reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

reklama
Dziewczyny to prawda że ktg robi sie po 30tyg. Chyba ze ciąża jest zagrożona to wtedy wcześniej i częściej.

Ja w poprzedniej ciąży mmiałam robione jak leżałam w szpitalu i przy porodzie-wiadomo. Jeśli bym była już po terminie to bym chodziła co tydzień do położnej na ktg ale urodziłam przed terminem ;)

A w tej ciąży mam ktg od 26 tyg już :)

DZIEWCZYNY PILNA SPRAWA!

Czy korzysta(ła) któraś z Was z detektora tętna płodu? Jeśli tak to napiszcie proszę jakich firm polecacie bo muszę go natychmiast kupić, inaczej zwariuję. Później napiszę dokładniej co się stało, ale teraz jestem w pracy i nie bardzo się mogę rozpisywać...

Z góry dzięki!!!

co się stało, że to takie pilne?
ja używałam tego NOWY Detektor Tętna Płodu LCD Faktura/Gwarancja (3271245729) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i polecam jak najbardziej, za każdym razem mi znajdowało serducho.

co do ktg, ja jeszcz enie miałam nawet leżąc w szpitalu, jedynie własnie detektorkiem tetno badali. Mi gin powiedział, że ktg to tak od 38 tc robią zazwyczaj..

HEjka!!!
Quincy- trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do domku...

Co do ktg to ja miałam robione tylko i wyłącznie,jak leżałam w szpitalu.

Dziś byłam na wizycie i był inny gin,bo mój na zwolnieniu.Nakrzyczał na położną,że nie słuchają tętna malucha na każdej wizycie,więc dzisiaj słyszałam serduszko bijące 140/min:tak:.Szyjka ma 2 cm ale gin mówił,że ze swojego 30-letniego doświadczenia stwierdza,iż nie będzie źle.Co lekarz to opinia...Nawet nie mówił,że muszę leżeć,tylko,że wszystko jest w porządku.Wymacał mi brzuch i stwierdził,że duża dzidzia:szok::szok::szok:.Także oswajam się z myślą,że czeka mnie ciężki poród.Bo jak powiedział,że duże dziecko to spytał,który to mój poród będzie.Jak odpowiedziałam,że pierwszy,to tylko się z położną uśmiechnęli do siebie:eek::baffled:.A i jeszcze pytałam o te kłucia w pochwie,to powiedział,że u mnie to akurat dziecko mocno napiera do dołu i to od tego...

Ja mam taki
Pocket Fetal Doppler Baby Heart Monitor 3M Probe | eBay no w sumie jak potrzebuję to korzystam ale tak na codzień to nie, tak ze 2-3 minuty szukam tego tętna zawsze bo czasem trafiam na moje tętno.

U mnie nie ma tego ktg niestety wcale, dopiero przy porodzie co uważam za chore.

Dolaresr a może jednak nie będzie tak źle, wiesz, przecież oni nie przewidzą tak na prawdę jaki duży będzie dzidziuś a poza tym może akurat jesteś stworzona do rodzenia dzieci :)

Maciejkaa bylam w przychodni u lekarza zwyklego i ona nie wiedziala ze jest opieka poloznej od 21 tyg, wiedziala tylko o tej po porodzie. To jest przychodnia blizej mojego starego adresu wiec wyslala mnie do tej kolo mnie zebym tam sie do poloznej zapisala, ale gdy tam przyszlam to sie okazalo ze polozne sa tylko w jednej przychodni w miescie i to wlasnie w tej gdzie pracuje moja dr. Nie chcialo mi sie tam wracac bo padal deszcz ale jak bede w poblizu to pojde sie zapytac. A jak pytalam o nr do poloznej srodowiskowej w przychodni kolo mnie to zrobily oczy jak pieciozlotowki ze zdziwienia, widocznie u mnie nikt nie chodzi przed porodem do poloznej.

quincy mam nadzieję ,że jesteś już w domu
dolaresr nie nastawiaj się na ciężki poród. Po pierwsze BARDZO rzadko się zdarza aby lekarze idealnie trafili z wagą podczas badania usg, mnie pomylili ok 500 g mojej siostrze podobnie. Po drugie są kobiety drobnej budowy, które szybko rodzą dzieci. Mam znajomą , która rodziła dzieci ponad 4 kg , rozmiar jej to małe 36 a porody w miarę lekkie i dosyć szybkie.
Ja pierwsze ktg miałam w 39 tyg kilka godzin przed porodem :-)

Dolaresr fajnie ze wizyta udana a wielkoscia dzidziusia sie nie przejmuj, moj maly tez jest spory i pewnie cos do 2kg teraz wazy, dzieki za info ze klucie moze oznaczac parcie dzidziusia w dol ;-)

reklama
Dziewczyny dużo zdrowia dla Was.

Saguaro super, że na wizycie wszystko ok. Co do ktg to chyba od jakiegoś tygodnia jest obowiązkowe.

A ja od wczoraj zmagałam się z bólem dziąsła i dziś od 5 rano mnie bolało i co poszłam do dentysty dzisiaj i dowiedziałam się na fotelu, że to ząb a nie dziąsło i że czeka mnie kanałówka

Do góry