reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Witam, kiedyś napisałam pare postów a potem znikłam bo nie dałam rady pisać na dwóch forach :)
Mam termin na 21 sierpnia, od 14tc założony pessar położniczy. Też mam ciągłe stawianie się brzucha i codziennie od tygodnia brzuch boli mnie jak na okres, wizytę mam dopiero za 6 dni, mam nadzieję, że to nic poważnego bo do terminu jeszcze 12 tygodni.

Maciejka oby wszystko się uspokoiło u Ciebie, widzę, że też kruszynkę nosisz, mój synek na koniec 25tc miał zaledwie 600gram, teraz nie wiem ile.

reklama
Hej :*

u mnie bez zmian. Brzuch nadal sie stawia i boli jak na okres. Jutro wizyta - zobaczymy co będzie.

taka j o to witaj w klubie kruszynek. O i masz pesar a ja chodzę "na żywca". Można wiedzieć jaki był powód u Ciebie założenia ?

Kupciusia gratuluje coreczki, sliczny wozek ;-)
a to pozwolenia nie zezwolenia wymaga przebudowa domu? to ile juz czekacie?
Jak chcielismy zmienic dach to tylko zgloszenia dokonalismy i poprosilismy o przyspieszenie rozpatrzenia :-D

Quincy gratuluje coreczki, mam nadzieje ze sobie poradzisz ;-) bedziesz mloda mamusia co ma swoje wady i zalety oczywiscie...
Dzieki za podpowiedz z vizirem :-)

Maciejkaa trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :*

Ostatnia edycja:
Quincy ja pisałam i też byłam przerażona oglądając ten film, ale nie pod względem tego, że to nastolatka, tylko matka, która zachowywała się nazwijmy to dziwnie. Trzymam kciuki za Ciebie, żeby udało Ci się pogodzić szkołę, marzenia i wychowanie nad dzieckiem. Bardzo się cieszę z Twojego podejścia.

Co do prania to ja się wezmę za nie w lipcu, bo nie chce mi się w folie wkładać.

Kupciusia gratuluje córeczki.

Maciejkaa kciuki za jutro

co do wieku, to myślę, że tu nie ma reguły. są ciężarówki i - później - matki, które mimo młodego wieku świetnie się sprawdzają w tych rolach. a są i trzydziesto-, czy czterdziestolatki, które nie mają pojęcia, jak się dzieckiem zająć.na pewno w wieku osiemnastu lat jest trudniej, bo - że tak powiem - życie nie jest jeszcze ustabilizowane. ale myślę, że jak się chce, to wszystko da się pogodzić, zwłaszcza ze wsparciem najbliższych:)Quincy, na pewno sobie poradzisz i będziesz szczęśliwą młodą mamusią:D

Ja juz jestem szczesliwa ze mam taki skarb ;) Mam nadzieje ze urodzi sie zdrowa i szybko usmiechnie sie do mamusi ;)

Dziewczyny, jak u Was z wyprawka ? Mi zostalo 9 tygodni do terminu, ale malenka pcha sie na swiat wyraznie szybciej..
Aktualnie mam lozeczko i ciuszki, poza tym nic...
Chyba musze sie wziac za zakupy ;)
Dzisiaj z przerazeniem odkrylam ze generalnie jestem w "polu" z przygotowaniami...

hej.
A ja juz mam wszyyystko :-):-) dzisiaj jeszcze kurier dostarczyl "dojarkę" i kikla innych rzeczy i chyba niedlugo czas pakowac torbę. Ciuchy poprane i poprasowane, bo pozniej napewno by mi sie nie chcialo, szczegolnie teraz jak tak brzuch mi twardnieje i ta nieszczesna szyjka:no:

quincy slodkie te sówki

maciejkaaa &&& wizytowe

Jagoda super,ze juz wszystko masz :))) zazdroszcze...
Czy w III trymestrze mozna siedziec w pozycji pollezacej???

reklama
Maciejka ja mam już synka, który w sierpniu ma skończyć 7 lat, urodził się dokładnie miesiąc przed terminem, szyjka macicy mi się skracała, początkowo było 3cm no i po 8 miesiącach urodziłam, teraz miałam znacznie dłuższą szyjkę bo 4,5cm ale lekarz zapobiegawczo założył mi pessar i chce zdjąć to na tydzień przed terminem, muszę powalczyć o wcześniejsze zdjęcie bo jak zrobi jak chce to nie będę mogła być na rozpoczęciu 1 klasy synka a sobie tego nie wyobrażam. Trzymam za jutrzejszą wizytę!

Do góry