reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

franekkimono współczuję rozłąki, a co do filmów to może Życie Pi?

doloresr już duży dzidziuś!

Maciejka kciuki trzymam, dużo odpoczywaj

Agata ja też robie pokój w stylu morskim to chyba taka moda teraz

Dziewczyny ja nie mam żadnych skurczy, przynajmniej nic nie czuję. Nikt mnie też nie uświadomił, że takowe mieć powinnam. To źle, że nie mam? Czy się dopiero zjawią?

reklama
Oj oj oj... jak mi się tamten post "posklejał" i fotka wozka nie przeszła ;/

Ugh.. wstawiam tutaj, poniewaz nie wiem czemu, nie chce mi się edycja tamtego posta zapisać.

Edit* ja również nie mam skurczy i nie odczuwam konieczności poznania tego uczucia ;) dopuki lekarz twierdzi że wszystko ok, znaczy że tak prawdopodobnie jest ;)

Ostatnia edycja:
Ale fajny wózek! Czy tam są sowy, albo jakieś inne ptaszyle? Śliczny jest!

____
Edit: kuźwa, głupie pytanie, skoro nazywa się "czekoladowy Len - Sowy":p

Hej hej

Maciejka jak sie dzisiaj czujesz?
Agata co do skurczy to nie kazda je czuje, moje siostry ich nie mialy, tak twierdza, a moze po prostu nawet nie wiedzialy kiedy sa ;-)
All me kciuki za brzuszek :-D
Quincy witaj! Gratuluje coreczki i slicznego wozeczka ;-)
ja mam bezowo jasno brazowy :-D

milego dnia!

Witam

Quincy witaj :-) gratuluje córeczki, co do wózka ja kupiłam używany Jedo Fyn. Mój jest w kolorze brązowym i ma takie koła czarne. Co do torby do szpitala jestem na etapie, że zaczęłam się nad nią zastanawiać. Fajny wózeczek wybrałaś.

Doriq nie to nie jest źle, poza tym możesz mieć i ich nie czuć.

Dziewczyny wczoraj oglądaliśmy z mężem Baby Blues i wiecie co to nie film dla kobiet w ciąży, nie dałam rady obejrzeć do końca tak mnie denerwowało to co tam się działo

Cześć Dziewczyny. NIe wiem czy mnie pamiętacie, trochę mnie tu nie było. Branża ogrodnicza wywołuje lukę w życiorysie na wiosnę ;).
U nas całkiem znośnie, choć mogłoby być lepiej. Widzę, że jak chyba większości z Was często twardnieje mi brzuch. Co prawda nie rozszczelniam się, ale i tak mam zalecenie żeby jak najwięcej odpoczywać. No i lenię się na całego ;). Brzuchol mam już pokaźny, zdecydowanie wyszłam z grupy małych i przeganiam przynajmniej połowę z Was :p. Wagowo też poleciałam +12 :). Aaaa no i będzie dziewczynka. Za jakieś 3 tyg będę miała USG to jeszcze się potwierdzi, chociaż lekarz był pewny. Fakt, rozłożyła się ładnie na połówkowym.
Z wyprawkowych rzeczy mam 2 bodziaki i 2 kocyki...No ale sporo mam wybrane, tylko iść i kupić ;). Wózek np będzie taki http://tako-poland.eu/wp-content/pl...12/08/282377_379674705430747_969224370_n1.jpg do tego fotelik maxi cosi pebble. Nie mogłam wybrać między trzema i wspomogłam się babciami no i wybrały. Już nie chcę nic więcej oglądać bo mi się znowu pomiesza w głowie ;). Chcę też kosz Mojżesza, wiem, że jest na krótko, ale chcę i już;). A resztę wyprawki to chyba kupię hurtowo za jednym zamachem gdzieś na przełomie czerwiec-lipiec. Bardziej martwi mnie to, że mamy w planach rozbudowę domu jeszcze przed rozwiązaniem, a urząd się nie spieszy z pozwoleniem:/. No i jak tu uśpić dziecko z betoniarką przy uchu?

Quincy zarypiaszcze te sowy. Ja nie przepadam za beżem z brązem, ale sowy w dechę. A jak się ubierzesz na spacer w zielono-pomarańczowe grochy, to różowa kratka tylko dopełni tą abstrakcję i będziecie wyglądać na pozytywnie odjechane babki ;)

Maciejkaa zaciskaj nogi i leż ile możesz!!

Okropnie bola mnie plecy!!! Leze ale nie przynosi to ulgi :((... Alll....boje sie co bedzie dalej.

Dziewczyny kiedy planujecie zaczac prac i prasowac ciuszki??
W jakiej temp. prac ubranka dla noworodka??
A co zrobic " miskowatym" body...samo pranie bez prasowania??

Hej dziewczynki ;)

Znow zarwalam nockę i odsypiałam od rana.. A teraz cholernie bolą mnie plecy, więc All-me łączę się z Toba w bolu.. Takie chyba uroki ostatniego trymestru.

Któraś z Was pisała o Bejbi Blusie. Ja również oglądałam ten film. Spodziewałam się zupełnie innego rozwoju akcji, w pewnym momencie bylam po prostu przerażona.
Szczerze powiedziawszy ja też jestem bardzo młodą mamusią ( za 3 tyg 18) i po lekturze tego filmu zaczynam rozumieć, dlaczego ludzie rzucają na mnie takie spojrzenia. Po prostu kazdy slyszal juz zapewne o tym, ze gdzies jakas nastolatka usmiercila swoje dziecko/zrobila mu krzywde/porzucila je itp.. Ludzie lubia uogolniac, niestety.
Jedno wiem napewno - 18 lat to nie jest dobry czas na ciaze. Absolutnie nie.
Czlowiek jest za mlody, ciezko mu zmienic priorytety.
Ja sie jednak staram i biore na siebie pelna odpowiedzialnosc za Gabrysię,
Mam nadzieję, że uda mi się pogodzić szkołę, pasję i opiekę nad małą ;)
A na imprezy i życie towarzyskie też przyjdzie czas, w końcu jak mała będzie pełnoletnia ja będę miała dopiero 36 lat :-)

Edit : Rozpisałam się strasznie ;p
All-meja już rozpoczęłam pranie ciuszków. 90% z nich kupiłam w lumpku, więc prałam dwukrotnie, najpierw w Vizirze, żeby doprać i mieć pewność, że są czyste, następnie w Lovelli. W Lovelli prałam na najkrotszym programie (30 min) i w 30 stopniach.
Zauważyłam też, że po Lovelli rzeczy strasznie miękną i tracą kształt ;/

Ostatnia edycja:
reklama
Oo...w takim razie ja też kupię proszek i rozpocznę przygotowania..myślałam, że troszkę za wcześnie...ale mam tego sporo..więc bede miala czas aby na spokojnie wszystko robić ...wyprane zabezpieczę przed zakurzeniem folią ;-)

Do góry