mam nadz że będzie wygodnie.kąpać :)
A ja nie umiem rozróżnić czkawki a kopniakow dla mnie to wszystko są boxy :)
Co do ciuszkow mam kilka na 56 a reszta juz większe, duzo mam ciuszkow oznaczonych 0-3miesiace,a do szpitala biorę 2 komplety mały i wiekszy

Quincy- no julii od groma fakt! :) moja chrzesnica gabrysia, ładne imię - a wiesz co że też się dziś zastanawiałam nad tymi imionami w sensie czy dac 1 czy 2 ;)),

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny. Nadrobiłam 3 dni i już nic nie wiem :p. Przedstawiłam już dziś projekt do akceptacji klientom i nie wnieśli żadnych poprawek :D. Lubię jak mi nie wymyślają i nie psują koncepcji :p. Jeszcze jutro dobór roślin zrobię i będzie z górki.

Ktoś pytał o szkołę rodzenia, u mnie jest 10 spotkań: 1 godzina wykładu i 1 godzina ćwiczeń. Jeszcze nam 2 spotkania zostały. Dzisiaj było o komórkach macierzystych z krwi pępowinowej, trochę o połogu i była wycieczka po oddziale. Grupa testowała na mnie pozycje porodowe i mogłam wybrać mój nr 1. Chociaż pewnie takie rzeczy to w praniu wychodzą.

D musiał lecieć dzisiaj do Szwecji i do soboty jestem sama :(. Strasznie tego nie lubię, ale co zrobić.

Madziasek mój reaguje tak, że mi mówi, że mam ją olać, ze 2 razy stanął w mojej obronie, raz mi tyłek z nią obrobił i tyle :)

Miciurka a no zaczęłam :)

Kapciusia do soboty bliziutko, zleci, fajnie, że masz żadnych poprawek do zrobienia!

Dziewczyny mam pytanie odnośnie urlopu macierzyńskiego. W związku z tym, że ma nam przysługiwać roczny urlop macierzyński co skutkuje tym, że nie będziemy w pracy okrągły rok to czy w związku z tym "przepada" nam za ten rok urlop wypoczynkowy?

witam :))

Quincy, trzymam kciuki za dzisiejsze egzaminy, ja przez 3 dni mialam teraz i do srody mam spokoj:-D:-D

taka.j z macierzynskim nie pomoge, bo mi nie przysluguje:baffled:

sugaro, ja mam od 52 wzwyz, i ciekawa jestem jaka sie urodzi dzidzia.

ja dzisiaj przez cała noc mialam wrazenie, ze wody mi odeszly i co chwile się budzilam:baffled: wogole przez tą pogodę nogi mi puchną i caly czas chodze jakas poddenerwowana. Najgorzej ze do pracy musze chodzic jeszcze do polowy lipca,a tak mi sie nie chce:wściekła/y::wściekła/y:

Jagoda a dlaczego chodzisz tak długo do pracy i jak to jest, że Ci macierzyński nie przysługuje??

Byłam w przedszkolu pytać czy mogę zapisać synka na dyżur w wakacje ale niestety nie bo to przysługuje tylko dzieciom, które już tutaj chodzą do przedszkola :( A tak chciałam zapoznać go z nowymi kolegami.

Maciejkaa biedactwo. Mi też nogi puchną i palce, widzę po obrączce wieczorem. Ponoć picie dużej ilości wody pomaga.

Saguaro ja kupuje 56. Gratuluje zakupów. Kciuki za wizytę.

Miciurka my też mamy już wybrane i będzie Adrianek

Kupciusia super, że projekt do przodu a do soboty już niedaleko.

Taka.J nie urlop Ci nie przepada. Możesz go normalnie wziąć np. od razu po rocznym macierzyńskim.

Kolejna wizyta u dentysty zaliczona, już jestem nimi zmęczona, ciągle tylko zatruwamy ząb i ciągle stoimy w miejscu bo za bardzo mnie boli. Zostały jeszcze 2 z 3 nerwów. Chciałabym, żeby już mi zrobił w końcu ten ząb.
Wczoraj byliśmy na ostatnich zajęciach w szkole rodzenia. Była kąpiel i przewijanie. Na lalce to wszystko prosto wygląda, na koniec dostaliśmy podarki i w tym butelkę avent natural z czego się cieszę. I jeszcze zaliczyliśmy miłe spotkanie z koleżanką, której dawno nie widzieliśmy.
Dziś pogoda się zepsuła i chyba będzie padać no i kolejna porcja prasowania przede mną.

hej mamusie :) staram się zaglądać parę razy dziennie lub chociaż raz dziennie. albo mi się wydaję albo kilka mamuś się wykruszyło..? ja też nie potrafię odróżnić czkawki :baffled: GABRYSIA będzie i u nas! chociaż mój M uparł się na Nikole :no: też rozważaliśmy dwa imiona alle ja mam dwa anna weronika i anka jestem tylko w urzędach itp a weronika wolę na co dzień i tak się przyjęło już od małego :happy2:masakra mieć dwa imiona jak dla mnie...

