reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

MadziaSek ta rozbudowa wymaga pozwolenia na budowę, a papiery leżą w urzędzie od połowy kwietnia. Na dodatek oni teraz mają 60 dni na postawienie głupiej pieczątki. Już interweniowałam o przyspieszenie sprawy, może się uda. Czekam też na pozwolenie na wycinkę drzew bo ogród w związku ze wszystkim też chcę przerobić w końcu. To jest spora rozbudowa bo mam teraz domek 70 m2, a chcę dobudować drugie 70m2. Co prawda będzie to garaż dwustanowiskowy i duże pomieszczenie gospodarcze (być może kiedyś będzie z tego pokój) na sprzęt z mojej wypożyczalni. Część sprzętu nadal trzymam w pokoju przeznaczonym dla małej i nie bardzo mam co z tym zrobić :/

reklama
Maciejka ja mam już synka, który w sierpniu ma skończyć 7 lat, urodził się dokładnie miesiąc przed terminem, szyjka macicy mi się skracała, początkowo było 3cm no i po 8 miesiącach urodziłam, teraz miałam znacznie dłuższą szyjkę bo 4,5cm ale lekarz zapobiegawczo założył mi pessar i chce zdjąć to na tydzień przed terminem, muszę powalczyć o wcześniejsze zdjęcie bo jak zrobi jak chce to nie będę mogła być na rozpoczęciu 1 klasy synka a sobie tego nie wyobrażam. Trzymam za jutrzejszą wizytę!
dzięki ;)
a to synek ur sie jako wcześniak?
3 4,5? Wow!
moja szyjka ma 1cm :baffled:

Witajcie!!

U nas dziś piękne słońce, więc pranie się już pierze, żeby na dworze rozwiesić:-D Mnie dalej ten kaszel męczy, od 4-6 nie spałam:no:

maciejkaa - trzymam kciuki za wizytę, daj znać co lekarz powiedział!!

kupciusia - powodzenia w rozbudowie!!!!

aleksandral - jak tam telefon? mi wczoraj przyszedł (jednak przez allegro zamówiłam) i jest super. Muszę jeszcze dokładnie instrukcje poczytać, bo on ma tyle opcji, że miesiąc będę to ogarniać:-D

czy skracaniu szyjki towarzyszy jakieś uczucie, np. kłucia? ostatnio mam jakieś takie dziwne wrażenie:confused:

Hej dziewczynki ;)

Biję się z myślami.. Od wczoraj włączył mi się jakiś instynkt, żeby wszystko mieć gotowe..
W prawdzie mam tylko łóżeczko i ciuszki, poza tym matę edukacyjną i dwa pluszaki.
Coś mnie tknęło, żeby przejrzeć listę wyprawkową i stwierdziłam, że zostało 9 tyg a ja niewiele mam...
Myślicie, że poddać się "instynktowi" i rozpocząć zakupy ?
Przyznam, że od dwóch dni jestem ponownie na Tardyferonie i czuję się marnie. Boję się, że nie będę w stanie z jakiegoś powodu dokonczyc kompletowania wyprawki sama, a lubię mieć wszystko poukladane i dopiete na ostatni guzik.

modlicha83 - nie wiem czy takie kłucie towarzyszy skracaniu się szyjki, wolalabym, żeby nie bo rowniez miewam takie klucia, tuz nad spojeniem, cholernie nieprzyjemne, powiedzialabym nawet, że bolesne.

Miałam wizytę w poniedziałek, ale taką bez usg (tylko ktg). Usg będę miała 6.06 ;)

Boje sie troszke zapeszenia kompletowaniem tej wyprawki ;<
Tyle sie mowi o wewnatrzmacicznym obumarciu plodu itp... Strasznie sie zaczelam bac.

Edit : Dodatkowo moja mała miała już dwa razy jakąś "fazę" bezruchu. Wystraszyła mnie niezle. Jednak KTG zawsze ma w normie. Zastanawiam sie czy nie okreca sie w pepowine, bo ma fazy takiego bezruchu, albo bardzo szybkich ruchów takich jak przy "rozkopywaniu kołderki"

Ostatnia edycja:
ja nie chcę nic mówić ale odkąd lekarz stwierdził u mnie skracającą się szyjkę, odczuwam takie właśnie ukłucia :(
dziś piękna pogoda a ja co najwyżej mogę wyjść na balkon z książką i pooddychać świeżym powietrzem, ale co zrobić, kiedy maluszek musi jeszcze urosnąć.. :)

Hej dziewczyny, po 6 miesiacach dopadlo mnie przeziebienie, okropnie boli gardlo i mam katar, a wczoraj jeszcze nic mi nie bylo. A myslalam ze uda sie bez przeziebien cala ciaze przechodzic, siedze w pracy ale nie wiem czy nie zwolnic sie do domu bo slabo sie czuje. Znacie jakies specyfiki ktore moga szybko mi pomoc?

reklama
Wczesniej zadnych ekscesow z szyjka nie mialam, wiec mysle ze leniwym trybem dotrwam spokojnie do wizyty 6.06. To tylko tydzien, a ja i tak nie znajde sily by ruszyc sie z domu.. Tardyferon to zło, ktore przykłuwa mnie skutecznie do łóżka.

Wymyśliłam, że podzielę sobie brakujace czesci wyprawki na 6 części (zakupy robie tylko w weekendy). Tym sposobem w 37 tyg bede miala komplet i spokoj ducha ;)

Do góry