reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witajcie,

kolejny deszczowy dzien heh
dzisiaj mialam pierwsze ktg, wlasnie czekam na polozna bo poszla do gina po opinie ;-)

Saguaro dziekuje samopoczucie jest ok, brzuszek rosnie, maly coraz mocniej kopie!
A jak u Ciebie?

Ostatnia edycja:
reklama
ewelinka, u mnie podobnie, kaszel, gardło boooli i jeszcze nos zapchany:eek::eek:. też sie martwię tym kaszlem, bo moja sąsiadka przez kaszel urodzila w 36 tyg:baffled::baffled::baffled:

madzia, tak szybko ktg robią?

lece na egzamin:confused2::confused2: i jakies zakupy po drodze:-D:-D:-D:-D

Jagoda23 moja kolezanka po przejsciu grypy miala problem z sercem dziecka bo sie jakies zwapnienie zrobilo i lekarze mowili jej ze to przez to ze chorowala a to bylo mniej wiecej w tym samym miesiacu co ja jestem teraz, ale nie ma sie co za bardzo stresowac, trzymajmy kciuki zeby wszystko bylo ok, ja cala ciaze nie chorowalam to wreszcie musialo mnie kiedys dopasc

Quincy jak sie dzisiaj czuje? Wychodzisz do domku?

Ewelinka zdrowka i powodzenia na jutrzejszej wizycie, trzymam kciuki ;-)

Jagoda zdrowka, powodzenia na egzaminie ;-)
dostalam od swojego gina skierowanide na ktg od 30 tyg ale dzisiaj zadzwonilam do swojej poloznej i umowilam sie na ktg, wszystko ok, jak narazie u mnie brak skurczy, teraz ktg mam co tydzien :-D

Ewelinka życzę dużo zdrówka i mam nadzieję, że szybko jednak przejdzie, dobrze, że masz jutro wizytę to się dowiesz co masz robić. Ciężko jest w sumie w ogóle nie zachorować przez 9 miesięcy, ja już 3 razy byłam chora, wprawdzie nie mocno ale jednak.

Szkoda, że ja nie mam ktg, praktycznie w ogóle się tego nie praktykuje u mnie w miejscowości, w poprzedniej ciąży pierwsze ktg zrobili mi jak szłam rodzić a jak w 25 tygodniu chciałam ktg w szpitalu bo nie czułam ruchów i się martwiłam to mnie baba w szpitalu opieprzyła, że co ja sobie myślę, że oni są od robienia ktg na życzenie i mi odmówiła!

Ewelinka przy mojej przychodni dzialaja polozne srodowiskowe rodzinne, te ktore rowniez sprawuja pozniej opieke nad noworodkiem, kobieta w okresie pologu i odwiedzaja w domku. Wizyty sa bezplatne w ramach NFZ,polozne edukuja kobiety w ciazy i przygotowuja do porodu i rodzicielstwa ;-)
skoro u Ciebie w przychodni nic nie wiedza, moze masz jakas znajoma lub kogos z rodziny kto rodzil i kogo odwiedzala polozna, moze maja jakies namiary? Sprobuj tez zapytac w swojej przychodni czy jakas polozna po porodzie do Ciebie przyjedzie?

taka.j bedziesz rodzic w szpitalu w ktorym odmowili Tobie ktg? A moze zapytaj swojego gina gdzie moglabys na ktg chodzic/jezdzic?

Ostatnia edycja:
Madziasek chyba zapytam na następnej wizycie chociaż ona będzie dopiero 1 lipca, no właśnie mam rodzić w tym szpitalu, w sumie jakoś nie rozglądałam się za innym a teraz to już troche późno. W ogóle to mnie wkurza mój lekarz i gdybym wiedziała jaki jest to bym do niego nie poszła ale tera już zmieniać nie będę bo potem spotkam się z nim na porodzie i będzie wobec mnie kiepski i jeszcze do głupot przez to dojdzie, ale nie jestem zbyt zadowolona.

MadziaSek! A czemu u Ciebie KTG? Mam nadzieję, że tak profilaktycznie?
Ja byłam wczoraj na usg i z maluchem wszystko OK. Waży 1700g i już drugi raz potwierdziło się, że będzie chłopiec :)
Dziś idę pierwszy raz na szkołę rodzenia. Mają nam dziś pokazywać sale porodowe itd. A jutro ćwiczenia są w planie.
Ja też muszę wypytać o położną.Chciałabym ją opłacić, bo słyszałam, że tak można. Zobaczymy co mi powiedzą. Poza tym chcę umówić się na wizytę prywatną do lekarki ze szpitala w którym chcę rodzić. Teraz chodzę do prywatnej przychodni w ramach pakietu medycznego z firmy. Ale ta moja ginekolożka irytuje mnie ostatnio. I poza tym jak się jej zapytałam czy pracuje w jakimś szpitalu bo u niej chciałabym rodzić to tak obróciła kota ogonem, że nic się nie dowiedziałam. Jedynie tyle, że jak zacznę rodzić to mam jechać do szpitala i gdzie nie pojadę to mają zas***y obowiązek mi pomóc bo to ich praca... I weź tu sobie radź człowieku. Dlatego chcę opłacić położną i iść prywatnie do tej gin ze szpitala.

A czy Wy już coś sobie "załatwiłyście"?

I co z tym ktg? Czy to obowiązkowe po którymś tygodniu? Czy dopiero jak uznam, że coś jest nie tak?

reklama
DZIEWCZYNY PILNA SPRAWA!

Czy korzysta(ła) któraś z Was z detektora tętna płodu? Jeśli tak to napiszcie proszę jakich firm polecacie bo muszę go natychmiast kupić, inaczej zwariuję. Później napiszę dokładniej co się stało, ale teraz jestem w pracy i nie bardzo się mogę rozpisywać...

Z góry dzięki!!!

Do góry