reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

saguaro - a jaką masz wadę wzroku? mi ginka kazała iść do okulisty, by zbadał oczy i stwierdził czy mogę rodzić sn, w poprzedniej ciąży nie było przeciwwskazań, choć mam dużą wadę -6 i -5.5. Mam wizytę w czwartek i jestem ciekawa co powie tym razem, to chyba zależy od stanu rogówki, ale nie pamiętam już dokładnie

kupciusia - zazdroszczę pogody!! u nas wczoraj była taka burza z gradem, że się bałam czy mi okien dachowych nie powybija :angry:

quincy - powodzenia na egzaminach!! i gratuluję zakupu wózka:tak:

reklama
my2013 - myślę, że gdyby stan łożyska był niepokojący lekarz przeprowadzający badanie by cię o tym poinformował. Według mnie nie ma się o co martwić ;) Czekaj cierpliwie na wizytę i zasyp lekarza pytaniami ;)

A ja już PRAWIE skończyłam pisać pracę z bio. Jeszcze tylko to przepisać na papier podaniowy i będzie cacy.
Chyba dobrze, że to poprzekładałam, bo już teraz ciezko mi sie skupić jak mała kopie, a co dopiero będzie za dwa tygodnie ;p

Powiedzmy sobie szczerze - mam motywacje ;) Chcę mimo młodego wieku być dla córki przykładem i mimo ciąży ciągnąć naukę dalej ;)

Quincy no właśnie a ile masz w ogóle lat? Jak rodzice na ciąże zareagowali?

Za tydzień mam 18 ;)
Rodzice, a właściwie mama bo to z nią mieszkam, zareagowała najpierw histerią, później pomocą.
No i pomaga do tej pory ;p
Tata najpierw był w dużym szoku, pozniej też wyciagnal pomocną dłoń.

Powiem Ci, że to zależy od człowieka, wiadomo, że Twoi rodzice wystraszyli się tej sytuacji pewnie stąd taka reakcja, ja kiedy zaszłam pierwszy raz w ciążę miałam 24 lata a i tak moja matka zareagowała w kiepski sposób, wywaliła mnie z domu. Twoi rodzice to mądrzy ludzie, sama też jesteś bardzo rozsądna i na pewno wychowasz fajnego młodego człowieka.

Dziekuje za mile slowa, naprawde ;)
Jestem jedynaczką i to długo wyczekiwaną, więc może to była okoliczność łagodząca.

Współczuję braku wsparcia i wywalenia z domu. Nie wiem jak ja bym sobie poradziła sama...

Co do rozsądku mojego to muszę się kłócić ;D Gdybym była rozsądna, zapewne nie byłabym aktualnie w III trymestrze ciąży, tylko kończyłabym zajęcia w szkole. No ale człowiek uczy się na błędach, przed ciążą zachowywałam się jak typowa gówniara, ważne było życie towarzyskie i ogolnie imprezy, przez ciążę wydoroślałam i bardzo na plus mi to wyszło ;)

Ostatnia edycja:
Ważne jest to jak na to zareagowałaś i że chcesz być odpowiedzialną matką i wziąć odpowiedzialność na siebie. Będzie dobrze, rodzice pomogą, szkołę sobie dokończysz, na pewno się poukłada i pewnie spotkasz kogoś fajnego bo z tego co rozumiem to ojciec dziecka nie jest zbyt dojrzały.
Aha, też jestem jedynaczką ;)

reklama
Ojciec dziecka dopiero tydzień temu "dojrzał" do powiedzenia mi `cześć` na mieście. Generalnie jest 4 lata starszy...
Poukłada się napewno, musi ! ;)
Ja to sie tak ciesze z tego że będę miała małą, chciałabym już ją mieć po tej stronie brzucha i chyba ona to baaaardzo dobrze rozumie ;p Myślę, że wyskoczy przed czasem, chociaż dla jej dobra wolałabym, żeby nastąpiło to PO 36 tygodniu ;)

Do góry