Marzycielka u nas przeciwnie, dopiero od wczoraj mamy pogodę ładną a wcześniej ciagle lało. Super sprawa z tymi podarunkami, taka butelka to jest spory koszt z tego co pamiętam więc ładnie się zachowali!

Cześć dziewczyny !
Piękna pogoda :-) chyba zaraz pójdę sobie na balkon trochę posiedzieć..

Taka j., to pierwsze zebranie zaliczone ;-) może tylko ta nauczycielka takie pierwsze wrażenie robi, a będzie fajna dla dzieci :-) a to u Was w przedszkolu trzeba płacić za wakacje ? u nas jest miesięczny dyżur i wiadomo płaci się tylko jak za normalny pobyt w ciągu roku tzn. za żywienie i godziny.

Saguaro, ja mam ubranka od rozmiaru 56, tylko tych mam kilka, a a najwięcej na 62. Mam też 68 i 72 ale to już siostra kupiła takie większe. Śpiochy czy kaftaniki mam właśnie tylko 56 i 62. Zobaczymy jaki się mały urodzi ;)

Miciur-ka, ja właśnie mało się udzielałam ale was często czytałam dlatego pamiętam, że właśnie mieliście problem z ustaleniem imienia :-) u nas będzie Kubuś, wiem, że bardzo popularne ale to też jedyny imię które nam się z mężem wspólnie podoba ;-)

Taka j., z tego co ja wiem, to urlop nam nie przepada :-) ja pytałam księgowej u mnie w pracy to mówiła, że mi zostanie.. nawet stary za 2012.. bo w praktyce jest do wykorzystania do końca września ale mówiła, że jak ciąża to patrzą na to inaczej.. Czyli trochę tego się nazbieraJ ja mam 2dni za 2012, plus 26dni z tego roku no i póżniej za 2014.. to po macierzyńskim wezmę od razu jeszcze z 40dni urlopu :-p

Dla mnie znowu jest problem z tymi dokumentami wszystkimi.. gdzieś czytałam, że na 2tyg przed porodem trzeba pisemną prośbę napisać do dyrekcji o roczny urlop.. Ja zrobię to już na początku lipca, bo wolę wcześniej niż potem nie zdążyć..

Jagoda, z tą umową zlecenie to jest masakra jakaś.. wiem, bo u nas w przedszkolu też jest kobietka, która ma umowę zlecenie, praktycznie nic jej nie przysługuje, a w pracy musi być i tak codziennie.. dziwne to strasznie.. :baffled:

Taka j., teraz czytam o tym dyżurze i się dziwię.. u nas w Bytomiu każde przedszkole ma ustalony termin dyżuru i mogą zapisywać dzieci z całego Bytomia, a nie tylko te, które u nas chodzą..

Marzycielka, nam zostały jeszcze 3 lekcje w szkole rodzenia, ale kąpiel mieliśmy już teraz :) faktycznie na lalce się proste wydaje, a jak dostaniemy żywe dziecko to chyba ręce będą mi się trzęsły ze strachu:-p
Podziwiam Cię z tym dentystą.. ja mam też zęby do roboty ale dopiero po ciąży się nimi mogę zająć bo strasznie mi krwawią dziąsła i dentystka powiedziała, że przez to nic nie może zrobić...

reklama
Basia a co jak się urodzi wcześniej niż jest termin? Jak wtedy załatwić to, że się chce roczny macierzyński? Kurcze ja też się w tym nie ogarniam! Ja mam z 2012 roku uwaga 26 dni urlopu! czyli cały, plus cały urlop z 2013 roku. Jakby wszystko poszło dobrze to wykorzystałabym tylko te zaległe urlopy a normalny wzięłabym jakoś na święta i ferie, żeby synkowi opiekę zapewnić w czasie wolnym od szkoły ale to oczywiście nie wiadomo jak będzie więc nic jeszcze specjalnie nie planuję.

Do góry