reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

All me w watku ''wyprawka dla...''

moj kot upolowal jaszczurke sliczna zielona, zabralam mu bo zyla, wypuscilam, pochodzil poszukal ale nie mogl jej znalesc ;-)
wiec za chwilke przyniosl mi ptaszka! Heh te koty :-D

reklama
Dzisiaj mam ciezki dzien.
Jakos mi ciezko z brzuchem,nie moge sie podniesc jak sie schyle. Brzuch mam wieelki a mala jest baaardzo ruchliwa....chyba zaczne odliczac tyg do porodu...ten tydzien jest taki przelomowy ze tak BARDZO ja czuje...

allme ja akurat bym nie narzekała na nadmierną ruchliwość dziecka.. przynajmniej wiesz, ze wszystko z nią ok.. ja tej pewności nie mam, bo moja dzidzia bardzo mało się rusza i to mnie martwi.. i dałaym wszystko, żeby była tak ruchliwa, jak Twoja

ja z tymi ruchami też ciągle mam kłopot, dwa dni szaleje 3 razy dziennie, a potem dwa mało się rusza , albo kopie jakoś tak do wewnątrz. Uczepiłam się tego, co powiedział lekarz w szpitalu, że 3 razy na godzine, bo mimo ze dziecko śpi 20 godzin na dobę to śpiąc też wykonuje ruchy. Niby na usg wszystko ok, niby badania ok, a człowiek ciągle się martwi.

ja mam identycznie z tymi ruchami, dzisiaj się całkiem ładnie rusza a wczoraj przeżywałam przez pół dnia bo rano poczułam tylko dwa lekkie ruchy, a potem przez kilka godzin nic, już myślałam że będę dzwonić do lekarza. Ale połozyłam się, zjadłam coś i lekko rozruszałąm brzuch żeby coś poczuć, dopiero jak mocno i bardzo nisko przycisnęłam rękę to poczułam jak coś się tam trzęsie. Ale tłumaczyłam sobie że mała jest nisko i kopie do wewnątrz, a jeszcze mam łozysko na przedniej ścianie i podobno przez to czuć słabiej. Dzisiaj już jest lepiej ale teraz podobno dzieci mają coraz mniej miejsca więc ruchy będą coraz mniej intensywne. Co do liczenia ruchów to mój wyluzowany lekarz powiedział mi, że mam w ogóle nie liczyć ruchów bo inaczej bym zwariowała :)
pozdrawiam

Nie narzekam na ruchy Malutkiej..ale na moją ociężałość i sloniowatosc...
Jutro idę do lekarza to dowiem się czy to normalne, że praktycznie cały czas ją czuję...
Dziewczyny bierzecie witaminy dla kobiet w ciązy?
Mnie co chwile łapie przeziębienie co 3 tyg...zaraz oszaleje!!!
Nie pije nic zimnego, cieplo się ubieram, dbam o siebie..no i z jednego przeziębienia wyjde i pojawia się następne...

Madzik super, że jesteś już w domku.

All-me ja witamin nie biorę, ale za to jem dużo warzyw i owoców.

Dzisiaj kolejny intensywny dzień, wizyta u koleżanki, spotkanie z mamą i siostrą więc padam na twarz ze zmęczenia, u mnie pojawił się stan, że już nie mogę się doczekać kiedy będę mieć maluszka w ramionach

Jeśli o witaminy chodzi to ja brałam do 21 tygodnia tylko kwas foliowy, teraz prenatal, no i magnez 3 razy 1. A tran piłam 2 lata, a jak zaszłam w ciążę to lekarka nie kazała, ciekawe dlaczego, nie zapytałam. Na szczęście nie choruje.

reklama
Dziewczyny mam pytanie jakieś 2 h temu dostałam takiego kłującego i przeszywającego bólu w kroczu a później brzuch rozbolal jak na okres,nie miałam nigdy nic takiego czy to może być szyjka?mialyscie coś podobnego?

Do góry