reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

modlicha83 - nie martw się jeszcze. Ja jakieś 2-3 tyg temu też miałam takie wrażenie, panikowałam, co chwilę stałam przed lustrem, robiłam zdjęcia i porównywałam i byłam pewna, że to oznacza coś niedobrego. Minęły 2 dni i brzuch "wrócił" na swoje miejsce i do tej pory jest ok, choć małą czuję już bardzo nisko. Niemal wszystkie ruchy czuję już od pępka w dół, ale lekarz twierdzi, że szyjka jest długa i nic się złego nie dzieje.

Dziewczyny macie już te skurcze braxtona-hicksa? Wszędzie czytam, że już powinnam je czuć ale albo jestem na tyle "zielona" , że nie potrafię ich wyłapać lub rozróżnić od ruchów dziecka albo ich po prostu nie mam :baffled:

reklama
Modlicha wszystko bedzie dobrze, nie denerwuj sie, zycze zdrowka ;-)

Aleksandral te skurcze u mnie zaczely sie niedawno i wyglada to tak, ze brzuch zaczyna mi twardniec od dolu, trwa to chwilke i czuje wtedy dziwny ucisk

Agata już widzę oczami wyobraźni tej pokoik i będzie śliczny. Bardzo fajny masz pomysł i wszystko w nim tak fajnie do siebie pasuje.

Madziasek u nas też nie będzie pokoju dziecięcego, tylko w drugim pokoju łóżeczko i nad nim przykleję naklejki. U mnie USG kosztowało 300 zł, trwało 30 minut, w cenie 3 wydrukowane zdjęcia plus płyta z filmem.

Modlicha nie martw się, będzie dobrze.

Aleksandral ja już mam od jakiegoś miesiąca. U mnie to czuć jako twardniejący na chwilę brzuch.

Dziś bardzo intensywny dzień, odwiedziny rodzinne, byliśmy na cmentarzu u babci i prababci mojego męża.
Pogoda wreszcie fajna i słoneczko wyszło. W sklepie widziałam wanienkę, w której się zakochałam, musiałam się powstrzymywać przed zakupem bo mamy dostać od mojej siostry a mąż się ze mnie śmiał czy kupuje dla siebie czy dla dziecka. No i właśnie powaliły mnie ceny proszków dziecięcych i pytanie dla doświadczonych mam, czy mogę prać w normalnym proszku a płukać w płynie dla dzieci?

Witam się i ja,bez humoru troszkę M dziś wyjeżdża i wraca za tydzień :/ na 3 dni to lubię sama zostać,ale tyle to już za długo,no nic jakoś będę musiała to przeżyć.Aleksandral ja mam te skurcze praktycznie codziennie szczególnie wieczorem.Modlicha a oprócz tego opadniętego brzucha masz jakieś niepokojące objawy??Nie martw się na zapas,czasem maluchy tak się ułożą że brzuch wygląda jakby opadł.Marzycielka a co to za wanienka?My mamy wanienkę w której jeszcze ja byłam kąpana nieźle co?Lence kupywaliśmy nową ale mąż jak stanął kiedyś na nią (na dno) to się złamała i rodzice wynaleźli tą starą i tak nam służy.Madziasek my też małemu pokoju nie robimy,planujemy do 4 miesiąca żeby łóżeczko stało u nas a potem z Lenką w pokoju będzie.A za 2 lata planujemy przenieść naszą sypialnię do innego pokoju,wtedy małemu zrobimy pokoik.

My mamy 2 pokojowe mieszkanko, póki co w rozkładzie sypialnia i salon. Na razie pokoiku nie robimy, wstawiliśmy łóżeczko do sypialni, mała dostała dla siebie całą komodę i jakiś czas będziemy ją mieli przy sobie. Później przeniesiemy się do salonu, a jeszcze później może poszukamy większego mieszkania :)

franek - współczuję - cały tydzień :( Trzymaj się tam! Ja jutro już do LKR jadę, tato się stęsknił :) Mama przesłała nam jakieś ciuszki dla Jasia - ciekawi mnie co to za piekności :)

Dawno tu nie zaglądałam i z nadrabianiem jakaś masakra, więc się nawet nie podejmuję tego.

Franek współczuje tego tygodnia samemu. Franek zwykła wanienka tylko kolor taki fajny niby przeźroczysty niebieski :-) chyba gadżeciara jestem.

Eweli miłego wyjazdu.

dziś wreszcie w Poznaniu słoneczko, od razu się więcej chce

witam!!

franek - no tydzień, to długo :( żeby szybko zleciał:tak:

Jeśli chodzi o mój brzuch, to mam te skurcze, wczoraj częściej, ale jak się położyłam, to trochę przeszło. Najbardziej martwi mnie suchy kaszel, to chyba przez to się obniżył, byłam wczoraj w aptece, mam syrop stodal i tabletki propolki do ssania, mam nadzieję, że mi to szybko pomoże

aleksandral - Dacie radę!! :-D my choć mieszkamy w domu (z teściami) to też mamy pokój i sypialnię, plan jest taki, że łóżeczko wstawimy teraz do dużego i ja tam będę spać, a m i Kamil w sypialni - Kamil ma tam swój kącik. Za rok planujemy remont i zamianę pokoi, jeden będzie dla dzieci, a my będziemy spać w dużym

marzycielka - u nas słonko próbuje się jakoś przebić, ale tylko 11 stopni :-(

Hej dziewczynki, u nas leje od rana i chyba tak cały dzień się zapowiada. Ja mam zamiar poleżeć dziś i może jakiś film obejrzeć ,macie jakiś fajny film?Niunia moja w przedszkolu musiałam ją rano budzić bo tak jej się dobrze spało więc o 8 wyciągałam śpiocha z łóżka.Eweli na ile wracasz w rodzinne strony??Marzycielka ja też jestem gadżeciarą z resztą jak większość przyszłych mam a już nie wspomnę o moim mężu, jak tylko ujrzał jakieś kaszkietówki , najnowsze modele butów sportowych dla dzieci czy też ubrania z logo Barcelony to kupował mimo że dla dziewczynki średnio pasowały, to teraz będzie miał pole do popisu jak się synuś urodzi.Modlicha zdrówka życzę,mi Stodal jako jedyny syrop pomógł na kaszel więc myślę że będzie dobrze .

reklama
Witam się i ja.Byłam dziś na usg.Dziecko waży już 1937 g:szok:.Nie mam pojęcia,kiedy ono tak urosło...Męczyłam doktora,żeby się przyjrzał dokładnie,czy to chłopiec i usłyszałam,że na 90 procent tak.Ale,że lekarz nie wyglądał na zbyt mocno pewnego,to dopóki nie urodzę,to sama nie uwierzę:tak:.Do brzucha mówię jak do chłopca,więc będzie mi głupio.jak okaże się inaczej(względem dziecka oczywiście);-).Na temat szyjki nie wiem nic,gdyż było to tylko usg przez brzuch a wizytę u gina mam za tydzień,więc cierpliwie czekam i leżę ile się da...

Do góry