reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejkaa bylam w przychodni u lekarza zwyklego i ona nie wiedziala ze jest opieka poloznej od 21 tyg, wiedziala tylko o tej po porodzie. To jest przychodnia blizej mojego starego adresu wiec wyslala mnie do tej kolo mnie zebym tam sie do poloznej zapisala, ale gdy tam przyszlam to sie okazalo ze polozne sa tylko w jednej przychodni w miescie i to wlasnie w tej gdzie pracuje moja dr. Nie chcialo mi sie tam wracac bo padal deszcz ale jak bede w poblizu to pojde sie zapytac. A jak pytalam o nr do poloznej srodowiskowej w przychodni kolo mnie to zrobily oczy jak pieciozlotowki ze zdziwienia, widocznie u mnie nikt nie chodzi przed porodem do poloznej.
bardzo dziwne naprawdę :baffled:

Zapytaj bo warto taka położną mieć :-)

reklama
Witam ze słoneczkiem (w koncu) :-D:-D:-D,

z ta polozna tez musze sie sepytac, za tydzien na krew i siuski jade to sie dowiem.

marzycielka, wspolczuje bolu zeba, ja tez mam 2 do kanalowego leczenia, poki co sa zatrute

mam taki straszny katar, ze ledwo oddycham a do tego kaszel mnie meczyl cala noc i co chwile sie budzilam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ale mam dzis piękny suwaczek, teraz oby do 36 tyg!

moje postanowienie na dzisiejszy dzien: spakować torbę

miłego dnia!!

Aleksandral ja używam Angelsounds doppler-model JPD-100S kupiłam go tutaj, ale na pewno można go tez kupić na allegro i na amazonie. Proste urządzenie bez żadnych udziwnień ma dwa wyjścia na słuchawki, więc możemy słuchać razem z mężem,można jeszcze nagrać tętno malucha. Nie miałam nigdy z nim problemów i zawsze potrafiłam znaleźć tętno. A,można używać np. lekkiego balsamu do ciała, niekoniecznie tego specjalnego żelu.

A tak w ogóle to dzień dobry! strasznie dawno tu nie zaglądałam...

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Wszystkim!

Wczoraj byłam na pierwszych zajęciach ze szkoły rodzenia. Pokazywali nam salę porodową i oddział położniczy. Mówili też o wyprawce dla mamy do szpitala.
Póki co jestem pozytywnie nastawiona.
Zapytałam też położnej, czy można wynająć sobie pomoc do porodu i powiedziała, że jak najbardziej tak. Koszt to 1000 pln. Ale wszystko legalnie! Żeby nie było!

Widziałam, że mówiłyście coś o wadze dzidziusiów. Mój Maluch póki co waży 1,70kg. Jednak spodziewam się, że będzie dużym dzieckiem. Jego tata był dosyć dużym klockiem :) Ja byłam normalna. Coś ok. 3,5kg.

Wczoraj nawet położna zapytała ile przytyłam w ciąży, bo mam duuuży brzuch :( Póki co strzeliło mi 10 kg. A to 31 tydzień. Zapytała czy jadłam dużo słodyczy czy owoców? W moim przypadku przeważają owoce. Dzień bez owoców dniem straconym. No ale słodycze też czasami się pojawiały, nie powiem, że nie... :(
Powiedziala, że mam się przerzucić na warzywa. Teraz dziecko nabiera przede wszystkim masy i muszę jeść tak, żeby nie utuczyć siebie i nie nabić dziecku kilogramów nad normę. To też ułatwi poród...
W sumie jak popatrzyłam na te brzuszki pozostałych mam, to rzeczywiście mniejsze się wydają :(

A Wy dziewczynki ile kg jesteście na plusie?

Saguaro faktycznie ładna waga Waszego "malucha" ale to dobrze, silny chłopak będzie! Odnośnie wagi to mnie się wydaje, że 10 kg w 32 tc to taka normalna waga, mój teraz waży podobno 1200 gram a skończyłam 29 tydzień, mnie samej przybyło póki co 4,5 kg.

Ewelinka nie martw się, mój w 25 tygodniu ważył 660 gram a 4 tygodnie później już 1200 gram a spodziewałam się mniej także teraz dzieci szybciej przybierają na tym etapie. Daj znać po wizycie.

ewelinka12 mój Maluch miesiąc temu też ważył nieco ponad pół kilo. Chyba 700 g. A teraz już kilo więcej. Lekarz powiedział, że to prawidłowa waga jak na ten tydzień ciąży, więc się nie martwię póki co, że za duży będzie.

Moja koleżanka urodziła kilka lat temu chłopca o wadze 5,6 kg!!!! Tak, tak!!! 5,6kg! Oczywiście sonda zmierzyła mu wagę na ok. 4 kg i kazali jej rodzić naturalnie. Rodziła chyba 20 h! Aż w końcu mąż koleżanki się wkurzył i pogonił lekarzy to cesarkę jej zrobili. A jak zważyli noworodka to aż im szczęki opadły.
Gdyby nie interwencja męża koleżanki to dziecko by się zamęczyło i ona też :(

taka j. malutko przytyłaś! Ale to dobrze dla Ciebie. Później będziesz szybciej wracała do formy :)

reklama
Saguaro 5,6 kg??? O kurcze! Koszmarnie dużo, dobrze, że miała męża przy sobie, sama pewnie mogłaby błagać o cc a i tak by to olali.
Póki co taka waga u mnie ale jeszcze 11 najintensywniejszych tygodni przede mną :)

Do góry